Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   260 / 609
(#) Lacaboy hozzászólása Máj 10, 2011 /

Ez az IC hány wattot tud rms ben? Hidalva tud annyit és van olyan minősége mint az STK 4048V-nek?
(#) potenciameter válasza Lacaboy hozzászólására (») Máj 10, 2011 /

100w-ot tud rmsben. Az stk nem ismerem, de valószinüleg van olyan minőségű, vagy még jobb is.
(#) diamik válasza Lacaboy hozzászólására (») Máj 10, 2011 /

A gúúgli a barátod:

http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/T/D/A/7/TDA7294.shtml

Ennél jobb leírást nem találsz. STK-val kapcsolatban. Az általad említett típust nem ismerem, de az STK általában drága, TDA-val olcsóbban kijössz, és ha nem Vivaldit akarsz hallgatni, szerintem akkora hallásbeli különbség nincs. Nekem mono van. Teszi a dolgát, nincs vele gond, már évek óta.
(#) bakmor hozzászólása Máj 11, 2011 /

Hello
Segítenétek.Szerintetek működhet ez a kapcsolás?
(#) storm válasza bakmor hozzászólására (») Máj 11, 2011 /

+/-40V-ról 800W? Elég sovány szerintem.
(#) reloop válasza bakmor hozzászólására (») Máj 11, 2011 /

Az elvi lehetőség megvan. Az IC egész pontosan TDA7293.
(#) storm válasza reloop hozzászólására (») Máj 11, 2011 /

Viszont ha jól látom, akkor itt a 2 résznek 2 külön táp is kell ami azt jelenti, hogy 2x+/-40V ami végülis +/-80V ami teljes kivezérlésnél közel 160V a kimeneten?
(#) reloop válasza storm hozzászólására (») Máj 11, 2011 /

Ez egyszerű hídkapcsolás. A tápok bár azonosak, de nem adódnak össze. A jelzett teljesítmény 2ohm-ra értendő. A rajz inkább csak elvi vázlat, azért kivehető, hogy mindkét 0V a testre van kötve.
(#) reloop válasza reloop hozzászólására (») Máj 11, 2011 /

A teljesítménnyel kapcsolatban pontosítani szeretnék, a 800W 4 ohm +/- 44V-tal érhető el.
(#) gyula1990 hozzászólása Máj 11, 2011 /

Őszinte leszek. én ezt a kapcsolást nem építeném meg
még akkor se, ha működik
megakartam építeni a 7294-es Ic erősítőt, a megépítse sikerült, csak az Ic volt gyárilag hallott. Ráadásul mind a 2 oldalt meg építettem, és gyárilag halott volt az IC-:S
belefogtam ,lehet.
ami működött IC-s erősítőm, a TDA2003
Most a Quad 405-t építettem meg. Az szépen szól.
reloop segítségével ,sikerült életet lehelni a Quadba.
(#) vologya válasza bakmor hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Szia!
A kapcsolás müködik,a rajzolója diszkóban használta egész jó ideig..Valahol nekem is megvan a doksi többi része,mint pl. panelrajz,meg fotók az elkészült erősítőről,de hirtelen nem tudom,hova tettem...
(#) david91 válasza bakmor hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Érdemben hűteni szép feladat lehet...
(#) david91 hozzászólása Máj 12, 2011 /

Van 2db TDA7293 IC-m, és van rajtuk egy hosszú szám, nem tudom mit jelent. Eltér a kettőn lévő egy kicsit egymástól, az egyiké CZOHJ942, a másik CZOKN952. Egyébként ezen kívül teljesen ugyan úgy néz ki mind a kettő, és a többi írás is stimmel rajtuk. Tudja valaki ezek mit jelentenek? Egy stereo erősítőben lesz majd az egyik a bal a másik a jobb oldalért felelős. Gondolom ez hangzásban nem jelenthet differenciát, de azért kíváncsi lennék egy tapasztaltabb véleményére is.
(#) saraha válasza david91 hozzászólására (») Máj 12, 2011 / 1

Üdv.Az gyártási szám.A te szempontodból teljesen felesleges adat, úgyhogy ne foglalkozz vele.Ami érdekesebb az a 7293V vagy 7293HS mert az egyik horizontális a másik vertikális elrendezésű,de a belseje teljesen egyforma.
(#) david91 válasza saraha hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Köszi!!
(#) karpi válasza reloop hozzászólására (») Máj 13, 2011 /

800 W ? 88V /4Ohm ..vagy hidba 8 Ohm rol ? Sehog se jon ki .Talan csak elmeletileg lehet kipreselni hidbakotessel a 4-szeres erot.

(88x88)/(8x4) =242 W ...

..ez hidba 8 ohm-on kb. 500W. lenne .
(#) reloop válasza karpi hozzászólására (») Máj 13, 2011 /

Szia!
Idézet:
„..ez hidba 8 Ω-on kb. 500W. lenne”

4 ohmon 1000, de máshogy számoltam:
A 88V tápból csak 80V kivezérelhető. A híd egyik oldalát tekintve 2 ohm a terhelés: 80x80/(8x2)=400(W) a leadható teljesítmény, összesen 800W.
(#) DJmike hozzászólása Máj 13, 2011 /

Üdv!

Segítséget kérnék, egyenirányítás ügyben. Pár tda-t építettem már, de most valamiért megakadtam a tápnál. Van egy toroidom adatai: 2*28v 10a, 2*12 1a. A 2*28v úgy van kialakítva, hogy van 3 szálam. Nevezzük 1,2,3.
1-2 szál: 28v
1-3 szál: 28v
2-3 szál: 56v

Na most vettem graetz hidat, ami 20amperes, csak ez volt boltba, rákötöttem, plusz 2*10000µF kondik, föld kialakítva, de itt jön a gebasz, egyszerűen nem kapom meg a feszültséget és nem tudom a baj okát, mindig ezt a tápot építem és semmi ilyesmi nem fordult elő. Ha mérek negatív és föld között 29,5v ha plusz és föld között 9,5v. A kondik újak, próbáltam másik új kondikkal, használtakkal mind ugyanezt mutatták az egyenirányítót is kicseréltem. Lehet a toroid hibája vagy egyéb ötlet?
(#) DJmike válasza DJmike hozzászólására (») Máj 13, 2011 /

Ez lemaradt, ezt a rajzot használom plusz 100nf hidegítő is van benne ahogy kell.

táp.JPG

(#) Bassmester válasza DJmike hozzászólására (») Máj 13, 2011 /

Ebben az esetben, a trafó 1-es kivezetése a test, a 2-es és a 3-as pedig megy a graetz-re. Kb +/- 39V-ot kell mérned a puffereken. Az AC-t mérted? valóban annyi?
(#) DJmike válasza Bassmester hozzászólására (») Máj 13, 2011 /

Igen valóban annyi , de ha 2-3 szál megy a pufferekre ami 56v akkor elszállnak a kondik.
(#) reloop válasza DJmike hozzászólására (») Máj 13, 2011 /

Szia! A 2-3 szál a dióda hídra megy, a diódahídról a pufferekre, mint az a rajzon is látható. Ha aggódsz, hogy túlfeszültséget kap a kondenzátor, akkor először a dióda hidat kösd be és mérj egyenfeszültséget a kondik helyén. Ennek 1,4-szerese fog a kondenzátoron megjelenni. Majd ha a két kondi be lesz kötve, akkor fogsz a kettőn együtt 76-78V-ot mérni.
(#) DJmike válasza reloop hozzászólására (») Máj 13, 2011 /

Hello!

Rákötöttem a 2-3 szálat és a váltó 56.6v-ból lett egyenfeszbe 52v. Na most a 10000µF kondik azok 63voltosak, akkor azokat rákötöm és akkor minden stimmel? Illetve akkor az 1es szálamat azt akkor hova kell kötnöm?
(#) reloop válasza DJmike hozzászólására (») Máj 13, 2011 /

A kondenzátorokat kösd sorba, az egyik + kivezetését a másik - kivezetéséhez, ide kell a trafó 1-es kivezetését is kötni. Ez lesz a test (GND).
A diódahíd + kivezetést a szabadon maradó kondi + kivezetéshez kötve megkapod a + tápot. A mínuszt ugyan így a mínuszhoz.
Beszámoztam a trafó kivezetéseket a rajzon.
Ha bármi nem tiszta, jelezd!
(#) DJmike válasza reloop hozzászólására (») Máj 13, 2011 /

Uram!

Köszönöm a segítséget, tökéletesen szól
(#) bakmor hozzászólása Máj 15, 2011 /

Hello
Ismeri valaki ezt a kit-et rendelt már valaki erről a honlapról.
http://viewitem.eim.ebay.hu/350W-Mono-TDA7293-x-4--NE5532-POWER-AMP...3/item
(#) kadarist válasza bakmor hozzászólására (») Máj 15, 2011 /

Szia!
Én szoktam rendelni az ebay-ről, és még nem volt gond .
(#) bakmor hozzászólása Máj 15, 2011 /

Hello
Nincsennek rejtett költségek mindíg annyit kell fizetni amennyiért ki van írva?
Hogy lehet számlát csinálni?
(#) reloop válasza bakmor hozzászólására (») Máj 15, 2011 /

Helló! A TDA7293 topikban volt róla szó. Bővebben: Link
(#) Lacq hozzászólása Máj 16, 2011 /

Üdv!

A doksija leírja alapból 16,8,4 Ohmon működik a cucc (tápfesz is fontos)
Nos én hídba akarok kötni 2db ilyen kapcsolást itt 8Ohm ra ír 150W +-25V tápot...
De mi van akkor ha én 4 Ohmot akarok rátenni?
7293 ic-t használok.
Elméletben ott 300W tudna
Szerintetek elviseli e egyátalán mert elméletben jól hangzik
Következő: »»   260 / 609
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem