Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   31 / 1179
(#) titi válasza titi hozzászólására (») Júl 4, 2007 /

én erre jutottam
(#) forsat hozzászólása Júl 4, 2007 /

Hát most nézem, megint.

Ez ö lábas és szerintem ic SK "egyfordított S" 050 S

a fordított s-t 8-asnak olvastam

de akkor ez lenne.

ennyit tudok most róla mondani de remélem valaki talál vagy tud valamit, mert érdekelne
(#) raron válasza forsat hozzászólására (») Júl 4, 2007 /

(#) Moderátor hozzászólása Júl 4, 2007

Idézet:
„Sk 2050s /sk 8050s”
téma ide áthelyezve!
(#) forsat válasza raron hozzászólására (») Júl 4, 2007 /

Part Number = SK050A
Manufacturer Name = Lucent Technologies
Description = dc-to-dc-Charge Pump Voltage Converter - .11 Lead Length
Output Voltage Nominal (V) = 5.0
Load Current Max. (A) = 10
Nom. Supp (V) = 48
Package = DIP
Pins = 18
Military = N

Ilyet találtam, lehet itt az "A" a végén azt jelentené mint a tranyóknál hogy erősebb áramot feszkőt bírna el ilyesmi.....

és ha akkor ez ilyen lenne akkor itt látom azt írja

"Description = dc-to-dc-Charge Pump Voltage "
--- láttam egy kapcsolást sima tápból szimetrikust csinált és ott is dc-to-dc ezt a kifejezést használték neveként a kapcsolásnak

de aholtaláltam ott nincs rendes adatlap róla sehol se.
de köszi azért ennyit is megtuttam, de várom még a találatokat.
(#) vlaci hozzászólása Júl 5, 2007 /

Sziasztok!
Az IAudio X5 MP3 lejátszómban úgy néz ki, kezdi megadni magát az akkumulátor. Ezt szeretném valamiféleképpen helyettesíteni. Csináltam róla két képet is. Minden segítséget megköszönök. (5x33x50mm a mérete)
(#) KTobi válasza vlaci hozzászólására (») Júl 5, 2007 /

Vagy veszel egy újat, ez az egyszerűbb. Vagy nekiálsz, és szétszeded a fém borítást, előkerül az elektronika és az elem, akkor egy kis szerencsével kicseréled az elemet ugyan olyanra, visszarakod, kipróbálod.

Üdv. Tobi
(#) rocky hozzászólása Júl 5, 2007 /

Siiasztok!

Szeretném megtudni a következő tranzisztoroknak a helyettesítő típusait:

D1274
G-443
A1266
C3198

Ha valaki tudja hogy ezeket mivel lehetne helyettesíteni, vagy van olyan katalógusa ami ezeket az adatokat tartalmazza, az kérem hogy segítsen.

Előre is köszi!

Üdv: Rocky
(#) Sanyi87 válasza Medve hozzászólására (») Júl 5, 2007 /

Hali..köszi
háát nem tudom..a vezeték ami lóg a levegőbe az 3 db. .egyik az elektoncsőből jön ki .másik kettő..meg valahonnan máshonnan..(bocs..de nemtom..kondiról meg ellenállásról)).. Olyan feliratok vannak az előlapon, hogy: RF-Mod (a nagy kétállású kapcsoló felett..) , pange..meg vami olyan..hogy EMG-19*..(le van kopva)..és a poti felett olyan jel van mint a hangerőállítókon..Tápot telán nem kéne neki adni amíg nem vok bene biztos h mi az ami hiányzik...
(#) nandras válasza rocky hozzászólására (») Júl 5, 2007 /

Hi!
D1274=BD243D
A1266- erre konkrét helyettesítőt nem találtam, de az adatai:
Uce-50V
Ic-150mA
P-625mW
Si NPN
ezek alapjám már tudsz találni hasonlót
a többi számomra is ismeretlen
(#) vlaci válasza KTobi hozzászólására (») Júl 5, 2007 /

Na ja, de szerintem a képen láthatónál nem lehet jobban szétszedni...
(#) Medve válasza Sanyi87 hozzászólására (») Júl 5, 2007 /

Kitartok a szignálgenerátor-elmélet mellett S továbbra sem tudom, hogy mi lehetett a drót végén.
(#) vlaci válasza vlaci hozzászólására (») Júl 5, 2007 /

Azt figyeltem meg, hogy az mp3 lejátszó, 3,5V körüli akkumulátorfeszültségen kapcsol ki. Ezt egy kicsit magasnak tartom... Még akor is, ha egy 3,3V-ról működő merevlemez van benne... Mit gondoltak?
(#) KTobi válasza vlaci hozzászólására (») Júl 5, 2007 /

Valószínűleg van benne elektronika, a mobil aksijára lett írva, ami a töltést szabályozza. Nem kell félned jól kiokoskodták, hogy csak szakszervízben lehessen sérülés nélkül szétszedni. Egy akunak csak két érintkezője van, itt meg többet látok, és valami NYÁK szerűséget is.
Üdv. Tobi
(#) sturbi válasza Medve hozzászólására (») Júl 8, 2007 /

Szignálgenerátornak túl egyszerűnek tűnik, szerintem inkább GDO lehet (persze az is szignálgenerátor valahol). Szétnézek a papírjaim között, hátha találok valamit. Milyen cső van benn?
(#) ha6pc válasza sturbi hozzászólására (») Júl 9, 2007 /

"Servotest" szignálgenerátorról van szó...
Annakidején nagyon népszerű volt rádiószerelők,amatőrök között.
Nem is volt megfizethetetlen-drága.
Hozzámképest kicsit öreg,de még javítottam ilyet.
(#) erwin hozzászólása Júl 10, 2007 /

Sziasztok!

Van egy M2764A-2FI jelű UV-EPROM-om. Használható valamire, ha igen, hogyan lehet programozni, milyen égető áramkör kell hozzá? Előre is köszi!
(#) K.Leslie válasza erwin hozzászólására (») Júl 10, 2007 /

Szia én általában M27C64,256,512- ket égetek egy willempro égetővel. Én ezt használom mert USB-ről veszi le a tápot (Leptophoz kiváló) és az ára sem sok ahoz képest ahány epromot, flasht tud égetni.
(#) chipi hozzászólása Júl 12, 2007 /

Sziasztok!

Kép1
Kép2

Ezeket tudom használni úgy, hogy csak az antenna jelet erősitse? Csak megkelljen táplálni és müködjön is, és mekkora dBi jelet erősitenek ezek?
(#) Medve válasza chipi hozzászólására (») Júl 13, 2007 /

Hello, szerintem (!) ez a cucc nem sokat erősít, ha egyáltalán erősít valamit. Gondolom ezt azért, mert ez nem hangolható és az erősítő a tuner első fokozata (i) amelyet viszont együtt hangolnak a helyi oszcillátorral. De próbáld ki, nem sokba kerül, általában 12V-ról mennek, keress egy mákos adót nélküle, majd vele. De van egy másik ötletem, lehet kapni erősítőket az UHF sávra pl a Somogyit, ez van vagy 12dB...nem lehet drága, ahogyan kinéz
(#) robagp hozzászólása Júl 17, 2007 /

Sziasztok!

Nemrég a routeremben cserélni kellett két púpos kondit, egy ideig működött aztán elkezdett benne ez a két alkatrész sistergőhangot adni és megint nem akar működni ( a kondik jók). Mik lehetnek ezek (2 fekete henger amiknek a tetején hurkok vannak ) ?

Kép: Hivatkozás

thx
(#) pimi9 válasza robagp hozzászólására (») Júl 17, 2007 /

Hello!
Azok induktivítások, egy ferritrúdba fúrnak pár lyukat, és átfűznek rajta drótót
Zavarszűrésnek használják őket...

Korábban rocky által feltett kérdésre:
D1274 - BD243D
G-443 - ismeretlen, volt rá más is írva?
A1266 - BC416
C3198 - BC414
A két utolsó komplementer párok.
(#) robagp hozzászólása Júl 19, 2007 /

Köszi és ezek is meg tudnak hibásodni úgy hogy nem működik tőle a router? (csak halványan ég a power led mint amikor a kondik felpúposodtak) Az ugye nem baj, ha 10v helyett 16voltos kondikat tettem be (a kapacitása egyezik)?
(#) Frankye válasza robagp hozzászólására (») Júl 19, 2007 /

Meghibásodni minden tud, mint azt Murphy óta tudjuk... Nyilván ők is meghibásodhatnak, de nem valószínű, hogy az említett hibát ez okozná.

Idézet:
„Az ugye nem baj, ha 10v helyett 16voltos kondikat tettem be (a kapacitása egyezik)?”

Nem, az nem baj! (Ha be tudtad őket forrasztani a régiek helyére, akkor minden OK, de azért a polaritásukra figyeltél, ugye?)
(#) robagp hozzászólása Júl 19, 2007 /

Figyeltem persze, működött is velük egy ideig de aztán elkezdtek ez az induktivitások sisteregni és azóta nem csak halványan ég a led és nem a gép kapcsolatba lépni a routerrel. Ha megmozgattam a rudakat akkor abbamaradt a hang és működött egy ideig de azóta már ez sem használ
(#) _JANI_ válasza robagp hozzászólására (») Júl 19, 2007 /

Nemehet, h. azok az induktivitások és a tönkrement kondik egy kacsolóüzemű-tápegység részei?
S az haldoklik!?
(#) Fery válasza _JANI_ hozzászólására (») Júl 19, 2007 /

Sziasztok. Gyorsan ki kellene dobálni a primer oldali elkókat és végigméregetni az ellenállásokat mert az a táp még fut.
A szekunder oldali puposodott elkók cseréje csak tüneti kezelés nem fog megjavulni söt egy idő után ha járatod szétver mindent maga előtt. Lehet hogy a szekunder oldali tekercsek elkezdtek összesülni ezért javulhatott meg amikor megmozgattad.
(#) Fidel hozzászólása Júl 21, 2007 /

Sziasztok

Tudna nekem valaki segíteni, hogy hol tudok beszerezni 3pf-6pf ig kerámia csőtrimmer kondenzátort??

Előre is köszönöm
(#) maTaKee hozzászólása Júl 22, 2007 /

Ezen a rajzon mekkora aza kondi?

mekkora.GIF

(#) szabi83 válasza maTaKee hozzászólására (») Júl 22, 2007 /

0,047 (uF) = 47nF

üdv
Következő: »»   31 / 1179
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem