Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Beírtam a gugliba a készüléked típusát, utánaírtam, hogy "chassis" és egy rövid bogarászás után már egyértelművé vált, hogy ehhez a típushoz ez a sassziszám tartozik.
Sziasztok!
Kaptam egy Grundig ST 95-775/9PIP/TOP tevet de nincs kep futes nem mukodik nagyfesz sincs sorveg tranyo jo. Univerzalis taviranyitoval bekapcsolva a kijelzo mutatja a beprogramozott csatornakat de semmi tobb... Esetleg valaki tudna nekem rajz ugyben segiteni? Elore is koszonom.
Szia.Kimértem a szikraközt kiforrasztva.Nem mutat a műszer semmit.Meg sem moccan.Tök mind1,hogy hogy mérem polaritás szempontjából akkor sem mutat semmit a műszer csak 0 áll.A többi alkatrész(ellenállás,dióda,üvegtokos dióda)jó.Semmi bajuk.A kondikat nem tudom mérni mivel nincs kapacitásmérő a multiméteremen.Ha a szikraköz a rossz azt hogy rendeljem az oldalrólerröl??Hogy kell keresni?Vagy talán nincs is nekik?
Szervíz doksi szerint ez a típusa:WSP-122N AXIAL 1.2KV 1.2KV - - TP
Ne foglalkozz a szikraközzel. Ha az IC-csere után is rossz marad, akkor képcsőhibád van.
Jó rendben.Akkor megrendelem az ic-t.Csak ennyit szerettem volna tudni.Köszönöm.Tájékoztatlak,hogy mi lett ha megjött az ic és beépítettem.
Mindenképpen várom a beszámolót a fejleményekről.
Mi van a hátuljára írva: CUC....?
Szia!
CUC 7890 ez van rairva egyebkent a hang mukodik csak kep nincs. udv: Sanya
sziasztok-segítségeteket szeretném kérni-van egy Samsung Ck5020-as televízióm-az a probléma, hogy csak UHF-es csatornák jönnek be, az alapcsatornák (m1,m2,rtl klub stb) meg nem mivel azok nem UHF-esek. Szerintetek mi lehet a probléma és mit javasoltok?
Sziasztok! köszönöm az előzök re a választ de tegnap kaptam egy pchez való tápegységet de olyan gondba estem hogy ha elinditom akor szép ésrendbe van csak a készen létem rossz. hanem minimálisan elindul
*és minimális áramok mérhetőek a csatin .Meg olyan mintha valamelyik tranzisztor indulni akarna. elöreis kösz a választ.
sziasztok-segítségeteket szeretném kérni-van egy Samsung Ck5020-as televízióm-az a probléma, hogy csak UHF-es csatornák jönnek be, az alapcsatornák (m1,m2,rtl klub stb) meg nem mivel azok nem UHF-esek. Szerintetek mi lehet a probléma és mit javasoltok?
Sziasztok Tud valaki valami megoldást az előző kérdésem re?
Szia.Megjött az IC.Be is tettem.Sajnos a rosszabbik lehetőség áll fent.Képcső hibás.Ugyan úgy elszíneződik a kép.Sőt.Ezzel az videó végfokkal még rosszabb is,mert olyan mintha túl sok lenne a kontraszt.Az emberek feje szinte világít.Sajnos ez van.Dobhatom ki a képcsövet.
Sziasztok valaki megtudná mondani 470ohm-nek mi a szinskálája bocs ha rosszhejre írtam ,dea neten nemtaláltam
Érdekes, elsőre rengeteg találatot dob a google...
Íme
Nem
4 színkódosnál: citrom, lila, barna, x 5 színkódosnál: citrom, lila, fekete, fekete, x (x = a tűrés)
Sziasztok! Van egy. Recor model:rc4021a tipusú tévém.
Az a baja hogy nincsen készenlét se, a tápnak a trafóján túl nem mérhető sehol áram. Az lenne a kérdésem honnét induljak ki. Itt a rajza is: http://download.qrz.ru/pub/hamradio/schemes/tv/axxion/AXXION-RC4021...20.pdf Köszi a segítséget!
Szia!
A tápegységben lévő R603 és R604 szokott megszakadni ezeknél a tápegységeknél, és ezért lesz indíthatatlan a készülék. Érdemes egyúttal az összes kis elkót kicserélni azon a környéken.
Recor model:rc4021a tipusú tévéhez tud valaki szervíz kódot? Fényerőn kellene lentebb venni mert indításkor túl nagy és nem menti el a kisebb fényt. Köszi előre is!
Indítás után az on screen kijelzés-csík mekkora fényerőt mutat?
Kábé: félén van a fényerő csík(középen).
Nem túl nagy a G2-ö?
Szia! Ha lentebb veszem a G2-t már nem szép a kép,meg nem is sötétebb csak rosszabb a kép.
A kedvencek programmal (PP) elvileg elmenthető a kisebb érték, bár a közepesnek mutatkozó csík mellett a fényerőnek jónak kellene lenni. A képcsőpanel potméterein is lehet állítani, meg végszükség esetén a fényerőszabályzó feszültségen is lehet osztani.
Mennyi a system fesz? Kicserélted a kondikat is, melyeket mondott kadarist?
Igen a kondikat kicseréltem. A fesz ahol mértem 110volt,nem tudom system fesz ez pontosan mit jelent.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |