Fórum témák
» Több friss téma |
Hello
Könnyen lehet, hogy alul a szűrője van eldugulva, vagy éppen a szivattyú lapátnál van valami ami megakasztotta. Vagy esetleg ha fali lefolyóba van kötve akkor is nagyon szeret eldugulni. De lehet éppen az is hogy a szivattyú közepe úgy kikopott, hogy már nem tud elindulni. Vagy elektronika… Üdv: Zoltán
zoz11 már régebben van meg van a mosógép csak pár nappal ezelőtt azt mutassa.Köszönöm a tanaácsot megnézem.
Helló!
Valamitől meg melegszik az biztos. Volt már olyan,hogy megtudtam csinálni de az ritka.Ujra forrasztottam,de a kommutátor előbb-utóbb megadja magát.Én is foglalkozom tekercseléssel többek között forgórészekkel is.
Így erősen gondolkodok hogy nem is veszek automatát ha a nekem is bedöglik.
Veszek egy (még a mai napig gyártott) HAJDU keverőtárcsásat centrifugával... igaz a kettő így is több mint 40 ezer újonnan de hogy azokba tuti nem romlik el az elektronika az is biztos! D
Hali a segítségeteket kérem.
Összefutottam egy Whirlpool AWO/D 43135/1 tipusú géppel csapágyazni kellene de az alkatrészlistán az üst és a dob egy cikkszámon szerepel nincs hozzá külön csapágy és szimering. Gépbe felülről belenézve az üst össze van pattintva. Lehet hogy ragasztva van és nem lehet csapágyazni ?
Sziasztok! Mi lehet a problémája annak a Zanussi JET Sistem+1600 ZWD 16581W típusú mosógépnek, amelyik a program indítása után pár másodpercet szivattyúzik, majd a hátralévő idő helyén felvillan egy sor nulla, majd ismét a hátralévő idő látszik, de leáll a program, és kinyílik az ajtóretesz, a start gomb pedig villogni kezd? Előre is kösz!
Szerintem úgy érzi van bent még víz. Tehát szintérzékelő probléma.
A lég csapda olyan tiszta mint a szűz hó. Ha lehúzom a csövet a szabályzóról akkor is ez a helyzet. Olyan is volt, hogy egymás után vagy tízszer elindult. Ja, és ürítésnél is ugyan úgy leáll.
Akkor valami vezérlő gond lehet. Azt sajnos nem ismerem.
Helló!
Én a motort is megnézném. Csatlakozás,szénkefe stb.
Szia!
Húzd le a szivattyú tápját és úgy próbáld indítani,ha úgy jó,akkor nagy a szivárgó áram a szivattyúnál.Esetleg fordítva is bedughatod a villásdugót a konnektorba és lehet,hogy úgy is működik,ha nem,akkor figyeld meg a jelenséget,hogy így mit produkál. Üdv.Csongor
Szia Hasonló problémával mar találkoztam ,ott a fűtőbetétet kellett cserélni.Mérésre jónak bizonyult de nagy volt a szivárgó árama.Üdv szepi003
Sziasztok! Köszönöm a hasznos tippeket. Ha a villásdugót fordítva dugom be, akkor működik, úgy hogy valószínű valami kisebb testzárlat. Hogy, hogy nem jutott ez nekem eszembe? Ha megvan mi volt a gond, közkincsé teszem. Üdv.
Kedves Zoz11!
Nagyon szépen köszönjük az elektronika panelt és a szénkeféket! Kicseréltem az elektronikát (szénkefét meg nem) és utánna legelsőnek és azóta is tökéletesen működik. Tehát elektronika baja volt, a szénkefék meg jók lesznek tartalékba. Köszönjük a segítséged mégegyszer!!!
sziasztok,egy awe 8725 whirlpool felultoltos mosogepem van,F06 hibat ad, eljutottam a tachometer szakadt tranzisztoraihoz (2db),melyeknek a markaja1Fs53(sot23),segitsetek megmondani nekem,mijen mas tranyokkal tudnam en ezt hellyetesiteni,sajnos a fent emlitett tranyokat nem talaltam katalogusokban , kernem szepen segitsetek,koszike
Hello
Örülök neki hogy jó lett a gép, azért fura, hogy az elektronika csinálta ezt a jelenséget. Mondjuk mindig találkozik az ember új dolgokkal. Üdv: Zoltán
koszonom Zoltan a segitsegedet,be is szerzem a tranyokat ,meg ma
udvozollek,szep napot , sandor
Sziasztok Elin e3 hibakóddal javitott valaki már?
Laci!
Szevasztok!!
Van egy ARDO AED 1010 -es mosógép. Sajnos egy olyan probléma lett,hogy a hőérzékelő helytelen bekötése miatt a vezérlő panelon eldurrant 3-db. ellenállás. Mégpedig a R 24,25,26-os. Sajnos annyira égett,hogy az értékét sem tudom leolvasni. Hát ebbe kérném a kedves segítőt ,hogy ha megtudná adni az értékeket nagyon megköszönném. De lehet,hogy más gond is lett de azt még nem tudom. Szóval segítsetek!!! Köszönöm előre is. Lajos
Sziasztok!
Van egy indesit WP100 gépem, ami napról napra több hibajelenséget ad. Először "csak" a centrizés maradt le a program végéről. Majd ezt kiegészült azzal, hogy az öblítés is elmaradt. Ma már le sem húzta se a mosóport sem az öblítőt a tartóból, enélkül nyomott le egy mosást (öblítés, centri nélkül), majd körbesétál a programozó tárcsa, amíg ki nem kapcsolom, így a víz is benne marad. Ezután megnéztem a légcsapdát, bár fogalmam sincs mire való, de semmi sem javult. Mi lehet a gond?
Szia!
Nem tud leüríteni a megadott idő alatt.Leszűkült,eltömődött lefolyó rendszer,ürítő szivattyú blokkolva,stb. Üdv.Csongor
Heló!
A szivattyút nézném meg leghamarabb,nincs-e benne idegen anyag vagy nagyon kopott és nem mindig tud elindulni,kifolyó rendszer,falicsatlakozó,stb. Üdv.Csongor
Most elindítottam a 16-os progit, ami elvileg a szivattyúzás lenne. A szivattyú működi is rendben, de a dobból csak nem kopik a víz és a kifolyó cső épphogy csak pisil, szinte semmi nem jön rajta. A szivattyú előtti vackot kitekertem és benéztem az tiszta.
Úgy tűnik mintha a dob alján lenne egy szelep vagy valami hasonló, ami nem nyit ki és nem engedi a dob vizét a szivattyú felé. Van ott valami ilyesmi?
Ha a szivattyú előtti vackot/szűrőt/kitekered akkor dőlni kellene a víznek,ha ez nem így van,akkor benyelt valamit a gép/zokni/ és nincs ráfolyás a szivattyúra.Vagyis az üst és a szivattyú közötti csőszakasz el van dugulva.
Ott egy műanyag golyó van,de az szívó irányba nem zárja a víz útját,más szerepe van.Biztos,hogy benyelt valamit és akár ott is eltömődhetett.
Értem! Tehát a dob alatti gumicsövet kell levennem és kidugítani.Bízom benne, hogy csak ennyi baja van. Nagyon szépen köszönöm. Ha megtörtént a beavatkozás, megírom a fejleményeket.
Csak azért érdeklődök mert több változatot is olvastam valaki ezt irja valaki fütőszálat ir. Kösz a választ. üdv
Laci! |
Bejelentkezés
Hirdetés |