Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   166 / 316
(#) csoka69 válasza Something hozzászólására (») Máj 19, 2011 /
 
Üdv!

Ez nagyon jó oldalnak tűnik. Köszi szépen! Zoli
(#) deadlyroberta válasza Something hozzászólására (») Máj 20, 2011 /
 
Nekem ez APC vel jött elő...:S
(#) Grindi hozzászólása Máj 20, 2011 /
 
nekem lenne egy egyszerű kérdésem ha van egy hangszínszabályzóm meg egy sima tranzisztoros előerősítőm azt hogy lehetne egymásután rakni?
(#) deadlyroberta válasza Grindi hozzászólására (») Máj 21, 2011 /
 
Gitár-előerősítő-eq-erősítő.Mivel ha eq elé beteszel egy cd-t akkor is pld az előerősített jelet állítod
(#) Grindi hozzászólása Máj 21, 2011 /
 
kösz
(#) lacake274 hozzászólása Máj 24, 2011 /
 
Tápegységről hajtom ezt a cumót Amz mosfet Booster és elég erősen erősen ott az 50 hertz a tube screameremnél meg nem.
A tápegység elég gagyi, de csak a bosstereknél van maci.
Valami passzív kiegészítő szűrőt ami kiküszöböli a zúgást tudna valaki kreálni a kapcsoláshoz?
(#) kefe13 hozzászólása Máj 24, 2011 /
 
Hali, készült még egy fetzer valve , ez már t. bypass kapcsival (alig bírtam beszuszakolni). A source ellenállás most már 1,5 K az ajánlás szerint nem pedig 1,8K, kicsit jobban odavág, gerjedés ellen pedig a panel alján nagyon rövid lábakon egy 220pF a gate és a föld közt. Egy havernak készült volna ha nem tetszik meg nagyon A kapcsi a true bypass mellett a telepet is kapcsolja, így hát az elem be van forrasztva, szerintem örökélet.

(ma reggel elbicajoztam lomexba csomagomért, lett rakat j fet)
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Máj 24, 2011 /
 
Nagyon profi! gratula!
Én is dolgozok valamin, lehet mindjárt rögzítek valamit, kis nyálcsorgatás végett
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Máj 24, 2011 /
 
Köszi !! (nem gondoltam volna hogy kiszámolva 810+fa HUF ból ilyen jelentős mértékű javulás hozható ki, ezért kell csináljak vagy kettőt élből másoknak )
Várom a mintát, csorgatni akarom a nyálam
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Máj 24, 2011 /
 
Itt is vagyok. Legújabb fejlesztésű higain előfokozat, képezni fogja egy mini fej koncepcióját. Kis méregzsák lesz...
Elég extra az egész koncepció, meg a tápján is sokat kotlottam, saját diszkrét alkatrészes stabilizátor. Úgy vettem észre ezen sok múlik,meghatározza az egész karaktert, ahogy a csatoló elemek is...természetesen jfetes a motyó.
Vonal felvétel, mindenféle beállításban, alapból van egy kisebb torzítás és egy a telhetetleneknek (mint én), de szerintem hallani, ahogy dúsul a szövet.
VST-s a felvétel, keFIR szűrő plugin, v30 láda szim kimikrofonozva: mint az eredeti, azt kell mondjam, a GR3 elég konzerv ehhez képest. Ezúton köszönet Krieggger fórumtársnak a VST pluginért és az impulzusokért!!! Sajnos csak egy oldalra rögzített a dolog, utólag vettem észre, már nem volt hangulatom újra előpakolni mindent. Gitárolni természetesen még mindig nem tudok...stbstb
Bővebben: Link
Mi a véredényetek? Köpködjétek meg rendesen, minden kritikát szívesen fogadok! A zaja ennyi, amennyit hallani, semmi zajzár vagy ilyesmi nincs rajta, majd még az is lesz a nagy hangerejű visszacsatolódás ellen és a játékszünet csendessége érdekében ! :puszi:
Zsolti
(#) ZSozsóó válasza lacake274 hozzászólására (») Máj 24, 2011 /
 
Szia!

Ne szűrőzz, szüntesd meg a búgás forrását! Mivel ezeknek az áramköröknek a tápfesz elnyomásuk tulajdonképpen nulla,érzékenyek a tápegység felől jövő zavarokra, ezért az adapternél kezd, esetleg tegyél be egy kicsit nagyobb vagy legalábbis jobb minőségű kondit, tegyél be a pedálba 3 lábú stab jószágot(7808,7809 stb..a lényeg, hogy az adapterről jövő feszültség legyen 1-2Val nagyobb a stab kimeneti feszültségétől), adapter drótjának lecserélése valami kicsit vastagabbra is ajánlott. Ezek után kb 80%, hogy nem lesz baj....Próbáld ki, filléres dolgok.

Zsolti
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Máj 24, 2011 /
 
Csa, föl ment rendesen a mintád ? Valamiért nem jön le :S
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Máj 24, 2011 /
 
Elvileg föl, kaptam már visszajelzést privátban
(#) lacake274 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Máj 24, 2011 /
 
Köszönöm! az adapter fejlesztés folyamatban van 7809 el és előtte utána is puffer, de arra gondoltam hátha az áramkörrel is lehet valamit kezdeni, de akkor azt hagyom.
Más ezt Double D is meg akarom csinálni.
A porblémám az, hogy a youtubon tone poti is van rajta.. és ha már szól had szóljon. Előfordulhat , hogy passziv tone és ugy van megoldva, mint például egy gityóban?
(#) ZSozsóó válasza lacake274 hozzászólására (») Máj 24, 2011 /
 
A stabot a booster mellé tedd egyből,ne az adapter felőli végébe a drótnak, nem kell elé semmi puffer, utána sem nagyon, esetleg 100nF-330nf -ek a bemenetére és kimenetére, egyből rá forrasztható a 3 lábra. Így teljesen jó lesz...
A DoubleD-ről csoka69 kollégát keresd meg, épp most épített egyet, biztos többet tud róla ondani neked, nekem még nem volt hozzá szerencsém
Zs.
(#) lacake274 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Máj 24, 2011 /
 
Nagyon állat vaddisznó hangja van!
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Máj 24, 2011 /
 
Hinnye !!
Az komoly! Gratulálok, ilyen kell nekem is ! :wow1:
(#) karpi válasza lacake274 hozzászólására (») Máj 24, 2011 /
 
Hajtsad 9V elemrol illetve akurol .Rengeteget tart egy elem a kis fogyasztas miatt az aku meg lemerul egyedul igy a toltogetessel kell bajlodni ...ellenben nincs zaj .

Amugy ahogy ajanlottak kell a jo szures ...nem sukzeges IC stabilizator ha nincs megteszi egy ellenalas + Zener dioda utanna meg egy fojto tekercs amit egy kapcsolasbol szereltem ki kis henger alaku fekete probalva tobb kozul az egyik jol szurt utana kelett egy plusz szurokondi a csillag foldeles kozos pontjahoz kotve. .

Ebyit tettem a Dotor Boogey tapreszehez es jol learnyekoltam rezoliaval ne fogjon radioadokat ..perfekt csondbe mukodik.Az elemmel baj volt mert keves volt a 9 V most 12V-al mukodtetem.
(#) karpi válasza ZSozsóó hozzászólására (») Máj 24, 2011 /
 
Jol szol .Szerintem it van mar egy "gate " hatas .
(#) kefe13 válasza karpi hozzászólására (») Máj 24, 2011 /
 
Nincs abba gét szerintem, simán hallatszik mikor macerálja a motyót, meg a a meglévő zaja is hallatszik, ami majnem tápzúgás szerű. Nekem a monitor csinál hasonló zajt, sokkal hangosabban, 1 m re ülve a képernyőtől. De ha van is gate, akkor is lófütty a zaj a gain hez képest ami kijön belőle.
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Máj 24, 2011 /
 
Igen, amolyan 50Hz-es ronda brumm ül az egészen, mint valami átok, egyelőre próbapanelen van, irdatlan a gain, azért összeszedi az elektroszmogot, jól lehet látni, hogy ha közelebb távolabb megyek valamihez. Nem állítom, hogy a hangkártya nem gétel tudtomon kívül, de élőben is ilyen, holnap majd csinálok egyet, mikor csak simogatom a húrokat nagyon óvatosan, ha gétel, akkor be kell robbannia a zajnak,ha van, de legalább meggyőz engem is, hogy helyesen tévedek!
Törődéssel van felépítve az egész, ennyi a titok. Jó a táp, tapogatózok a kapcsolással is, megfelelő helyen megfelelő táp hidegítések, megfelelő fokozat megfelelő helyre földelve (vannak kisebb és nagyobb árammal dolgozó fokozatok, azokat szeparáltam földileg...), válogatott jószágok, kézben tartható gain és működés...
Egyébként ez nincs semmiféle fóliával vagy fém dobozzal körbevéve, igaz a próbapanel fém sassziját lekötöttem az áramkör nullájára,az azért sokat segít. Az lm3886 tápjáról kap feszt (160VA toroid, 2x4700µF puffer,150mVcs ripple), ezen van a stab. áramköröm, ennek még nem megfelelő a földelés vezetékelése 100%ban, mert még teszt üzemben van az is.,cél az egyszerű bonthatóság...szóval csak fejlődni fog! Holnap megkísérlem a zajzárat hozzátervezni, még van vele dolog, de így is sok sok munkaóra van benne
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Máj 25, 2011 /
 
http://uk-electronic.de/onlineshop/product_info.php/cPath/105_248/products_id/1710?osCsid=0d8f15d581d8752912a7a71375fc7edb

van ilyen azt tudtad ?
alapból van egy határ amitől nem lehet tovább menni
de mint hifi szerető ember, (egy bennic kondi) shimán lehet javítani rajta !


(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Máj 25, 2011 /
 
Jaa, az enyém nem boogie, abba már belefáradtam, hogy átalakítgassam, ez teljesen saját. Nekem valahogy túl vékony a hangja, azért is sakkoztam az enyémet össze...A kondik sem egyszerü wimák benne pl(nem mintha rossz volna...de hangra összeválogattam ami tetszik), a végleges a kritikus helyeken indukció szegény ellenállókat is fog kapni, stb.
A zaj pont az amit mondasz, egyszerüen ez a limit, akárhogy szkópolom, rövidre zárt bemenetnél semmi gond, még, ha a gain maxon van ,akkor sem, de amint nyitom a bemenetet, megjelenik ez a kis zaj...De sebaj, majd külön egyenrángatója is lesz neki, kicsit jobb simítással, a stab is jobban teszi a dolgát, kicsit fellélegzik, a sasszé is körbezárja rendesen...Ezért mondom, hogy csak jobb lehet/lesz
(#) bodnar00 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Máj 25, 2011 /
 
Nagyon dögös hangja van! Szomszédoknak is tetszik gondolom. Az a kis búgás az semmi, zaj sincs bár tényleg kicsit zajzár hatása van. Nekem az MT-2 be nagyon rossz idő lehet mert folyton szakad az eső benne elég rendesen, rövidre zárt bemenettel is.
(#) karpi válasza kefe13 hozzászólására (») Máj 25, 2011 /
 
"Rythm " gitarra kell a "gate" ...mert maskeppen osszemosodik a ritmus ha "speed" tekeres ;essz.
De meg lassu szamnal is kell gate maskep nem all meg a hang ,letompitid kezzel de trovabb szol valamelyik felhang .
Szolozasnal nem OK a gate ..esetleg egy egy hatarozottab riffeleshez arnyalni nem nagyon lehet .

Az otlet az lenne hogy legyen sima jol beallitott elofeszitesssel hang es legyen ilyen "gate"-es hangzas is amit tetszes szerint allithass be.

A doctor boogey-nel tettem soros diodakat a tapfeszuultseg agba amiket ha kiiktatok akkor van meg a helyes elofeszites,..ha meg beiktatom akkor a "lemerult elem" hatas jon meg ...olyan gate-es "crunch" ami nagyon jol szol "arpegio"-knal.

Szoval ezeket lehet varialni a vegtelensegig .

Most ZoomG1 XN -t vasaroltam aminek a GAIN-jet a labpedalhoz lehet "kapcsolni" igy jatszas kozbe allithatom az erzekenysegat es a torzitast...sajnos nincs meg egy pedal hogy a "gate"-eket allithassam igy masik "patch"-on ( preset beallitasnal) a kivant gate-et allitom be .
(#) karpi válasza ZSozsóó hozzászólására (») Máj 25, 2011 /
 
Mire kell az indikcioszegeny ekllenallas 5KHz-en ?
(#) ZSozsóó válasza karpi hozzászólására (») Máj 25, 2011 /
 
Próbáld ki, hallgasd meg, ha kell neked, akkor kell, ha nem, akkor nem. Nekem kell. Egy 412-es V30as ládán hallani. Részemről ezért kell....Nemsokára jövök mintával, meglátjuk gétel-e valami. Szép napot!
(#) ZSozsóó hozzászólása Máj 25, 2011 /
 
Hát itt van pár minta, kb ennyire futja egy ilyen nehéz nap után De ,ha elmondja akit érdekel, hogy mit szeretne hallani, akkor szívesen a kedvére teszek!
De továbbgondolva amigos, ha gételne, nem kéne a cuccból jövő brummot is "legételnie"? ...most ez csak egy halk kérdés tőlem...
Akit nem győzne meg (bár nem célom akárkit is győzködni),annak a pár minta (tisztességesen játszottam, semmi gain állítás, vagy gitár vol állogatás nem volt közben):
Bővebben: Link
Bővebben: Link
Bővebben: LinkBővebben: Link
Bővebben: Link
Zs.
(#) csoka69 hozzászólása Máj 26, 2011 /
 
Sziasztok!
Megintcsak egy pedál belsejére volnék kíváncsi. Méghozzá az Ibanez - AF2-nek. Az a helyzet, hogy nem tudom, hogyan érik el azt a földöntúli hangzást.
Köszi előre is!

Zoli
(#) Rafael válasza csoka69 hozzászólására (») Máj 26, 2011 /
 
Szia!
Elég sok rajzot megnéztem régebben és a Flanger meg a Chorus pedálok nagyjából ugyan azokat az IC-ket tartalmazzák. / MN3101+MN3007 vagy a MN3102+MN3207 párosokat./ Ezek képesek arra az effektre. Vagyis a két IC az alapja és hozzáteszik a kissé eltérő "körítéseket". Igazából jól belegondolva túlságosan nagy különbség nem lehet köztük. / Mondjuk sok videó megnézése után már nem is nagyon tudtam különbséget tenni köztük./ Az effectsdatabase.com -on most 455db Flanger van nyilván tartva, / ennyiből sosem választja ki senki a "legjobbat". / és kb.: csupán tíznek van a kapcsolása közzétéve.
Az biztos, hogy vannak kivételes hangzásokkal megáldott darabok.
2db MN3101 és 1db MN3007 -em van, ezekből építenék majd Flangert meg Chorust. Ha valakinek van mindkét effektre jó ötlete kérem jelezze amihez lehetőleg beültetési rajz is van! (Pl.: a Tonepad-os Small Clone-nál van jobb..., rajzokkal?)
Előre is köszi!
Következő: »»   166 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem