Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műgyanta

Témaindító: csaadaam, idő: Jan 5, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   19 / 27
(#) pcroland válasza slogan hozzászólására (») Máj 22, 2011 /

Kevés volt a vákuum, szerintem. Esetleg még, ezt is ki lehet próbálni:
- A gumi lapot kifúrjuk.
- Szerelünk rá egy csövet.
- A cső másik végére egy nagy fecskendőt szerelünk, és azzal csökkentjük a benti légnyomást. Esetleg a fecskendő helyett a csövet addig szívjuk, ameddig kijönnek a buborékok, de akkor beszívjuk a gyanta gőzt, az meg nem jó Most tanulok, aztán este kiöntöm a formát és kiderül, hogy működik-e.
(#) mex válasza slogan hozzászólására (») Máj 22, 2011 /

Szokás túlnyomást is alkalmazni ilyen makacsabb esetekben... 2-4 bar már biztosan kihozza.
(#) slogan válasza mex hozzászólására (») Máj 22, 2011 /

ja...meg centrifugát
(#) mex válasza slogan hozzászólására (») Máj 22, 2011 /

Abban nem vagyok biztos.
(#) pcroland válasza mex hozzászólására (») Máj 22, 2011 /

Nah, most szeretném beönteni a gyantát. Mivel tudom beönteni? Nincs itthon fecskendő. Van valakinek valami ötlete?
(#) mex válasza pcroland hozzászólására (») Máj 22, 2011 /

Mibe kevered meg?

Valami műanyag tálkába vagy pohárba..
(#) mex válasza pcroland hozzászólására (») Máj 22, 2011 /

Utólag meritsd bele a cuccot, és így már nem kell annyira vigyázni, talán közvetlenül a keverőedényből is sikerül az átöntés.
Az az érzésem kicsit nagy feneket kerítesz a dolognak.

Én mindennek nagy feneket kerítek. Már ki is öntöttem amúgy. Most várok, hogy meg kössön.
(#) slogan válasza pcroland hozzászólására (») Máj 22, 2011 /

Csinálj képet !
(#) szabopeteke válasza Collector hozzászólására (») Máj 22, 2011 /

Egyet értek...a 150-es csiszolóvászon nagyon durva még a polírozáshoz...1000-res, 1200-as körül kezdődik az a minőség, amit már lehet polírozni..Állítólag a valamikor volt Videoton-ban voltak polír-gépek...azoknál volz egy "karkötő"aminek a vezetékebagyon hosszú volt, és jól le volt földelve, hogy felgyűleni se tudjon az elektrosztatikus töltés.
(#) pcroland válasza slogan hozzászólására (») Máj 23, 2011 /

Csinálom a folyamat közben a képeket, de csak a végén teszem fel az összeset. Ma vettem csiszoló (polír) papírt, de nem volt 150 és 600, 600 és 1000 között semmilyen és 1000 fölött sem volt Szóval vettem 600-ast és 1000-est. Holnap veszek még valamilyeneket a 150 és a 600 közé.
(#) pcroland válasza slogan hozzászólására (») Máj 23, 2011 /

Miután kipolíroztam, öntök még egy réteget a teteére, mert ahogy csökkent a térfogata a gyantának, úgy keletkezett egy kis öböl a két szélén. Megnéztem és az első csiszolás után már látható volt, hogy a gyanta megrepedezett az alján Mitől történhetett ez? Túl gyors volt a folyamat a túl sok edző miatt? Én arra gyanakszok.
(#) szabopeteke válasza pcroland hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Lehetséges, hogy az, amit írsz...más anyagokkal is lehetett volna keveréskor csökkenteni a fejlődő hő nagyságát, csak akkor nem lett volna átlátszó. amúgy ki tudtad próbálni? Az elektronika túlélte?
(#) pcroland válasza szabopeteke hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Persze, működik. Ma ráöntöm a második réteget. Tegnap két fecskendőkkel mértem ki és egy harmadikba áttöltöttem és kinyomtam a levegőt, utána befogtam a végét, elkezdtem kifelé húzni a fecskendőt és felmentek a buborékok. Szóval tényleg működik az alacsony légnyomás, de ahogy én észrevettem, sokkal alacsonyabb légnyomást kell elérni, mint amit a köpölyözéssel el lehet érni.
(#) kameleon2 hozzászólása Máj 25, 2011 /

Sziasztok!

Rendszeresen olvasom a HE fórumokat és most akadtam a műgyantás részlegre Buborékmentességet a fogtechnikusi módszerrel itt is el lehet elérni. Ott ugyanis egy gumírozott tálca alá volt helyezve egy kis motor egy excentrikus súllyal a tengelyén. Ez mint rázógép - az összes buborékot kirázta. A gumi, a tálca, egy kis egyenáramú motor könnyen összedobható rázótálcának - hacsak nincs valami a kiöntendő cuccban, ami kényes a rázásra, a vibrációra. A zsugorodással nekem is meggyűlt a bajom, mert van egy olyan érzékelőm, aminek a rozsdamentes csövébe kellett forrasztani egy ellenállást, majd kiönteni műgyantával. A zsugorodás olyan mértékű volt először, hogy letépte a forrasztást. Kiderült, hogy túl gyorsra volt keverve a gyanta. Ha 24 órásra lett edzve, akkor sokkal kisebb volt a zsugorodás és megszűntek az ilyen és a berepedezéses, valamint a buborékos problémák. Egyébként a BAUHAUS-ban is lehet a hajós részeken venni műgyantát egészen a kicsi kiszereléstől a több literesig, ráadásul igen jó minőségű.
(#) slogan válasza pcroland hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Idézet:
„sokkal alacsonyabb légnyomást kell elérni, mint amit a köpölyözéssel el lehet érni.”

Ez számomra nem volt kérdés ,de nem akartam belevau
(#) Collector válasza pcroland hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Idézet:
„Szóval tényleg működik az alacsony légnyomás, de ahogy én észrevettem, sokkal alacsonyabb légnyomást kell elérni, mint amit a köpölyözéssel el lehet érni.”

Nem véletlen mondtam a hűtőgépkompresszort.
(#) mex válasza Collector hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Arra azért kíváncsi lennék, hogyan aránylott a sablon és a köpölyöző térfogata egymáshoz, továbbá mekkora hőmérsékletről hűtötte vissza.
(#) Collector válasza mex hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Éppen ezért érdemes használni kompresszort, ott nincsenek ilyen problémák. Lomtalanításkor össze lehet szedni ingyen is őket.
(#) mex válasza Collector hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Aláírom, hogy gyakoribb öntéseknél szükség van egy vákuumszivattyúra, egyedi darabnál, (ami amúgyis csak játék) viszont nem létszükséglet. Például szoktam kiönteni én is hébe-hóba elektronikákat szilikonnal, időnként műgyantát is használok, mégsincs kifejezetten erre a célra vákuumszivattyúm, csak egy házi készítésű megfordított működésű pumpa, és pár járulékos eszköz.

A legnagyobb gondot talán a komponensek rossz aránya jelentette, mert ez közvetlenül befolyásolja a viszkozitást, a reakció gyorsaságát, így ezen keresztül a légzárványképződést is...
(#) pcroland válasza mex hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Én két fecskendővel mértem ki a komponenseket, és egy harmadikba áttöltöttem és azzal meg tudtam rendesen oldani a "köpölyözést." Ma öntök még rá egy réteg gyantát és utána újra csiszolás és újra polírozás. Most megpróbálok inkább többet, mint kevesebbet önteni a kellőnél. Csak ne follyon be a csatlakozóba.
(#) mex válasza pcroland hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Milyen gyantát használsz?
(#) pcroland válasza mex hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Poliészter gyantát. Kiöntöttem a második réteget. Mostmár tuti elég lesz. Amióta kimérem a komponenseket, azóta nincs akkora hőfejlődés. Eddig tuti, hogy nagyon sok edzőt használtam és túl gyorsan kötött meg. A legelső öntésemnél még füstölt is, most meg csak lassan megszilárdul.
(#) szabopeteke válasza pcroland hozzászólására (») Máj 26, 2011 /

Akkor ha füstölt, biztos, hogy nagyon sok volt a térhálósító...szerintem ha ki tudod próbálni hogy üzemképes maradt-e a pendrive úgy, hogy ne kelljen új formát sem csonálni, akkor próbáls ki, hogy nem tette-e tönkre a műgyanta hőtágulása illetve zsugorodása kötés közben...egyszer voltam úgy hogy füstölt a gyantám...én elszámoltam akkor magam, meg az a fajta gyanta először volt nálam, ami fél óráig tartja a sűrűséget, és utána gyorsan köt meg... Elfogyott a türelmem, gondoltam ez soha sem fog megkötni, és öntöttem hozzá még térhálósítót...Nem kellett volna...Utólag látom, hogy kb. 5-ször annyi térhálósítóval dolgoztam akkor... Nekem öntés közben kötött meg pár másodperc alatt... A tekercsem félig kiöntött állapotba volt, és úgy kötött meg a gyanta, öntés közben, ívben az öntés sugarával együtt... a gyanta alsó végén az öntés közben levő tekercs, a fölső végén meg a pixis, amiből öntöttem... Ilyenkor mi van? Én meg tudtam csinálni,hogy lefűrészeltem az öntés sugarát, kevertem új adagot új pixisben, aztán folytattam az öntést, de a tiéd kényesebb cucc, és nem árt, ha nem lesz csúnya.. Szerencsére csak egyszer voltam így, s az is évekkel ez előtt volt. Nézz utána a gyártó oldalán, vagy ha van használati útmutató a gyantádhoz, abban gondolom írják milyen keverési arányokat javasolnak, és az alapján csináld szerintem...
(#) pcroland válasza szabopeteke hozzászólására (») Máj 26, 2011 /

Most a második öntésnél sikerült rendesen az öntés. Az elsőnél szemmértékkel mértem és az nem jött be, mert megrepedezett. Viszont mind a két öntésnél beragadt a gipsz-be és szét kellett törjem, de szét törni se lehetett, mert valamiért a gipsz egy kicsit puha volt. Szóval vannak benne kis repedések. Nah, de mindegy. Ez az öntvény legalább megmarad és lehet is használni. Holnap csiszolás és polírozás. Utána jönnek a képek.
(#) szabopeteke válasza pcroland hozzászólására (») Máj 26, 2011 /

Amint tudod, póbáld ki, hogy tudjad, hogy túl élte-e a pendrive az öntést...
(#) pcroland válasza szabopeteke hozzászólására (») Máj 26, 2011 /

Ja, azt már kipróbáltam. Minden működik vele rendesen
(#) pcroland válasza pcroland hozzászólására (») Máj 27, 2011 /

Ma untam lecsiszolni és kipolírozni a prndrive-ot, de holnap megcsinálom és, akkor már lesznek képek.
(#) lucky válasza pcroland hozzászólására (») Máj 28, 2011 /

Idézet:
„Hol lehet injekciós tűt venni?”

Gyógyszertárban.
Vastag tűt vegyél.
Következő: »»   19 / 27
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem