Fórum témák
» Több friss téma |
Le is rajzoltam csak egyszerüsitett nem kell kritizálni
Lehet, hogy nálam is a kondi volt a hunyó???
Sorba van kötve a tirisztorral a kondi? Az hogy lehet?
Akkor az csak úgy működne, ha át ütne a kondi, nem?
sima kutyapásztornál...azt próbáltam megépíteni...
Hát ha kicsi a szikra és melegszik a kondi akkor az a baj mint nálam, de én egy módosított változatát csináltam meg. Az eredetinél, ami az első oldalon van, ott a bal oldali diódát meg kell fordítani. Amit én csináltam az itt van ennek az oldalnak a tetején.
(max ismétlődés és feszültség mellett az a kondi elkezdett nagyon füstölni )
Sziasztok.
Égető szükségem lenne egy kapcsolásra ami abszolut működőképes és kipróbált, tesztelt..Kistestű disznókat kéne (max:60-70kg) vele kordában tartanom.Legyen szíves aki tud ajánljon egy kapcsolást. Még annyi kérdésem lenne,hogy a különböző állattípusokhoz más-más feszültségű v.pásztort kell használni?
Nem párhuzamosan rátéve csak a kondi és trafo sorba kötve ugyanis a kondit a trafón keresztül tölti fel
Szia szerintem több is van itt az oldalon de ehez inkább inverterest probálj
Sziasztok!
Tudom, adós vagyok még egy beszámolóval, de azóta nem volt időm megtekerni a nagyfesz trafót, viszont valaki szerelt e már puli 2-est vagy ismeri e a működését? Kaptam egyet javításra, katasztrófális állapotokkal, összeégve minden, pókháló stb.. , de a fő kérdés a kimenete egy tirisztor lenne? pl. bt151-essel gondoltam a tesztelgetést, de hátha valaki látott már ilyet és segítene is a két szép szemem miatt. Köszönettel: István
Mégse tudtam boltba menni, de találtam itthon 250 Volt 100 nF fólia kondit, rátettem, de nem volt elég a szikra.
Az IC kimenete és a BU326a közti ellenállást kicseréltem 15 Ohmra, és az ellenállás végére egy BFY34 bázisát kötöttem. A kollektort a 12 Voltra, emittert a BU bázisára. Most majdnem 5mm a szikra, és nem jó megfogni se, akkorát üt. De azért kicserélem a fólia kondit 400 Voltosra, csak 100ft kb... Saraha: Én nem tudom mit ajánljak, nagyjából mindegyik egyszerű kapcsolásra írt valaki valami hibát. Én a lap tetején feltöltött kapcsolást csináltam, kis módosítással, talán működni fog. Swedhart: Ja igaz, arra nem is gondoltam.
Szia Swedhart.A kapcsolásodban levő 1n5817 diódák adatait nézve 20V 1A
Bővebben: Link Ettől kicsit érdekes .Gondolom azért a kimeneten ott van 2-300Volt. Trafód áttétele 1:1 mint a rajzon? Milyen huzalokat használsz ? Milyen frekvencián jár. Egyébként tetszik és ötletesnek tartom ,igaz hiányolom a végéről a z eddig megszokott védelmeket R D R+C D tagokat . A kondit meg az autó gyújtó trafót természetesen oda képzelem.Az én hálózati pásztorom bevált ,működik is .De ettől független kíváncsiságból készül az inverteres amit Dizi dicsér mindig.De a következő a tied lesz amit kipróbálok. Üdv Wegg
Na igen Tina-val rajzoltam és nem tudom kezelni de mondom a hiányzo adatokat is a dioda :BY299 a kimeneten 300-900v állithato a trafo se titok orion szines tv szinkron meghajto trafoja de akár mondok menetszámot is bármi kérdésed van szivesen válaszolok mindenre söt akár adok kész panelt is
Miért van olyan is ami nem inverteres?
Ez jó lehet nekem?
A frekvencia és a menetszám és huzal átmérő volt az előző kérdésem .
Gondolom ilyen trafót már csak kukázni lehet lomtalanításkor .Vagy lehet még kapni valahol . ? A potival a kitöltési tényezőt állítod ugye ?És ebből hogy lesz a kimeneten 3-900 volt Eredetileg ez a trafó milyen feszültség környezetben dolgozott.Jó sokat kérdeztem megint . Kedves vagy hogy felajánlottál egy panelt is .De inkább jobb szeretem magam.Ha nem ismernéd akkor Jó kis programjaik vannak az ABACOM -nak . üdv Wegg
Na akkor probállom sorban a fet tipusa lényeg STP60n06L Nagyfreki és ez a lényeg 140mA re kell állitani a felvételt . Bármejik tv szerelö ad ilyen trafot csak ne mond neki mire kell.De mondok menetszámot is:primer 30 men 15x0,1 cuLS szek 180men 0,18 CuL 60men 1x szig.legalábbis ez az eredeti trafoja ezt hejettesitettem.Freki 100khz vagy nagyobb lehet.
Eredetileg ez a kis trafo a BU208-at hajtja az orionokba 15khz-n a primer 24v kb és ezt forditva hajtatom
Idézet: „menetszámot is:primer 30 men 15x0,1 cuLS szek 180men 0,18 CuL 60men 1x szig.” A primer ezek szerint litze ?És két szekunder van rajta?
Milyen igazításokra gondoltál?Kitöltési tényező növelése?Nagyobb kimenő fesz?Jó nagy puffer kondi?
Pl anod körbe kell korlátozo ellenállás meg probánál derül ki mit kell még
Ezek szerint nem osztott cséve testen van .
A szigetelés a primer és szekunder között 60 menet? vagy végzáró szigetelés ? Minden esetre köszönöm szépen a tájékoztatást .A hasznos infókat .Még annyit légy szíves hogy mitől lesz 300-900Volt ? Tekercselés kérdése a menetszám áttételétől függ gondolom mint minden rendes esetben ?
A tekercs átétel de 100khz nél kell lennie ott egy menet több v.Ezért gondolom bontani egyszerübb mint tekerni ilyen trafot vagy hejettesitőjét
Nos amugy a vélaményem szerint akár átalakitva kis gyürü magra is fel lehet tekerni
Lehet hogy rossz amit írok.
De ha 30 menet 12 volton szaggatva ( primer ) 180:30= 6 os áttétel 12volt * 6= 72 volt a szekunderen . Itt lép be az indukció gondolom és felborul az én kis számításom . De az áttétel még mindig 6 és ha figyelembe vesszük hogy a trafó rúghat akár 200 voltot is mint egy normál 12 voltos relénél . Akkor így elképzelhető 6*200V =1200V de letörik a fesz a terheléssel egy kicsit .amibe viszont beleszól az impulzus szélesség beállítása is .
Ez egy kicsit bonyolult igy de jol látod 1200v ig lehet tuninolni amit kb 5-600 ra állitasz elsöre .Amugy kb 1mm ivet huz a szekunder két pontja egymáshoz közelitve és itt jön a speciállis tirisztor ami 900v 5A a tipusa 15/85R
És lassan itt a vége .Az autó gyújtó trafóra egyébb esetben 12Volt kerül amit az indukciós lökés miatt szkópon nézve elérheti szintén a 200Voltos impulzusokat is .A te esetedben viszont igen csak megvan erőszakolva megint az AGYT ha rásütögeti a tirisztor a szépen feltöltött kondenzátort a maga kis 600-900 voltjával .
Milyen tapasztalatod van az így megerőszakolt trafóval . És mára itt a vége részemről .Még egyszer köszönöm a sok választ Jó éjt.
A lényeg nem mindegyik trafo jo hozzá lehetöleg samaráé vagy viszább kell még venni a feszt mert belül átüt
|
Bejelentkezés
Hirdetés |