Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Jogos, hisz a relék elé is ezért kerül, nem is értem hogy feledkezhettem meg róla. Uraim köszönöm a segítséget.
Az műr biztos hogy N csatornás volt az alany, próbálkozok akkor. Ismerősöm szerint epitaxiális tranyó kéne... ebben lehet valami?
Kár lenne elpazarolni ekkora nyákot és az átkötések is feleslegesek. A nicknevemet ne tedd rá, légyszi.
Ez nem lenne jó? Itt van a kapcsolások között... Bővebben: Link
Ki tudna adni egy inchmilliméteres négyzethálót, amit egyből nyomtathatok?
Szia! Biztos "áthidalás" az amit vettél?
Ha valójban áthidalás lenne, akkor 0 ohm lenne az ellenállása. Az áthidalás tulajdonképp egy vezetékdarab, egy átkötés. Tehát nincs ellenállása, vagyis rövid zár. üdv tibi
Szia!
Az AB-FET = Active Braking Mosfet Találtam róla valamiféle rajzot az interneten, csak az a kérdés milyen típusú értékű tranzisztor kell hozzá ami akár 60A átengedésére képes 6V-nál.
Használj logic level FET-eket, mert ezek már kis gate-feszültség mellett is teljesen kinyitnak. Válogass innen. A P-MOS-al leszel bajban, mert kis gate-küszöbfeszültségű típust csak elvétve lehet találni. Ezt láttad már? Bővebben: Link
Hello!
Ha szabad kérni, tudós elődünk iránt érzett tiszteletből a nevét pontosan írjuk le, de minimálisan nagy kezdőbetűvel.. Lenz üdv! proli007
Nem fontos a hőmérséklet, csak ha meleg akkor gyorsabban mar. Sőt ha melegíted, és rázogatod (rezegteted) akkor a leggyorsabb.
Ezért találták ki azt a maratóedényt, amibe levegőbuborékok jönnek felfele. Így tulajdonképp áramoltatva van a lötty.
Jó lenne ha tudnék programozni valahogy már túl kéne esnem a progrmozáson!
Mi a gond azzal az órával? Tele van CMOS-IC-vel, neked meg olyan kell, nem?
azzal nincs gond Vicsys re gondoltam!!
Pedig, csak meg kéne próbálnod... A Watt mester féle mini LPT-s programozó kezdésnek jó lenne. Aztán ha már működik és megy az égetés, lehet komolyabban is.
Szeva! Próbáld meg a baji elektronikánál kapható pic égetőt! A kit ára 1200 Ft. Én már évek óta ezt használom. Kifogástalan. Na nem egy nagytudású cucc, de kezdetnek jó. A csomagban minden van (panel+alkatrészek) ami a megépítéshez kell. üdv tibi Bővebben: Link
Amúgy ha már a programozásnál tartunk, hol kéne elkezdeni tanulni? Mivel kéne kezdeni, hogy belejöjjön az ember?
Nezz szet a konyvespolcon! Talalsz konyveket, mintapeldakat, demo panel doksikat. Ezek alapjan el tudod kezdeni a programozast PIC temaban. Ja es kell hozza sok turelem.
Természetesen az alapoknál: futófény dobókocka stb
Nekem nem az lenne a lényeg, hogy minél több PIC-es cuccom legyen, én inkább átlátni szeretném.
Legjobb átláthatóságot akkor kapsz, ha a Microchip által adott minden PIC-re külön megírt PDF dokumentumot elolvasod (angol), abban nagyon részletesen le van írva minden és egy idő után megérted lelke minden kis zugát
Az az igazság, hogy van egy diplomám. (igaz híradástechnikából) Lassan 10 éve foglalkozom PIC-ekkel.
De be kell hogy valljam, hogy minél többet tudok róluk, annál inkább érzem azt, hogy k..va keveset tudok.... Na nem akartalak elszomorítani, csak azt a közmondást idézném, ami így szól: "jó pap is holtáig tanul" Szóval jó tanulást, sok sikert! Ha bármiben segíthetek, írj! üdv tibi
Igazából azt tudom, hogy nem kis piskóta. Főleg hogy olvasgattam pár írást a PIC-ek működéséről, néha már azis elvette a lelkesedésem. De mindíg visszajön Szóval akkor mit ajánlasz mivel kezdjek?[OFF] Időm mint a tenger és a programok beszerzése se okoz gondot
hello mindenkinek!
Panel fúrót csinálok lenne egy kérdésem hogy a lap mellé csináljak e egy ventillátort hogy a nyák után maradt port elszívja mondjuk egy zsákba hjogy ne legyen annyi por ja és egy lámpát is raknék rá érdemes e rárakni?
Nagy fényerejű ledeket hány mA-en lehet maximum üzemeltetni? Dokumentumot nem nagyon találtam hozzá, jelenleg 20mA körül mennek, de max 25-öt is adnék nekik. Lehet?
Erre a kérdésre így nem nagyon van válasz. Nem tudod a típust? Vagy legalább, hogy hány wattos?
Már bocsi de általálban nem wattban adják meg ! Akár 10mA is világít mondjuk egy piros zöld led de a kéknek fehérnek 20-25 mA legalább kell tönkremenni nem fog hisz én is 20-25 adok neki!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |