Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   493 / 1274
(#) kadarist válasza nagy7702 hozzászólására (») Máj 8, 2011 /

Szia!
Ez A3 sasszi, úgyhogy kattints a Get Manualra lent
Keresés: Bővebben: Link
(#) nagy7702 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 8, 2011 /

Ez-az! Köszi!
(#) thedespot0 hozzászólása Máj 8, 2011 /

Sziasztok, van egy Hunday tv, ami ha bekapcsolom, kattogo hangot ad ki, képe nincs, csak kattok benne a képcsö elektron ágyuja. Hogyan tudom megcsinalni?
(#) elektromos válasza thedespot0 hozzászólására (») Máj 8, 2011 /

Szia!
Nézd meg, hogy a sortranyó BU808dfi, vagy 2sc5388-al van szerelve? Ha igen, akkor mérd ki, hogy nem zárlatos?
(#) sanyi841224 hozzászólása Máj 8, 2011 /

Üdv.Olyankor mi a baj,és mit lehet csinálni ha csak az m1-et lehet beállítani???
(#) kadarist válasza sanyi841224 hozzászólására (») Máj 8, 2011 /

Ez annyit jelent, hogy csak VHF-en hangolható a készülék?
(#) sanyi841224 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 8, 2011 /

Igen.De annyira nem érték hozzá.benne nem lehet állítani valahol? Ez egy Goldstar tv 55 cm,es.

Hangoláskor nem ugrik au UHF-sávra? Vagy keres ott is, csak nem talál.

Keres ottis csak nem jön be semmi.

Lehet, hogy nem kapcsol át a tuner UHF-re. De az is lehet, hogy maga az UHF-rész rossz a tunerben. Rajz alapján ellenőrizni kellene a kapcsolófeszültségeket a tuner lábain.

Hát ez szerelőnél fog kikötni mert én kimérni nem tudom.De azért köszi a segítséget.
(#) sanyi841224 hozzászólása Máj 8, 2011 /

De még lenne 1 kérdésem hátha kapnék segítséget.Van egy 1200wattos inverterem milyen 12voltos aksi lenne jó hozzá?Hány amper órás?

A forgalomban lévő legnagyobbat szerezd be, mert a kilowatt már nem kismiska.

Köszi.
(#) heli válasza kadarist hozzászólására (») Máj 8, 2011 /

Tudsz nekem segíteni kadarist?
(#) kadarist válasza heli hozzászólására (») Máj 8, 2011 /

Miben segítsek drága Heli?
(#) biowizard válasza kadarist hozzászólására (») Máj 9, 2011 /

Szia kadarist.Ez az Lg tv kiakasztó hallod.Kicseréltem benne a videóvégfokot amit küldtek.Nem ment el a szín,jó volt csak túlkontrasztos volt a fehér szinte vakított.Visszatettem a régit és kicseréltem a szikraközt.Mivel nem volt megfelelő értékű szikraközöm ezért az egyik régi rossz tv-ből kivettem egyet.Láss csodát működött csak a víszintesen csíkos volt a kép.Visszatettem a régi szikraközt.Hiba újra előjött.Szép rózsaszínes lett a kép.Majd mérgemben végig váltogattam az av csatornákat.Láss csodát,már 3 napja megy szépen a tv és a hiba sem jelentkezik.Halvány lila gőzöm sincs,hogy mi a fene baja lehet,de ezek szerint nem a képcső.Kiakasztó egy jószág ez az Lg.Most várhatom,hogy megint mikor hajlandó játszani az agyát.Ezek szerint csak a szikraközzel lehet valami gubanc ha kicseréltem és másikkal szépen ment,csak csíkos volt a kép.De már magam sem tudom,.hogy mit is kéne keresni hibának
(#) kadarist válasza biowizard hozzászólására (») Máj 9, 2011 /

A szikraköz egy szakadás. Ha felcserélsz két szakadást, akkor attól nem változik semmi. Lehet, hogy nem szikraközt tettél be oda. Ha kiveszed az összes szikraközt, akkor sem fogsz semmilyen változást észrevenni a tévéd képén.
(#) mav válasza ligyakeli hozzászólására (») Máj 9, 2011 /

Sziasztok!

Megoldódott a problémám, 9 eres Scarttal kellett rácsatlakozni a TV-re mert a régi orion nem szereti ha megkapja fullon az összes Scart jelet.

Egyik TV szerelő ismerős mondta, le a kalappal előtte, nem jött ki, nem húzott le több ezer Ft-al csak telefonba megmondta a frankót.

Tudom nem a reklám helye, akinek szüksége van egy megbízható és profi szerelőre írjon egy mailt, és megadon az elérhetőségét.

Hát pedig szikraköz volt amit betettem.Nem tudom,hogy hogy vagy hogy sem,de változott a képe.Csíkos lett
(#) kadarist válasza biowizard hozzászólására (») Máj 9, 2011 /

Vagy zárlatos szikraköz volt az, de én még én ilyenről nem hallottam. Vannak még csodák.

Na igen.Például az,hogy most meg semmi baja 3 napja és az eredeti alkatrész van benne
(#) heli válasza kadarist hozzászólására (») Máj 9, 2011 /

Szia kadarist!

Írtam a clatronic tv-ről. Már van kapcsolási rajz, (Te találtad meg) az a baj, hogy készenlét van, 60 wattos izzó próbánál az izzó kb félfénnyel világít. olyankor mérem a feszt, 117 volt van. Visszateszem a sorvégtranyót, és indítok, de nem indul, csak 7 másodpercig hallható valami kis hang a sortrafóból, és ilyenkor mérem a feszt a tranyó pufferén 142 volt. Egyszer kérdezted, hogy indul e a horizontális, szerintem nem, mert amikor kihúzom a csatiját, semmi változás. Ilyenkor mi van?
(#) kadarist válasza heli hozzászólására (») Máj 9, 2011 /

És ebben a 7 másodpercben lehet érzékelni a nagyfeszültség meglétét?

Szerintem nem, mert csak egy egészen halk sercegés féle hallható. Még egy kérdés: amikor hozzászólok, és elküldöm, a hozzászólásom egy piros szaggatott vonalú keretben van, és lehet módosítani, vagy törölni. szerintem méág ilyenkor nem látják mások, de ha kilépek, és újra be akkor már igen, gondolom nem ez a megoldás, akkor mi?

Az elküldés után azonnal látják a hozzászólásodat, amit egy ideig még módosíthatsz. Hogy egy sorvégfok miért nem indul, annak száz és egy oka lehet. Vezérlőjel-hiány, trafózárlat, meghajtótranzisztor-hiba, sorvégtranzisztor-hiba.

Köszönöm a gyors választ. Az erdeti hiba az volt, hogy zárlatos lett a sortranzisztor. Kicseréltem, de nem változott. Kicseréltem az összes elkót. Minden ellenállást megmértem, ami nem volt egyértelmű, azt kiemeltem, ugyanígy jártam el az egyéb kondenzátorokkal. Van még két referencia fesz ic, próbáljam azokat cserélni?
Mit lehet még mérni?

A feszültség elmegy a sortranzisztor kollektoráig? Melegedést nem tapasztalsz többszöri indítózás után? Szigetelt tranzisztort építettél be?

Gondolom, azt, hogy elmegy e a tranzisztor kollektoráig a fesz, azt a 60wattos izzóval lehet megnézni, az megvan, igen, szigeteltet tettem bele bu 808 volt benne, de nemkaptam, csak helyettesítőt, ha jól emlékszem 2sc 5388, a melegedést nem néztem, de akkor holnap azzal kezdek

Amikor a tranzisztor a helyén van, akkor is ott van a feszültség? A lámpával indikáld a feszkót a bekapcsolás pillanatában. Azt kellene eldönteni, hogy zárlat, szakadás vagy vezéreletlenség miatt nem indul a sorvégfokozat. Ha zárlat (túlterhelés) miatt nem indul, akkor a lámpa nem világít, ha vezéreletlenség miatt nem indul, akkor nem változik a lámpa fényereje indításkor.
Következő: »»   493 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem