Fórum témák
» Több friss téma |
az lesz :S lehet kifogtam egy gyári hibásat?
vagy nem nagyon díjazta a ki-be forrasztást :S?
Szia!
Megkapja rendesen a megfelelő feszültséget az erősítőmodul értem itt azt hogy normális trafót használsz-e például! Mert még régebben én is amikor megépítettem volt itthon egy kisebb trafó azzal nem szólalt meg amikor megjött a normális azzal meg tökéletesen szólt!
2 db aksiról próbáltam indítani kb 12.000uf után tehát kapott 24 voltot...
csak elégnek kell hogy legyen? Rögtön nem akartam rá kötni a tápegységre...
Ezek szerint +/- 12V a táp? Az lehet, hogy kevés lesz.
2 db 12V-os akksiból csak +-12V-ot tudsz csinálni, aminek a két végpontján van 24V. Ha +-24V-ot csináltál, akkor annak a 2 végpont között 48V-ot kell mérned. Régebben már készítettem egy rajzot, hogy hogyan kell a szimmetrikus táplálást kivitelezni, illetve mérni. Előkerestem neked. Jelen esetben neked a mérés részét kell tekintened. Mellékletben csatoltam a képet.
Szia!
Akkor elsősorban ott lesz a probléma! Én anno +-25Voltról próbáltam és nem szólalt meg! Én azt tanácsolom hogy addig ne nyúlkálj hozzá a panelhoz hanem szerezz egy normális trafót és azzal meg fog szólalni ahogy nálam is! Addig hagyd az erősítőmodult nem kell ic-t cserélni én is gyilkoltam rendesen szikrázott is sokszor de túlélte!
köszönöm az infókat
Trafó meg van már rég hozzá csak hát bátorság nem volt elég hozzá hogy rákössem.... szóval elvileg nem csinálhatok nagy bajt ha trafóról normálisan megindítom?
Az előbbi hozzászólásomban linkeltem egy rajzot. Ha az szerint kivitelezed, akkor nem lehet baj. De a 230V körül nagyon óvatossan járj el! Az nem játék!
Szia!
Ha éleszted a erősítőt tegyél be egy-egy 20-30 Ωos ellenállást a biztik helyére a pozitív és negatív ágba ha valami gubanc van ezek megvédik az ic-t! Én élesztés során figyelni szoktam hogy melegedik-e a greatz híd vezetékek stb! Ha normális hőmérsékleten marad minden akkor nincs probléma! Sok szerencsét hozzá!
Azért a gyors müködésű, esetleg nagyon gyors müködésű biztosíték is ajánlott élesztéskor. Egy jól méretezett gyors müködésű biztosíték a trafónál, zárlat esetén, hamarabb kiolvad, mint, hogy a kismegszakító lekapcsolna. Nem csak az IC-t kell védeni, 230V-nál tudnak csunyább dolgok is történni, mint, hogy egy IC elfüstől... Ezért, inkább ne a biztosíték helyére iktasd be az ellenállást, (ha beiktatod egyátalán), hanem vele sorosan kapcsolva.
Szívesen!
Jó tanácsként ahogy kistotti01 is írta a 230v-nál nagyon óvatosan és a paneleket ne fém lemezre helyezd hanem gumilapra például vagy valami szigetelő helyre! Mod: kistotti01 teljes mértékben igazad van bár még olyan téren hála istennek nincs tapasztalatom!
A trafó primerrel 60W izzót szoktam sorba kötni. Jobb híján az is megfelel
huh lenne még egy hülye kérdésem....
Gnd(földelés) kérdése én mindig a konnektorét használtam lehet ez volt a hiba? Vagy így is működne?
Nos attól függ hova gondolod. Ha a 7294 panelra gondolod a föld (GND) hálózati rákötését, akkor az súlyos hiba. A trafó középmegcsapolása jeleni erősítőknél a GND-t. Amihez viszonyítva van pl. +25V illetve -25V. Ez a rajzomon eggyértelműen látható. Tehát neked olyan trafó kell, aminek legalább 3 kivezetése van. Ha csak 2 kivezetése van a trafódnak, akkor az nem felel meg erre a célra. A konnektor földelése az arra való pl. hogy egy fém erősítő házat leföldelj.
Remélem érthető voltam.
szóval értem...
van nekem egy trafom... 5 kivezetéssel 1-2 között 28 volttal... 4-5 között 28 volttal... tehát a föld 3.-k pontja lenne? huh bocs hogy itt bombázom a hülye kérdéseimmel a forumot :S
Bocs, hogy nem kérdeztem rá a tápfeszültségre
A Mikroshop oldalán ez olvasható: Idézet: „A sok-sok megépített darab tanúsága az, hogy minimum +/- 16V szükséges,”
A 3. pont és többi kivezetés között mekkora feszültség mérhető?
Jól néz ki!
Itt vettem a potmétert, a típusa ALPS 503B, 500Ft körül volt, pontosan nem emlékszem. Rendelni nem tudom, hogy érdemes-e, én személyesen szoktam vásárolni náluk. E-mailben segítőkészek, kedvesek.
Szerintem a 100k ellenállás a bemeneten hatalmas érték. Én 1k-t tettem úgy, hogy előfok hajtja. Csatolókondenzátornak is elég kisebb úgy gondolom, pl 1u, azt még lehet is kapni elfogadható áron fólia kivitelben, az utánuk lévő kondit én 4,7n-nak választottam, így a felső határfrekvencia 30kHz (1k, 4,7n páros). A kimeneten lévő RC tag hasznos lehet hosszú hangfalkábel esetén. A 470k ellenállások a mute, és stby előtt jók.
üdv!
Máma kipróbáltam trafóval a dolgot,,,
legalább megszólalt XD búgott egy félmásodpercig és az ic szépen ketté robbant igen heves fény és hanghatással... Lehet tényleg az ic-m volt a rossz? jah vissza térve a trafómra egy aiwa snx 999mk2-ből mentettem ki... 1-2 kivezetés 28v 4-5 28 v 1-3 47volt 2-3 19volt 4-3 19volt 5-3 47volt ezeket mértem rajta... kezd kicsit elegem lenni az ic-s dolgokból :S
Az akkumulátor nagyobb áramot tud leadni csúcsban, mint egy trafó, én az akksit veszélyesebbnek találom. Rövidzárlati árama óriási. Szerintem vagy fordított tápfeszültséget kapott az IC, vagy nem volt egyenirányítva. Kellene készítened egy táp részt, amit rákötsz a trafóra, és ha azon tudsz mérni pl. 2x30V-ot, akkor csak ez után rakod rá a végfok részt... Egyébként leírhatnád, hogy hogyan egyenirányítottad, és hány V-t volt a pufferkondikon! Kíváncsi vagyok! Képet is rakhatsz fel!
az egyen irányítást egy Bf60c6f egyenirányító "tokkal" vagy hogy hívják őket végeztem...
puffer kondi végén 37.8 voltot mértem... a pufferkondi + és a 3.-láb ami elvileg a föld (azt kötöttem a földelésre) lehet ez lesz a gond 15 voltot mértem :S
A trafót úgy tudod bekötni: 3-as GND, 2 és 4 megy a dióda hídra. Az 1,5 kivezetéseket nem szabad felhasználni
értem...
úgy csináltam hogy 3. ment a GND-re 4-5-s meg szépen a dióda hídra... Hmm de a tűzi játékért megérte XD úgy látom van elég Kraft a trafóba...
hmm de legalább szólt X
most a félvezető mezőkön jár az ic... még jó hogy volt rajtam szemüveg XD Tipikus User error volt ez a részemről se baj majd készítek egy másikat előbb-utóbb... vagy ink egy Vf6-t
Huha, akkor ennek csúnya vége lett... Igazából, ha a vezetősávok éppek maradtak, akkor az IC cserével orvosolható a probléma. Esetleg még az 50V-os kondikat nézzd meg, hogy nem -e puposodtak meg (illetve durrantak el). Az ember a saját hibáiból tanul legjobban. Legközelebb biztos nem fogsz ilyen hibát véteni.
jah remélem is... csak az ic szállt el szó szerint...
levált belőle egy jókora darab az vágott szépen szemüvegen... veszélyes sportág ez XD Am köszönöm mindenkinek a segítségét |
Bejelentkezés
Hirdetés |