Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   60 / 282
(#) bbalazs_ válasza ufi hozzászólására (») Máj 18, 2011 /

Szerintem alaplap-csere lesz belole. A notebook alaplapokbol, ha letorik egy darab, akkor ott a sokretegu nyak is serul, ezeknel meg ossze-vissza viszik a vezetekeket.
(#) bbalazs_ válasza Hercooles hozzászólására (») Máj 18, 2011 /

Fogod a laptopot, ugy forditod,hogy a billentyuzete LEFELE mutasson. Ezt a poziciot a tisztitas vegeig megorzod. Aztan akarmivel, foleg alkoholos dologgal jol atitatott ronggyal attorlod. Ventivel gyorsithato a szaradasa a vegen.
(#) Blockbuster hozzászólása Máj 19, 2011 /

Üdvözletem mindenkinek!
Egy problémám van egy Hp nx6000 alaplappal. Ha csatlakoztatom a töltőt amibe meg van a 19V feszültség a laptopba csatlakozás után 2-3 V-ig váltakozó feszültséget tudok csak mérni. Ötlet mi mehetett ki az alaplapon. (a kezdetek kezdetén még világított a sárga led a laptop elején, s indításnál valami furcsa hangokat adott.) Köszönöm a segítséget.
(#) patexati válasza Blockbuster hozzászólására (») Máj 19, 2011 /

Szia! A tápot nézted működik e?? Tégy rá egy 12V 21W izzót ha jó erősen világít vele akkor minden bizonnyal jó a táp! Nem elég csak a feszültséget megmérni! Ha jó akkor az alaplapon kell keresni zárlatos diódát,kondit valószínű az miatt áll le a táp és csak kicsit pulzál ez miatt tudsz mérni csak kis feszültséget..
(#) Blockbuster válasza patexati hozzászólására (») Máj 19, 2011 /

A tápppal nincs probléma, a kondikat és diódákat én is nézegettem már, csak hát beforraszta nem egyszerű számomra kilőni a hibásat.
(#) patexati válasza Blockbuster hozzászólására (») Máj 19, 2011 /

A tápcsatlakozó a forrasztásnál nincs (volt) megégve? Sokszor az elszenesedett nyák hatalmas zárlatot okoz.. Ez sajnos elég gyakori sokat használt gépek esetén.. Valaminek zárlatosnak kell lenni ha mikor bele van dugva a töltő és nincs meg a 18-19 tápfeszültség! Ha nem füstöl,melegszik akkor a zárlat teljes rövidzár Ha valamit kiforrasztasz (tápcsti,dióda) azt tedd mindenképp hőszabályzós vastag pákahegy alkalmazásával és nyomj rá hagyományos ólmos ónt mikor melegíted esetleg folyasd össze a lábait úgy melegítsd.. Ha nincs tapasztalatod nagy kárt lehet tenni az alaplapban
(#) Blockbuster válasza patexati hozzászólására (») Máj 19, 2011 /

Szia! Köszönöm a tanácsaidat. Jó pákám van különböző fejekkel, azt meg tudom oldani a forrasztást, annyira nem vagyok kezdő. A tápcsatlakozót kiforrasztottam, nem volt alatta gond, most tanácstalan vagyok, reménykedtem, hogy már valaki belefutott ilyen problémába.
(#) abcdabcd hozzászólása Máj 23, 2011 /

Sziasztok! Került hozzám egy asus f3m javításra, már szinte jó volt, annyi baja volt még amit meg kellett volna oldani, hogy a bios jelszót kért, és nem tudták mit adtak meg... próbáltam ráflashelni, lefagyott, eeprom le, újraéget, visszaforraszt és még mindig jelszót kér... Valakinek valami ötlete, hogy hogyan lehetne kinullázni a gép jelszavát? Ezek szerint nem a bios eeprom tárolja... (csak a biosba belépéshez kéri a jelszót)
(#) bbalazs_ válasza abcdabcd hozzászólására (») Máj 23, 2011 /

Van benne akkor egy kis nyolclabu soros eeprom.
Annak az egyik adatvezeteket bootolas kozben kell osszeerinteni a folddel. Akkor elfelejti.
Egyebkent nekem gyanusak ezek az 'elfelejtettem a bios jelszot' tipusu emberek...
(#) Szebence válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 23, 2011 /

Mostanában elég sűrűn előfordul ez a probléma, ez tény, nekem is furcsa a sok bios kódolt laptop.
Én annó, 14 éves fejjel a PC-m bios jelszavát felejtettem el. Lekódoltam, mert akkoriban jártunk nagyobb lan party-kra. Aztán fél évre rá, meg beakartam lépni a bios-ba...
(#) abcdabcd válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 23, 2011 /

EEprom nincs ezt már megnéztem... én az ITE8510 es vezérlő ic-t tartom gyanúsnak, hogy abban lehet a jelszó, más szóba jöhető nem is nagyon van az alaplapon... de hátha van aki találkozott már ilyennel és meg tudta oldani... vagy valami master jelszó is jó lenne az AMI AMI_SW meg hasonlókat már próbáltam nem működtek...
(#) gyati hozzászólása Máj 23, 2011 /

Szevasztok .Szeretnék feltenni néhány kérdést.Van egy Asusx51l laptopom.kb egy hónapja nnincsen az lcd kijelzőn kép,a kkijelző világit de kép nincs.Kúlső monitoron van kép.Asegitségeteket szeretném kérni ,hogy mi lehet ab baja.Másik problémám az, hogy csak kűlső egérrel tudom mozgatni a nyilat.A segitséget előre is kőszőnőm.Űdv:gyati.
(#) djgaby válasza gyati hozzászólására (») Máj 23, 2011 /

Lehet sérült a szalagkábeled!
Szedd szét és próbáld meg végigmozgatni nincs -e valahol megtörve.. vagy ha tudod mérd ki..
Lehet a touchpadnál is ez a probléma... ha nem, akkor valahol a vezéréléssel lehet gond.
Esetleg a drivereit feltelepítetted ?
(#) Blockbuster hozzászólása Máj 24, 2011 /

Sziasztok! Érdeklődnék, hogy valakinek nincs-e áramköri rajza HP compaq nc6000 laptop alaplapjáról? Esetleg más típusé is sokat tudna segíteni.
(#) szonyigy hozzászólása Máj 24, 2011 /

üdv
Compaq NX6110-es laptop hibával kapcsolatban kérnék segítséget: normál leállítás után nem lehetett többé bekapcsolni! nem reagál semmire, a tápegysége rendben, de ha rákapcsolom a laptopot eltünik a tápfesz, az alaplapot kiszereltem de nem látok rajta sérült alkatrészt, melegedni sem melegszik semmi rajta!
(#) zolika60 válasza szonyigy hozzászólására (») Máj 24, 2011 /

Először a tápot vizsgáld meg, egy izzóval terhelve. Megfelelő áramot tud-e?
(#) Blockbuster válasza szonyigy hozzászólására (») Máj 24, 2011 /

Valószínű az alaplapi zárlat, tudtommal akkor lekapcsol a táp.
(#) szonyigy válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 24, 2011 /

lemértem kb 3A a csúcsáram, ekkor kapcsol le a táp, 127 ohm ellenállást mértem a plussz és a minusz között a tápcsatlakozon!
(#) zolika60 válasza szonyigy hozzászólására (») Máj 24, 2011 /

Akkor valószínű az alaplapi zárlat. Először a csatlakozót vizsgáld meg.
(#) benniboy válasza shade5 hozzászólására (») Máj 27, 2011 /

Hello!
Van vadonat uj alaplapom Amilo V3505-be ha érdekel.
(#) zolika60 válasza benniboy hozzászólására (») Máj 27, 2011 /

Szerintem írj neki emailt. Azóta sem volt itt, meg nem is illik fórumon adni venni. :yes:
(#) Barret hozzászólása Máj 27, 2011 /

Hali! Kaptam ajándékba egy laptopot:sony vaio pcg nv170 .De rossz az lcd kijelzője...A fénycsövek nem világítanak.Alakiított át már valaki laptopot ledes háttér világításúra?
És még valami,hogy tudok a BIOS-ba belépni? Amúgy a gép elindul,csak jelszót kér az XP...Háttérvilágítás nélkül elég halvány a kép...
(#) zolika60 válasza Barret hozzászólására (») Máj 27, 2011 /

Töltsd le a users manualt, például innen:Bővebben: Link
A háttér világítást meg csak gondolom formán úgy csinálnám, hogy beszerelném a LED-eket és az inverter tápjáról hajtanám meg őket.
(#) nagy7702 hozzászólása Máj 28, 2011 /

Sziasztok! Van egy Dell Model No: PPX tipusú laptopom és a bios le van kódolva így nem tudom álítani a bootolást még nem volt lekódolva addig lehetett álítani és azt szeretném tudni hogyan tudom resetelni. Ha kell szét is szedem.Köszönöm a segítséget előre is!
(#) SzAndras00 hozzászólása Máj 29, 2011 /

Sziasztok! Van egy Vaio grv616s laptop, ami kb minden 5. bekapcsolásra hajlandó bekapcsolni. Van valami tipp, hogy merre keressem a hibát?
András
(#) S.Roland válasza SzAndras00 hozzászólására (») Máj 29, 2011 /

Hello,
Bekapcsolásnál ha nem indul teljesen akkor világítanak a LED -ek rajta?
(#) S.Roland válasza nagy7702 hozzászólására (») Máj 29, 2011 /

Úgytudom DELL-nél működik az elem kivétel hagyod állni 5 percet majd elem vissza.
(#) SzAndras00 válasza S.Roland hozzászólására (») Máj 29, 2011 /

Köszi, hogy válaszolsz, a power led világít, meg az akku led, de a winyó ledje nem.
(#) S.Roland válasza Barret hozzászólására (») Máj 29, 2011 /

Hello,
Szerintem ez az átalakítás felejtős ugyanis a Sony és a másik gyártók is nagyon kicentizik a helyet. Az melett elég kiábrándító egy rossz LCD megvilágítású Sony gép.
(#) nagy7702 válasza S.Roland hozzászólására (») Máj 29, 2011 /

Szia! Az a gond én nem találtam benne elemet .Olyan létezik hogy nincs benne elem? Most mit tudnák csinálni? Köszi a segítséget!
Következő: »»   60 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem