Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
tuti koppintották egymást
EZ egy Miller Goldstar 140-es. Néhány hónapja már volt róla szó a fórumban. Rajzod esetleg nincs róla?
![]()
Sajna nincs,de a 995931-en lévő rajz kisértetiesen hasonlít csak egy dupla E55 magos trafóval.Ami föntvan rajz a meghajtását nemtudjátok merre található?
![]()
Ha van kedved, megrajzolhatod. A mellékleten a szabályzókártya fotóit láthatod, "kicsomagolva". A fóliaoldal tükrözve van, a könnyebb rajzolás miatt.
Köszönöm - méretrenagyítom-kinyomtatom így sokkal "egyszerűbb"lesz.
![]()
Megpróbálom feltenni úgy,hogy a progi ne méretezze át, igaz hogy sokkal nagyobb lesz a mérete,de nem kell nagyítani. Akkor talán sokkal használhatóbb lesz.
Egy nemtudom honnan levadászott rajz.
Jó helyen járunk-nézd meg az impulzustrafó R42-C30 tagok szrepelnek a panelképeden és a rajzon is.
Na akkor én is mutatok egyet. Ez a STEL max 150 vezérlője benne a nyákban. Ennek megvan a rajza is, és főpanel is. egy 230/24V-os trafó hiányzik róla.
ennek meg ez a vezérlője, ma találtam a lomok között.
Ez meg a Gold 140-esé aminek föltetted a képeit.
ezek szerint nekem megvan a gold 140-es rajza.
Akkor nespórolj vele tedd föl légyszives - midnyájunk okulásáta,épülésére PDF ben ,ha lehetne - köszi.
![]() ![]() ![]()
papíron van a rajz, jövőhéten tudom lefényképezni. majd felteszem.
Én tudom honnan való. Különösen az írás nagyon ismerős...
![]()
Te tetted föl valahová?-tényleg nememlékszem honnan van-decsak enyi volt a kiskártya nincs pedig az oldalszámozásból kikövetkeztethető,hogy több is van-igazhogy elégedjünk meg enyivel
![]()
A rajzokat megelőző oldalak a fotók, amelyek közül a kis kártya fotóiból kettőt feltettem. Szándékomban állt kirajzolni a kis kártyán lévő teljes kapcsolást,azért is "csomagoltam ki", de a javításhoz elégséges volt annyi, amit az általad "ismeretlen forrásból"levadászott rajzként követtem el. A többi rész kirajzolása elmaradt, ezer más ennél fontosabb dolog veszi el tőlem az időt. De ha Phile80-nak megvan(és felteszi ide), akkor már a kirajzolásra sem kell időt pazarolnom.
![]()
István.Köszi - azt a fordítós trükköt /tükörkép/Hogyan csinálod -hagyományos negativos fényképezőnél tudom,esetleg valóban tükör segítségével?
![]()
Szó sincs tükör használatáról. A Paint nevű szoftverrel nyitom meg a képeket, majd a fejlécen kiválasztom a "Kép" funkciót, a legördülő menüben pedig a "tükrözés/forgatás"-t. Majd elmentem a tükrözött képet más néven. Ennyi az egész.
Köszönöm
![]()
Üdv!
Újabb példány a semmibe.... Freki kb 70 khz, trafó kimneten a duplája!(még úgyis 70khz,hogya MACI mintára csréltem az RC tagokat- ami nekem 32 khz-n ment) Szóval érdekelne a fejlemény.... ![]()
sziasztok!
eddig csak nézelődtem , olvasgattam, meg alkatrészt gyűjtögettem. de most rászántam magam a saját inverteres megépítésére. kérdésem :lehet e (szabad v érdemes e ) a kimeneti diódákat tranzisztor v igbt félhíd diódáiból használni? tudom a 200v körüli diófák sokkal gyorsabbak,30-50ns, ezekre meg a katalógus azt mondja kb150ns, de próbára betenném. szerintetek?
ha érdekel valakit lefényképezem a saját cuccost.
egyenlőre az erősáramú rész van többé-kevésbé kész , a vezérlés még nincs meg csak fejben.
Persze-kérünk képeket-mindenbő lehet okulni,meg a gyakorlottak időben tudnak kiigazítani.
![]()
Szia.Ez a diófa kérdésed elég érdekes,mert ez elenyésző költsége a gépnek,de kritikus alkatrésze.Egy HFA költsége,egy két száz forint.De ha kimegy az igbt,pár ezer.Ne sajnáld,vegyél inkább bele,mivel még az alkatrész gyüjtésnél tartasz.Ha az alkatrészek az előirt paramétereket tudják,lehet bele más tipust is rakni.Nem szentírás,én a maci alapján nekem fele sem volt az ott leírtaknak,de paraméterben meg egyeztek.
akkor a képek:
teljes hidasra tervezem. 4-6 ig a képek a kisebbről van , külön hűtőbordán a toroid trafóval a 30a diódák (10 db) másik bordán a graetz híd és az igbt hídak párhuzamosan lesznek. (3 fázisú 2 db , kondik, lem25 hall áramérzékelő) az áramelosztást úgy oldottam meg hogy a trafó tekercsének a vezetékeit 2X5 felé bontottam(diódák), a primert is 3 felé. a trafó gyári tápban volt 48v 120a tudott , kondik is onnan , 8-9-10 nagy tesó lesz kb 250 a fog tudni. primer 2X 150a 600v igbt félhidak, 2 trafó az előző típusból, 1-2 es kép 3X 35a diódahíd kb 50-100a tud, 3as kép kondi bank 8X940 mikro 450v.1-3 a nagyobbikhoz lesz. 8-9-10 kép a nagyobbik egy bordán. itt van kísérlet képpen igbt félhíd kimeneti diódának bekötve, (400a 600v )persze nem akarom ebben használni , de tudok 100a tranyó félhidat , ami árban ugyanott van mint ha diódákat raknék bele, rajzom még nincs , a bordák kicsit brutálissá teszik , de mint írtam próba után lesz végleges kapcsolás és gép, mindenesetre amit tud azt 100%-ban kell tudja.
a képek lemaradtak
a többi kép, csak 4-et enged felrakni, jön a többi
|
Bejelentkezés
Hirdetés |