Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia!
Rendben, holnap kicserélem az említett kondikat. Egyébként kicseréltem már benne azokat amiket rossznak mértem, gondoltam hogy valami kondi okozza. Majd beszámolok az eredményről....
Szia!
Bocs! De nem írtál mi a lehetőség vagy van-e valami megoldás. Köszi a segítséget!
Képcsőcsere a megoldás. A gyártó meg csak úgy érdekelt.
Bocs! Ezt nem igazán értem.Én írtam Philips és hogy Germany. Vagy ha nem erre gondolsz akkor írd milyen adatot írjak le a képcsőröl.
Konkrétan mit nem értesz abból, hogy cseréld ki a képcsövet?
Ja így már értem.Bocs a hülye kérdésért. Köszi a segítséget!
De annyit tudod nem ér hogy újat tegyek bele így félre teszem még nem lesz egy jó használt. Ja a tuner dolog az bejött találtam itthon egyet amivel már többet fog a tévém de ez egy másik tévé.
segicsetek ma lesz a döntö..hang van kép nincs segicsen aki tud..
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni,1 THOMSON 21MT15CL tipusú tévéhez. Hibajelenség:úgy viselkedik mintha a csatorna választó gomb egyfolytában kapcsolgatva lenne.Illetve a csatorna elmászkál. Előre is köszönöm a segítséget!
Szia!
Cseréld ki a nyomógombokat, átvezetnek. Vagy ha nem használod elég ha kiveszed őket.
Szia!
Én ezt kizártam ,ugyan is rámértem a nyomógombokra, és nem találtam átvezetést,ezek szerint mégis átvezetett. Nagyon szépen köszönöm a segítségedet ,kicseréltem és jó lett. üdv.
Sajnos nem hozott eredményt a kondik cseréje. Kicseréltem a tápszűrőkondikat, az RGB végfok szűrőkondiját, a térítő IC kondijait is, meg a TDA8842 körüli elkókat is. Tanácstalan vagyok. Nem tudom mi okozhatja még a jelenséget.
Várom a további építő jellegű hozzászólásokat. Azért köszönöm Swedhart!
Már találkoztam én is ezzel a hibával. Mohm-os nagyságrendben ugyan de átvezet a kapcsoló és ettől teljesen meghülyül a tv. Nem volt csere darabom ezért én kiforrasztottam őket. Távszabályzón úgyis ott van mind.
Szia!
Az Ug2 hidegítőkondija is szokott ilyen hibát produkálni.Azt mérd meg.A képcsőpanelen van. István
Sziasztok
Kaptam egy orion 2930stx-es tv-t de nem akar beindulni. Ha áramot adok neki a tápnál magas hangon nekiáll szaggatottan valami sípolni. Megnéztem mindent nincs égésnyom semmi. Mi lehet a gondja??? A segítséget előre is köszönöm
A sor tranzisztort kimérted, mert ott a körében szokott a baj lenni. Kondik ellenőrzése, ellenállások átmérése.
hello.. nemhiszem hogy idevalo tema,de,,,.ez mi..talaltam egy panelon tobb 74ls93 ic-t.fogalmam sincs mik ezek.erdemes -e oket kitermelni,mart csak azert is mert tartoban vannak vagy elkuldjem a francba
Helosztok.
Kaptam egy Vidi TA5101 es TV t. Az antenna asszimmetrizáló bemenet romokban van, a nyákfólia teljesen felvált. Be lehet kötni a tuner bemenetére közvetlenül a kábeltévé 75 ohm os koaxát? (persze leválasztó kondival)
Szia!
Igen, be lehet, de a leválasztó kondenzátorokat feltétlenül be kell kötni!
Kösz.
A VHF, UHF kábeleit lehet párhuzamosítani, vagy külön csati kell?
Érdemes külön vinni, sávszűrős szétválasztással. De gondolom, hogy nem állandó üzemre szeretnéd használni ezt a készüléket és ezért nem érdemes véglegesíteni a csatlakozásokat.
Szia!
A kondi jó. Örültem volna ha ennyivel megúszom . Köszönöm hozzászólásod! Ha lesz időm, megmérem mennyire szűrtek a tápfeszek, mert arra gondolok még, hogy az is okozhatja.
Sziasztok
Szeretném kérni a segítségeteket. Nem tudja valaki, hogy a csatolt képen megjelolt tirisztornak milyen szerepe van a TV-ben? Mert ha be van forrasztva, a táp idoszakosan sípol és ki-be kapcsolgatja magát. Ha ki van forrasztva a tirisztor, simán elindul a TV, minden megy rajta. Koszi
Azzal lehet készenlétbe kapcsolni a tévét és a védelem része is. Elkókat kellene cserélgetni.
De ha az elkok rosszak lennének, akkor nem is indulna be egyáltalán a masina, nem? átmértem a tápot, a feszultségek rendben vannak. De tanácsodra átlesem a kondikat. Koszi az infot.
Az ilyen tápok működésének leírása: Nézd meg az "üzemmód átmenet" részt. A tirisztort kapcsoló tranzisztorok is lehetnek rosszak és persze forrasztáshiba is lehet. Az EEPROM-hibáról nem is beszélve, bár akkor egyáltalán nem lehetne indítani.
Koszi, elolvasom, aztán meglátom mi lesz belole.
Osszes kondit kicseréltem, forrasztáshibákat (ami olyan volt) átforrasztottam, de tirisztorral akkor sem indul. Csak nélkule. Méregettem a tirisztort diodamérovel, egyik irányban sem mutat semmilyen értéket, szerintem az nem joo.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |