Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia.
Ez a két ellenállás a képcsőpanelon helyezkedik el. Az értékük 56 Kohm. Na most, kiszedtem és lemértem az egyik 52 Kohm volt, a másik 58 Kohm volt. Ja és még annyit elfelejtettem, hogy amikor a gombot megnyomom akkor nem csak a sórkimenőnél húz ívet , hanem a képcső aljzatában is és az egyik teljesítmény ellenálláson is igaz itt csak fellvillan az isteni fény. igaz ezek az ellenállások a panelhoz nagyon közel vannak. Köszi az ötletet, majd megpróbálok valamit.
Annyit még elfelejtettem, hogy a sorkimenőt kiszedtem és volt olyan ahol 1,2 ohmot mértem két laba között a többi kisebb volt 1 ohmnál.
Ez normális vagy nem jó valami?
Ha találsz egy képcső foglalatot, próbaként cseréld ki, mert az is okozhat kisülést a képcsö panelen, de vissza is üthet a trafóra. Ohm mérővel nem tudsz sortrafót kimérni.
A Sony-s topicban már feltette maz alábbi kérdést, de az igen inaktív mostanság, hátha itt nagyobb sikerrel járok. Ha útban van bocsánat, töröljék a moderátorok.
Javítok egy Sony KV-29ls35 TV-t. Eddig a sorvég trafó és tranzisztor cserélve lett. Így a jelenség: hang van, teletext és OSD feliratok tökéletesek, azonban az adás képe csak nyomokban, feltekert G2-nél is alig látszik, szürke, szinte csak árnyalatok látszanak. Ez igaz AV bemenetekre is. Fórumokon olvastam, hogy gyakori a sorvég hibánál, hogy a TDA9394H is elszáll. Viszont ez elég drága, ezért csak indokoltan cserélném. Video panelről a vezérlést lehúzva (TDA-tól jövő színcsatorna jelek) a képernyőn erős, fehér a fény (ez teljesen normálisnak tekinthető). Mit mondtok, szerintetek lehet ez TDA hiba? Esetleg valakinek elfekvő, bontott van-e?
Persze hogy be lehet tenni darlington helyett diódás sorvégtranzisztort, én is ilyen típust ajánlottam, nem mást.
A C-E közti dióda By 228 és társai is jók, ha nincs csak pl.Bu508Af a kéznél.
van egy regebbi riz grand tv,harmadszor csereltem a bu208-t./508-al is lehet hejetesiteni.mi lehet a baj.azthiszem mindent atneztem.
Szia!
Ha mindent áttnéztél, akkor nem értem a bánatodat Nézd meg a sor meghajtó részben a nF-os kondikat. Egyenként szed ki , és ugy mérd ki őket. A sortrafó is lehet menetzárlatos.
Rossz helyre címeztem, ez a tied:" Ha találsz egy képcső foglalatot, próbaként cseréld ki, mert az is okozhat kisülést a képcsö panelen, de vissza is üthet a trafóra. Ω mérővel nem tudsz sortrafót kimérni."
A B-E közé (is) kell dióda, mert az megfogja az induktív visszahatást! A dióda nélkül melegedni fog, mint állat! De természetesen a Darlingtont ne spóroljuk ki, csak tényleg végszükség esetén, mert nem véletlenül van az úgy.
Sziasztok! Tudna valaki segíteni? Az a gondom hogy kistérségi kábeltévém van és van több olyan tévém ami sok adót nem fog pont amiket legjobban szoktam nézni.Azt szeretném tudni hogy lehetne azt megoldani hogy befogjon minden adót a kábelen és ha lehet ne keljen tunert cserélni. Köszi a segítséget!
Szia!
Ha nem akarsz tunert cserélni, akkor a komplett tv csere be szokott jönni
Szia! Most akkor nincs más megoldás? Köszi!
Egy videókészüléket is bevethetsz, amelyik "tudja" a kábelcsatornákat, és ezt összekötöd a tévével. A csatornát ezek után a videó távirányítójával váltod majd.
Ok köszi! Akkor szerintem inkább tunert cserélnék.Milyen tunert ajánlanál és honét tudok rendelni? Köszi még egyszer!
Olyan kell, ami passzol a tévéd elektromos felépítéséhez. Legfőképpen az AGC-feszültségtartománynak és a hangolás fajtájának kell passzolni. Gondolom analóg sávváltással és hangolással működnek a meglévő tunerek.
Bővebben: Link
Sziasztok.
Mivel nem találtam nekem megfelelő topicot ezért gondoltam hogy ide írok. Egy bálázó gép monitorjárol volna szó, amiben egy ic meghibásodott mert valószinüleg fordított tápot kapott, bár a nyákon volt védődióda a táppal párhuzamosan, de a 25amperes biztit nem tudta kiolvasztani, ígyhát az áramköri fólia égett fel. Az ic-t úgytűnik már nem forgalmazzák, igy hát valami alternatív megoldással kéne helyettesíteni. Működését tekintve úgy működik mint egy relé csak itt egy n-csatornás fet kapcsolgatja a tápot. Vajon miben található ilyen ic, vagy lehet-e egyeltalán helyetesíteni valamivel?
Probléma megoldva, hála Zoli_bácsinak.
Üdvözlök mondenkit.Lenne egy kérdésem.Feljavítottam egy projektoros Tomson tévét 130cm.mostmár üzemel csak a piros nemtökéletes.konvergenciával bevan álítva középen tökélwetesen,de a 2 széle kifele lóg a piros.ilyenkor milehet?Találkozott már ilyennel valaki?Decsak a piros.a kéknek kis hajlása van a sarokba,demég elmenne:előpre is köszönném.
Szia!
Olyan menüpont nincs, hogy vörös széli konvergencia?
Azt kérdezem, hogy a vörös konvergenciához van-e széli beállítás.
A szervízmenüben milyen egyéb konvergencia beállítások vannak? Van a készülékben STK-IC?
Nincs benne STK.Szervímenű nemjönbe úgy mint akármelyik Tomson.Érdekes
|
Bejelentkezés
Hirdetés |