Fórum témák
» Több friss téma |
Ez az IC hány wattot tud rms ben? Hidalva tud annyit és van olyan minősége mint az STK 4048V-nek?
100w-ot tud rmsben. Az stk nem ismerem, de valószinüleg van olyan minőségű, vagy még jobb is.
A gúúgli a barátod:
http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/T/D/A/7/TDA7294.shtml Ennél jobb leírást nem találsz. STK-val kapcsolatban. Az általad említett típust nem ismerem, de az STK általában drága, TDA-val olcsóbban kijössz, és ha nem Vivaldit akarsz hallgatni, szerintem akkora hallásbeli különbség nincs. Nekem mono van. Teszi a dolgát, nincs vele gond, már évek óta.
Hello
Segítenétek.Szerintetek működhet ez a kapcsolás?
Az elvi lehetőség megvan. Az IC egész pontosan TDA7293.
Viszont ha jól látom, akkor itt a 2 résznek 2 külön táp is kell ami azt jelenti, hogy 2x+/-40V ami végülis +/-80V ami teljes kivezérlésnél közel 160V a kimeneten?
Ez egyszerű hídkapcsolás. A tápok bár azonosak, de nem adódnak össze. A jelzett teljesítmény 2ohm-ra értendő. A rajz inkább csak elvi vázlat, azért kivehető, hogy mindkét 0V a testre van kötve.
A teljesítménnyel kapcsolatban pontosítani szeretnék, a 800W 4 ohm +/- 44V-tal érhető el.
Őszinte leszek. én ezt a kapcsolást nem építeném meg
még akkor se, ha működik megakartam építeni a 7294-es Ic erősítőt, a megépítse sikerült, csak az Ic volt gyárilag hallott. Ráadásul mind a 2 oldalt meg építettem, és gyárilag halott volt az IC-:S belefogtam ,lehet. ami működött IC-s erősítőm, a TDA2003 Most a Quad 405-t építettem meg. Az szépen szól. reloop segítségével ,sikerült életet lehelni a Quadba.
Szia!
A kapcsolás müködik,a rajzolója diszkóban használta egész jó ideig..Valahol nekem is megvan a doksi többi része,mint pl. panelrajz,meg fotók az elkészült erősítőről,de hirtelen nem tudom,hova tettem...
Van 2db TDA7293 IC-m, és van rajtuk egy hosszú szám, nem tudom mit jelent. Eltér a kettőn lévő egy kicsit egymástól, az egyiké CZOHJ942, a másik CZOKN952. Egyébként ezen kívül teljesen ugyan úgy néz ki mind a kettő, és a többi írás is stimmel rajtuk. Tudja valaki ezek mit jelentenek? Egy stereo erősítőben lesz majd az egyik a bal a másik a jobb oldalért felelős. Gondolom ez hangzásban nem jelenthet differenciát, de azért kíváncsi lennék egy tapasztaltabb véleményére is.
Üdv.Az gyártási szám.A te szempontodból teljesen felesleges adat, úgyhogy ne foglalkozz vele.Ami érdekesebb az a 7293V vagy 7293HS mert az egyik horizontális a másik vertikális elrendezésű,de a belseje teljesen egyforma.
800 W ? 88V /4Ohm ..vagy hidba 8 Ohm rol ? Sehog se jon ki .Talan csak elmeletileg lehet kipreselni hidbakotessel a 4-szeres erot.
(88x88)/(8x4) =242 W ... ..ez hidba 8 ohm-on kb. 500W. lenne .
Szia!
Idézet: „..ez hidba 8 Ω-on kb. 500W. lenne” 4 ohmon 1000, de máshogy számoltam: A 88V tápból csak 80V kivezérelhető. A híd egyik oldalát tekintve 2 ohm a terhelés: 80x80/(8x2)=400(W) a leadható teljesítmény, összesen 800W.
Üdv!
Segítséget kérnék, egyenirányítás ügyben. Pár tda-t építettem már, de most valamiért megakadtam a tápnál. Van egy toroidom adatai: 2*28v 10a, 2*12 1a. A 2*28v úgy van kialakítva, hogy van 3 szálam. Nevezzük 1,2,3. 1-2 szál: 28v 1-3 szál: 28v 2-3 szál: 56v Na most vettem graetz hidat, ami 20amperes, csak ez volt boltba, rákötöttem, plusz 2*10000µF kondik, föld kialakítva, de itt jön a gebasz, egyszerűen nem kapom meg a feszültséget és nem tudom a baj okát, mindig ezt a tápot építem és semmi ilyesmi nem fordult elő. Ha mérek negatív és föld között 29,5v ha plusz és föld között 9,5v. A kondik újak, próbáltam másik új kondikkal, használtakkal mind ugyanezt mutatták az egyenirányítót is kicseréltem. Lehet a toroid hibája vagy egyéb ötlet?
Ez lemaradt, ezt a rajzot használom plusz 100nf hidegítő is van benne ahogy kell.
Ebben az esetben, a trafó 1-es kivezetése a test, a 2-es és a 3-as pedig megy a graetz-re. Kb +/- 39V-ot kell mérned a puffereken. Az AC-t mérted? valóban annyi?
Igen valóban annyi , de ha 2-3 szál megy a pufferekre ami 56v akkor elszállnak a kondik.
Szia! A 2-3 szál a dióda hídra megy, a diódahídról a pufferekre, mint az a rajzon is látható. Ha aggódsz, hogy túlfeszültséget kap a kondenzátor, akkor először a dióda hidat kösd be és mérj egyenfeszültséget a kondik helyén. Ennek 1,4-szerese fog a kondenzátoron megjelenni. Majd ha a két kondi be lesz kötve, akkor fogsz a kettőn együtt 76-78V-ot mérni.
Hello!
Rákötöttem a 2-3 szálat és a váltó 56.6v-ból lett egyenfeszbe 52v. Na most a 10000µF kondik azok 63voltosak, akkor azokat rákötöm és akkor minden stimmel? Illetve akkor az 1es szálamat azt akkor hova kell kötnöm?
A kondenzátorokat kösd sorba, az egyik + kivezetését a másik - kivezetéséhez, ide kell a trafó 1-es kivezetését is kötni. Ez lesz a test (GND).
A diódahíd + kivezetést a szabadon maradó kondi + kivezetéshez kötve megkapod a + tápot. A mínuszt ugyan így a mínuszhoz. Beszámoztam a trafó kivezetéseket a rajzon. Ha bármi nem tiszta, jelezd!
Uram!
Köszönöm a segítséget, tökéletesen szól
Hello
Ismeri valaki ezt a kit-et rendelt már valaki erről a honlapról. http://viewitem.eim.ebay.hu/350W-Mono-TDA7293-x-4--NE5532-POWER-AMP...3/item
Szia!
Én szoktam rendelni az ebay-ről, és még nem volt gond .
Hello
Nincsennek rejtett költségek mindíg annyit kell fizetni amennyiért ki van írva? Hogy lehet számlát csinálni?
Helló! A TDA7293 topikban volt róla szó. Bővebben: Link
Üdv!
A doksija leírja alapból 16,8,4 Ohmon működik a cucc (tápfesz is fontos) Nos én hídba akarok kötni 2db ilyen kapcsolást itt 8Ohm ra ír 150W +-25V tápot... De mi van akkor ha én 4 Ohmot akarok rátenni? 7293 ic-t használok. Elméletben ott 300W tudna Szerintetek elviseli e egyátalán mert elméletben jól hangzik |
Bejelentkezés
Hirdetés |