Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Hellosztok van egy ilyen csodás ventillátorom 2 motor van benne 12V és 0,75 Am eszikés 10.000Rmp fordulatszáma van! elég nagy légtömeget tud megmozgatni!
Kérdés mire tudnám használni egy légpárnás járműhöz esetleg? ![]() ![]()
Sziasztok!
Tekercselőhuzal: 1.4 mm átmérőjű huzal 3 A tartós terhelésre elég? Mennyire melegedhet ebben az esetben? (Ha jól tudom kb. 3.9 A-t bír) üdv.
Nyugodtan elbirja a 3A-t. Én egy trafót 1mm átmérőjű dróttal tekertem meg és az is lazán birja a 3.5A-es terhelést.
Hello!
Ennél sokkal vacakabb légsűrítővel készülnek a kínai játék légpárnások. Ez szerintem tökéletes egy kisebb modellbe ![]()
Oké köszi csak egy bibi van hogy ha rárakok egy aksit tegyük fel egy 12 v hobby aksit aszt szentem hamar leenéé hisz 0.75 Am eszik és akor még a többi ventilárror nincs is rajta.. vezetékesen lehet működne de ..
![]()
Hát igen... gondoltam hogy nem igazán lehet, amit találtam arról kb. ilyesmi ötlött fel bennem... de akkor eléggé félrenéztem.
Mennyire nagy baj ha vezetékes lenne mondjuk lenne ez a ventillátor meg van egy másik egy 0.25 Am-es meg egy servo működne e és lenne egy doboz amibe lennének nyomógombok irányításnak?
0.25 A áramfelvétellel egy átlagos ceruzaaksi pakkról majd egy órán át menne
![]() ![]() Akksikat itt nézhetsz pl: Bővebben: Link Vagy: Bővebben: Link De ezen kívül van még egy csomó hasonló oldal. Nézelődhetsz itt is: http://forum.rcmodell.hu/index.php/topic,2226.0.html
Bocsi, elbénáztam a linkeket... Itt van megint minden:
1.:Bővebben: Link 2.:Bővebben: Link 3.:Bővebben: Link
Hello. Majáliskor láttam az egyik haveromnál hogy akkumlátorról ment egy régi kazettás autórádió ami szét volt szedve és a kazetta helyett a telefonról engedték a zenét. Azóta nem találkoztam vele, hogy megkérdezzem hogy csinálták meg. A kérdésem az lenne hogy hova kell bekötni a kábeleket? Tehát az egyik fele az megy a telefonba mintha egy fülhallgatót gyugnánk be, csak a másik fele el van vágva és bekötve az autórádióba valahova. De hova? Van egy régi autórádióm és én is megszeretném így csinálni. Még nem volt időm szétszedni hogy belenézzek.
Régebben lehetett kapni egy olyan kazettát, amibe egy magnófej volt beépítve, és ez volt kivetetve egy jack csatlakozóra. Mivel két fej volt egymással szemben, így azok némileg kompenzálták egymást. Közvetlenül a lejátszó fej helyére nem lehet jelet adni, egyrészt túl érzékeny, meg még a korrektoron is keresztül megy a jel.
A megoldás, hogy az autórádió hang erősítő bemenetére kell a jelet adni, (vagy a hangerőszabályzó potméterre, ha a hangerő szabályozás nem elektronikus) arra a pontra, ahol a tuner, és a magnó kimenet váltása történik.
És 750mA-t eszik és....
![]()
Egy vasmagos tekercsre kell HF jelet adni, így az induktív csatolás útján megszólal a zene a magnófejen keresztül is.
A magnó belsejében nem biztos hogy a jelszintek szabványosak. (Nem láttam még autórádiót belülről, csak felvetettem, mert megeshet) De ha full IC-s a tuner, akkor nem lehet probléma.
Sziasztok! Lenne egy kérdésem:
Hogyan tudom az erősítőm kimenetén közösíteni a magas és mély kimenetet? Egyszerűen összekötöm, és kész? Szétszedni nem szeretném. Köszönöm: Balázs ![]()
Az enyémben kazettás magnó kombinált fej van. . .
Sziasztok !
Hol kapható NaOH , amit feloldanék, előhívónak? ![]()
Válogass: Bővebben: Link
Én úgy gondoltam, hogy pl. gyógyszertár, stb...
Azt mondták, hogy vegyek hideg zsíroldót, vagy lefolyótisztítót előhívónak. A boltban volt ilyen: Bővebben: Link, meg volt Mr. Muscle, de sprayben. Meg volt sok féle konyha súrolósdi, de sehol sem írta, hogy NaOH. Volt még por állagú is valami súroló, konyhába.
Valamelyik jó? ![]()
Szerintem jó lenne ez is. Ebben ugyan kálium-hidroxid van, de lúgosságban közelíti a NaOH-t.
Én elhiszem, de mivel nem Mo.-n élek, ezért nem tudok se Coop-os, se Tescos , se Metros cuccokat venni..
De olyat itt is tudok venni, ami mutatja a tűzhelyet, írja rajta a hátulján, hogy mérgező... ![]() A lényeg, hogy erre a célra való dolgot tudok venni, csak nem pontosan ilyet. Az is ugyanazt hatja? Milyen állagút vegyek? ![]()
Szegeden szoktál alkatrészt venni, nem? Na, ott van mindenféle más üzlet is. De akár kipróbálhatsz többféle helyben kapható szert is valamilyen mintadarabon.
Szóval akkor mindegy hogy milyen, bocsi.
Ja, de legközelebb csak 3.án megyek, és hétvégén csinálnám..
![]()
Rendelj por állagú maratót, azt elküldik postán is, nem úgy mint a folyékonyat!
Bővebben: Link Bővebben: Link Bár hétvégére már nem kapod meg. Keress rá felétek !
Szia. Nem vasklorid kell, hanem NaOH. . .
De akkor egyik súroló sem jó? ![]()
Üdv!
Mért? Bankimajki: Volt szerencséd a tanárúrhoz?
Pesten van vegyszerbolt, ott vannak ilyenek, de nálatok nem vagyok ismerős!
Amúgy meg ha maratni akarsz, de nem kapsz sehol NaOH-t, akkor nem mindegy, veszel azt, ami nálatok is van, és azzal tudsz dolgozni!! |
Bejelentkezés
Hirdetés |