Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PS/2-es kivezetés bekötése
Lapozás: OK   1 / 2
(#) Zsolt_HUN hozzászólása Ápr 22, 2008 /

Szisztok!

Kérdésem lenne hogy egy PS/2 KIVEZETÉSEN nincsen a KIVEZETÉSEN megjelölve hogy hogyan kell bekötni?
Mert így fordítva is be lehetne kötni. És az nem lenne jó.

Üdv.:Zsolt
(#) El_Pinyo válasza Zsolt_HUN hozzászólására (») Ápr 22, 2008 /

Szia!
Itt megtalálod a csatlakozó kiosztását
Bővebben: Link
(#) valve válasza Zsolt_HUN hozzászólására (») Ápr 22, 2008 / 4

Szia,

The PS2 Mouse Keyboard Protocol
PS2 Connector

(Ezután használd a keresőt mielőtt újj Topikot nyitasz! Köszi.)
(#) Zsolt_HUN válasza El_Pinyo hozzászólására (») Ápr 22, 2008 /

Kösszi szépen!
(#) Zsolt_HUN válasza valve hozzászólására (») Ápr 22, 2008 /

Kösszi szépen!
(#) Zsolt_HUN hozzászólása Ápr 22, 2008 /

Szisztok!

Valaki nemtudja hogy hogyan kell bekötni a PS/2-es kivezetés csatlakozóját (ami belemegy az alaplapba).
Meg csatlakozón (ami belemegy az alaplapba) nem láttam megjelölést így mindkét irányba rá lehet dugni.
Az alaplapomon 5 tüskébe kell csatlakoztatni (!!!!!), de arra rájöttem hogy csak 4db-t használ.

(#) valve válasza Zsolt_HUN hozzászólására (») Ápr 22, 2008 /

Ez most vicc akar lenni?

(Egy Modit kérnék, hogy adjon át 25 pontot El_Pinyo kollegának, hisz ő is jó választ adott a kérdésre!) Köszönöm.
(#) kobold válasza Zsolt_HUN hozzászólására (») Ápr 22, 2008 / 1

Megkérdezed, pontot adsz, majd megkérdezed még egyszer? Valve második linkjén ott a bekötés feketén-fehéren.
De az alaplapi 5 tüskét nem értem... Ha a csatlakozó olyan, mint a linken látható képen, akkor nem ötpólusú, ha nem olyan, akkor nem PS2, hanem inkább DIN, és ez a bekötése.
(#) Zsolt_HUN válasza valve hozzászólására (») Ápr 22, 2008 /

Nem lenne rossz egy kép?

Hát, őszintén szólva a két linken meg van a PS2 töviről hegyire, ha jól emlékszem,..
De, a kedvedért csatolok egy képet melyen megvan a bekötése a csatlakozónak.

(Vagy lehet, hogy nem értsük a kérdésed?!)

PS2Conn.jpg

(#) potyo hozzászólása Ápr 22, 2008 /

Idézet:
„Vagy lehet, hogy nem értsük a kérdésed?!”

Inkább ő nem tudja feltenni a kérdését. Főleg azután, hogy kétszer megkérdezi ugyanazt...
(#) Zsolt_HUN válasza kobold hozzászólására (») Ápr 22, 2008 /

Amúgy a kérdésemben a tüskékhez (azok állnak ki a régi alaplapból és oda kell bedugni a kivezetés csatlakoróját nem a PS/2-felét ) a bekötést akartam megtudni.
Megpróbálok érthetőbbet írni róla.

(#) kobold válasza Zsolt_HUN hozzászólására (») Ápr 22, 2008 /

Azt hiszem, már leesett... Az alaplapodon nincs kivezetett PS2, de van tüskesor egy aljzat fogadásához.
Ez esetben az alaplap típusa szerint adatlapot kell hozzá keresni, és abban meglesz.
(#) Zsolt_HUN válasza kobold hozzászólására (») Ápr 22, 2008 /

Igen erre gondoltam csak szerintem kicsit elcsavarodott a kérdés.

Egy fénykép, egy tipusszám, egy valami az alaplapról jó lenne. A pozitív és negatív ágakat könyedén kimérheted egy multiméterrel. Vagy vannak a régi gépekben olyan 10 tűskéjű csatlakozóval (Ribbon) felszerelt kábelsor, melynek a végén egy PS2 -es vagy DB9 -es anya van. Ha találsz egy ilyet akkor nem lehet majd nehéz kibogarászni, ugyanis az Com Portot használja egérnek/billentyűnek,..
(#) blader91 hozzászólása Jún 27, 2010 /

Sziasztok!

Van nekem egy Samsung OMS3PB Optikai egér
és azt szeretném vele, hogy mivel ez az egér egy szabványos PS/2-es ezért USB-re akarnám alakítani.
Lehetséges lenne ez a dolog?

Mert most nincs még rajta se a PS/2 vezeték, mivel a végét öcsém levágta és nem tudja hogy hol lehet.
Probáltam másikat rá tenni, ki is mértem a lábakat hogy még is hova mehetne de nem működött ezt az elején is gondoltam, hogy így ez nem fog.

Jah igen majd el felejtkeztem róla, az egér 5 db vezeték megy hozzá.
Ebből egyet nem használ, íme a kép alapján megtekinthető hogy milyen színűek a vezetékek.
Erre szeretném kérni a segítségeteket, hogy hogyan lehetne átalakítani a usb-re az egeret.

Köszönöm előre is.

Ugye bár azt tudjuk, hogy miért vannak a rövidítések:

V+ : ide kapja a pozitív feszültséget ez a 5V.
Data: Ez egy adat forgalmat jelent.
Clock: Óra,idő, ill. frekvenciát rövidít nekünk.
GND: Ez pedig a negatív vagy másnéven test-nek nevezik.

Shield:
Árnyékolást vagy mit is jelent de ez a kábel itt van a többi kábelel együtt és semmi szerepe nincs szegénynek csak mint ha disznek lenne itt.
(#) didyman válasza blader91 hozzászólására (») Jún 27, 2010 /

Fenét nincsen. A kommunikációt óvja RF zavaroktól és a környezetet is az egér ilyen termékeitől. Gondolod, hogy a kábelben csak úgy elpocsékolnak több fémet összesen, mint amennyi a többi négy érbe kerül, ha csak dísznek kellene? Ennyire nem állunk jól a fémekkel a világban.

Az egérre visszatérve, ez az elrendezés talán létezik USB-ben is, ilyen küllemmel és jó eséllyel egyező belvilággal: Az USB/PS/2 szintérzékelés ha jól emlékszem, automatikusan történik meg. Egy próbát megérhet, de utána kéne azért nézni, ha létezik az egérhez egyszerű, dugós átalakító, akkor jó eséllyel így fog működni, értelemszerű bekötéssel (D+, D- fordítva bekötése nem gond, ha nem ismeri fel, felcseréled).
(#) klemo86 válasza blader91 hozzászólására (») Jún 27, 2010 / 1

Először is a PS/2 bekötése, aztán PS/2 USB-re
És elvileg így néz ki belülről egy ilyen átalakító, illetve a "párja".
Google…
(#) didyman válasza klemo86 hozzászólására (») Jún 27, 2010 / 1

Ez ugye gyártónként eltérő passzív, vagy ritkán csak a hozzá való egérrel kompatibilis aktív eszköz. Mivel kábel nincs, sokat nem érünk vele, mert a srác rögtön USB-re akarja kötni, akkor meg minek átalakító.

Köszönöm a segítséget tőletek
(#) McDeath hozzászólása Máj 15, 2011 /

Sziasztok
Egy jó kérdésem van hozzátok:
http://pinouts.ru/Inputs/KeyboardPC6_pinout.shtml
Ez a dual PS/2-es bekötés megvalósíthatósága érdekelne.
Szerintem egy szerelhető dugó és két aljzat tökéletes megoldás lenne, feltéve hogy működőképes a dolog.
Üdv McDeath
(#) Inhouse válasza McDeath hozzászólására (») Máj 15, 2011 /

Laptopnál dívik szerintem, főleg régebben egy aljat volt az egérnek és a billentyűzetnek, és egy spec Y kábel kellett hozzá, aminek az egyik ágára keyboard, a másikra mouse jel volt rajzolva.

Üdv
Inhouse
(#) McDeath válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 15, 2011 /

Rendben köszi szépen akkor megvalósítható tehát az "Y" kábel gyártásához hozzá is fogok
Üdv McDeat
(#) somodi91 hozzászólása Szept 13, 2011 /

SZIASZTOK! segítség kellene!! usb billentyűzet nyáklapjára V,G,D,C jelöléshez melyik színű kábel melyik betűhöz kell hogy menjen??? mert kaptam egyet de a kábel le volt vágva... 4 vezeték van a kábelben:piros,zöld,fekete, fehér. melyik színt melyik jelöléshez forrasszam??? köszönöm elölre is!!!
(#) Stefan válasza somodi91 hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Biztos hogy USB billentyűzet? Mert akkor V,G,D+,D- nak kellene lennie, a kérdésnek meg nem a PS2 port topikban.

bocsi ezért de új vagyok itt és nemtudtam :S!! amúgy igen usb-s és ahogy írtam azok a jelölések vannak :S pls vlmi segítséget :S köszi szépen előlre is!!
(#) Stefan válasza somodi91 hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Bővebben: Link
V re kötöd a pirosat
G re a feketét
Lehet, hogy tud egyszerre USB és PS/2 üzemet, és ezért maradtak meg a jelölések a panelen.
A másik kettőt meg bekötöd valahogy, ha nem jó úgy, akkor fordítva.

sajna nem lett jó az usb-s akció :S piors ment v-re fekete g-re a másik kettőt 2 féle variációban is megcsináltam... de semmi
(#) Norbee188 hozzászólása Okt 2, 2011 /

Sziasztok. Lenne egy kérdésem a billentyűzettel kapcsolatban. Tehát van egy billentyűzet, amiből néhány gombot ki szeretnék vezetni más nyomó gombra. Mármint a nyáklapra való forrasztással/ragasztással. A kérdésem, hogy ez kivitelezhető e? ha igen, hogyan?
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem