Fórum témák
» Több friss téma |
A kábelekkel, potenciométerekkel, nincs baj. A jelforrással sincs. Valami a végfokban lehet szerintem. Én a bemeneti icre tippelek, nem tudok mást elképzelni ami olyan alkatrész lenne, hogy néha müködik néha nem.
Sziasztok! Halkan megjegyezném, hogy a nem rég "befejezett" erősítőmnél is fenn áll ez a "hiba", de csak iszonyatosan halk hangerőn, annyira, hogy nem is érdekel már, annyit szenvedtem vele. A végfoknak tuti nincs baja. Szerintem gerjedhet, vagy valami hasonló.
Helló! Most ez a h.sz. akkor mi? Hmm?
Szerintem vissza a témához, személyeskedés nélkül.
Az erősitőm csak a tápból és a végfokokból áll, igy az a hibás. hangszinszabályzót külön használok ami egy WEGA ct400. De a hiba száz-százalék hogy a végfokban van, mivel ha direktbe kötöm a végerősitőt akármilyen jelforrásal( eddig telefonal, mp4lejátszóval, és pc hangkártyával) próbáltam mindig ezt csinálta. a potenciométerek jók az erősitőben, mert amikor megáll a hang, ha fenebb tekerem a hangerőt a hangszinszabályzón, vagy a jelforráson, akkor is ujra megindul, igy a potenciométerek jók. A tápot puffereket már átnéztem, átforrasztottam. A végekbe még nem nyúltam bele, még soha életembe nem tapasztaltam ilyet, hogy menet közben megáll egy erősitő és jelszintnövekedésnél megindul
Elsőre is értettem mire gondolsz, csak ez sehogy se valószínű így.
Az a gond ezzel, hogy az erősítő nem tudja hol áll a potméter. Annak bármelyik állásában lehetnek hangosabb és halkabb részek a zenében, sőt akár csend is lehet. A poti inkább csak a leghangosabb szintet állítja be. A gerjedés megint mást eredményezne, mert akkor önmagát erősítené a folyamat. De a tényekkel nem érdemes vitába szállni. Ha az IC-t véled hibásnak, akkor cseréld ki, 100Ft alatt van egy NE5534, tehát egy próbát megérhet.
Az lesz, hogy kicserélem a ICt. Az előző oldalon Szebence is azt irja hogy neki is volt ilyen problémája, de ő sem tudta megoldani, nekem is csak kis hangerőn csinálja ezt hangosan nem, de mégis csak zavar, mert eddig rendesen ment.
Nekem az elejétől kezdve csinálja, de az enyémben csinál más teljesen megmagyarázhatatlan dolgot is, de már lemondtam róla, hogy kijavítom a "hibát". Mert nem tudom...
Szép estét! Amikor az én quadom ugyan ezt csinálta ,a negatív tápcsati, 6,35-ös stekker volt kontaktos.
Menyit tudd kb leadni 4ohm -on?
150w körül?
A BD249c-vel a 4 ohm-ot nem ajánlom. :no:
Fordított arány! 8 Ohm=100W - 4 Ohm=200W!
Ja?! BD? Azok általában hamisak. Arra tényleg nem ajánlatos. Mondjuk nekem azt hiszem működött 2N3055-tel és 4ohmmal.
BD 249C van benne és működik nekem legalább is
,persze nem 4 ohm -on hanem 8 ohm -on Van 2n3055 -öm is vagy 10db fel vagyok szerelkezve mindennel
Forrasztás, vagy csatlakozás átmeneti érintkezési hibája esetén a növekvő áramfolyás által fejlődő hő a kontaktust helyrehozhatja. Átforrasztanám a végfokot, és ellenőrizném a csatlakozókat.
A BD249C nálam 4 ohm -on nagyon melegedett
Ja ha kezdetektől fogva ilyen, akkor sose volt jó!Fóliaszakadás,rossz forrasztás,alkatrészhiba,ebbe a sorrendbe vizsgálódnék.
Értem, köszönöm a válaszokat.
Gondolom elég lesz a ,,kis" quad a 30m2 szobámba
Sziasztok!
Lenne egy nagyon fontos, kérdésem. Haverom meg dobot, egy 400w-os hangszóróval, ,persze 4 ohm -os, írtátok ,hogy a bd 249c nem ajánlatos 4 ohm terhelni. (hangváltó nélküli) Arra gondoltam ,hogy az megoldható lenne-e,hogy a hangszóró és az erősítő közé, be tennék egy pl: 4 ohm ellenállást, akkor az már 8 ohm lenne?!?Terhelés szempontjából. Első lehetőség, szólna,csak az ellenállás elkezdene melegedni, majd füstölni. vagy próbáljam úgy, hogy a 400w os hangszóró és mellé sorosan bekötöm a 30w -os 8 ohm -os hangfalamat. az akkor már 12 ohm terhelés. Az lenne a kérdésem ,hogy első verzió kivitelezhető lenne-e? üdv:Gyula1990
Ezek közül egyik megoldás sem jó, illetve az alapfelvetés is hibás.
1. A QUAD terhelhető 4 ohm-mal. Az erősítő "nem tudja" mekkora a rákapcsolt impedancia. Ő feszültséget ad a kimenetén, ami a hangszórón áramot hajt át, így lesz belőle teljesítmény. Ha kisebb az impedancia, akkor az CSAK annyit jelent, hogy már kisebb amplitúdójú feszültségnél el fogja érni az eredetileg beállított áramkorlát a határt, ezért hamarabb le fog szabályozni, azaz kisebb lesz a Pkimax. 2. Ha sorba teszel egy ellenállást a hangszóróval (!!400W-os ellenállást!!), akkor a teljesítmény egy része azon fog megjelenni. Jelen esetben ez "elvileg" éppen annyi mint a hangszórón, tehát sokkal többet veszítesz mintha simán csak rákötöd a hangszórót. 3. két különböző teljesítményű hangszórót nem szabad sorba kötni, mert a kisebb teljesítményű fog károsodni. Ráadásul ha a kicsi 8, a nagy meg 4 ohmos, akkor a nagy alig fog szólni, hiszen a kicsire jut a teljesítmény 2/3-a. 4. A hangszórók impedanciája távolról sem egy egzakt érték. Általában a megadott adat körül van a minimum, amit egy adott frekvencián produkál, és a többi frekin ettől jóval nagyobb az érték.
Helló! Nálam a quadban 2SC5200 van, igaz csak +/-40V-ról hajtom de bírna többet is. A BD249C után ezzel sokkal jobban tetszik az erősítő.
Igen lehet 4 ohm-en. Számolj átunna és módosítás nélkül kijön. Azok a tranzisztorok 25 ampert lazán bírják! akkor 9 az neki semmi... hűtés viszont már kell oda szerintem azért.
Sokan keresik, ezért az egyéni küldözgetés helyett ide teszem fel az R.Ludwigos módosítás paneltervét, amit Otlm javaslatára további IC tápszűréssel is kiegészítettem, illetve a pozitív oldali IC táppal kierültem a 0,063R-ot is.
Minden nézet az alkatrész-oldal felőli, és a TERV felirat 150% méretű. A panel természetesen pontosan 100%, de csak ha nem méretezzük át automatikusan PDF nézegetőből való nyomtatáskor. Q1 jelzés=MJL... végtranyóhoz (TO247 vagy TO264-hez) Q2 jelzés=TO3-as tokozáshoz.
Itt van hozzá egy rajz is.
Szia! ez ugyan úgy 100wos változat?
Üdv:Gyula1990
4 ohmon 190w szinuszos kimenő, azért az nem semmi.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |