Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 230V~ 600W-os motor teljesítmény- szabályzása
Lapozás: OK   1 / 1
(#) KTobi hozzászólása Júl 2, 2007 /

Üdv.
Adott egy 600Wos vízpumpa, engem kielégítene egy 100Wos is. Olyan teljesítményszabályzó rajzot keresek, ami bírja a 600Wot is.

Tobi
(#) Thomas10100 válasza KTobi hozzászólására (») Júl 2, 2007 / 4

Helló!

Ez 800W-os de talán jó lesz.

acszab.jpg

(#) KTobi válasza Thomas10100 hozzászólására (») Júl 2, 2007 /

Ha több az nem baj , mekkora az L értéke?
Mire kellhet hűtés és mekkora?
(#) Thomas10100 válasza KTobi hozzászólására (») Júl 2, 2007 /

Hát az L értékét nem tudom, de ez csak egyfajta szűrő. Mások biztos megmondják majd az értékét.

Hűtő a triak-ra kell. Jó nagy.
(#) Feri válasza KTobi hozzászólására (») Júl 2, 2007 /

Nézd meg a motort, hogy aszinkron vagy tekercselt forgórészű-e mert nem mindegy a szábályzás szempontjából
(#) Gábor488 hozzászólása Júl 6, 2007 /

Na nekem szűkségem lenne egy motor fordulatszám szabályozására. A motor 220v-ról megy csak azon iszonyatosan melegedik már legalább értem miért volt a kávédaráló aljára írva hogy 1min. Van itthon BT137 triakkom megmaradt már régóta építeni akartam belőle valamit csak nem tudom már mit mert elfelejtettem meg se építettem mert nem volt kedvem Jah van hozzá optocsatolóm is moc3041 meg még van itthon egy halom bc-s tranyóm na ebből kellene működni Meg talán még bd-s is akad főleg bd244 Az lenne a lényeg valami "130w" motor annyi biztos nincs..... Na ha van valakinek ilyesmi alkatrészekkel kapcsolása kérem tegye fel.

Na előre is kösz
(#) Gábor488 válasza Gábor488 hozzászólására (») Júl 6, 2007 /

Senki? Pedig sűrgős én nagyon fontos lenne
(#) Topi válasza Gábor488 hozzászólására (») Júl 6, 2007 /

Nekem sürős lenne, ha valaki dolgozna helyettem. Sürgős... Nagyon sürgős, siessetek már... Mivan senki nem segít? Nem akar senki helyettem dolgozni?
Nemár... De szemetek vagytok...
Ez Gábor kifejezetten neked szólt!
(#) Gábor488 válasza Topi hozzászólására (») Júl 6, 2007 /

Nem hiszem hogy te tökéletes vagy......... Azmúgy mi az a sürös? Nem ismerem azt a szót. Ki kérte hogy dolgozzon helyettem valaki mert én nem egyszerűen szerintem nem olyan sokból tart valamit feltölteni....... Ha meg ez olyan nagy munka akko másodpercek amíg feljön szerintem az a munka nem is lenne egy perc-se. Na mindegy én nem fogok vitatkozni............... Ha van valakinek ilyen kapcsolása tegye már fel Hupsz sok a kék figura má ezért is kaptam a fejemre
(#) Moderátor hozzászólása Gábor488 hozzászólására (») Júl 6, 2007

Én meg, az "akko", "má" és "azmúgy" szavakat nem ismerem. Nem értetted a mondanivalóm lényegét, akkor inkább zárjuk le a vitát.
Hozzászólásodból a 10 vigyorgós fejecskét töröltem.

egézségedre..................... akko=akkor má=már azmúgy=amúgy látod én is ember vok=vagyok és én is tévedhetek..............
(#) Gábor488 válasza (») Júl 6, 2007 /

Jah valamit elfelejtettem bocs

Mégegyszer Bocs. Na azon törtem a fejem hogy van egy 12v-os szabályzom és az optocsatolónak is 12v kell és akko összepárosítani őket A 12v-os fordulatszám szabályzója nem motorra meg hanem az optocsatolra. Nem tudom ez így elképzelhető-e. A kapcsolásokat csatolom.....
(#) ferci válasza Gábor488 hozzászólására (») Júl 8, 2007 /

Az az érzésem, hogy ez nem megy.
A te optód csak ki és bekapcsolja a triacot.
(#) Gábor488 válasza ferci hozzászólására (») Júl 8, 2007 /

Igazad van. Tegnap elött összerektam a 12voltos szabályzót tökéletesen megy aztán ma a triakkos részt és izzó csak szép ovatosan előszőr csak 60v az megrázott csak az ovatosság kedvéért És az izzót csak ki-be tudtam kapcsolni :no: Milyen optocsatoló kellene?

Erről már volt szó valamelyik topikban, csak más célból.
Hirtelen nincs válasz erre és így. Ha ragaszkodsz az optóhoz, akkor egy tirisztor + graetz felhasználásával lehet egy gyújtókört csinálni, akkor pedig mehet az optós leválasztás.

Összevágtam egy lehetséges verziót...
Talán nem hibás...
A trimmer 10 k-s elég, a LED áramát szabályozd.

tirszab.JPG

(#) Gábor488 válasza ferci hozzászólására (») Júl 8, 2007 /

Ok kössz majd holnap kipróbálom :yes: :yes:
(#) Csaba110 hozzászólása Márc 15, 2010 /

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni tud e valaki segíteni nekem egy 230v 600w ventilátornak kellene a motorjának fordulatszámát szabályozni hőmérséklettől függően.
Tehát ha emelkedik a hőmérséklet mondjuk 80fok főlé akkor a fordulatszám csökken ha csökken a hőmérséklet akkor nő a fordulatszám. Ez a ventilátor egy apríték égetőhöz lenne .

Üdv:Csaba
(#) baloghzoli1 válasza Csaba110 hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Azt nem kell szabályozni,csak köss rá egy csötermosztátot és az kapcsolgatja ahogy akarod.De ha szabályozni szeretnéd akkor 12v-os ventit 120x120mm tegyél rá egy PWM-el(nekem is igy van) :yes:
(#) csoper válasza Thomas10100 hozzászólására (») Aug 6, 2010 /

Heló üdv mindenkinek
volna egy oriási problémám van nekem othon egy 1Fázisú esztergám átakarom tervezni pwm szabályzosra de nemtaláltam semiféle kapcs rajzot hozzá.
Létszi ha túdtok segiteni küldjetek rajtot vagy linket
(#) puli122 válasza csoper hozzászólására (») Aug 7, 2010 /

Mekkora a motor teljesítménye ?
A 2. hozzászólást nézd meg.

********* khmm..köb..
(#) csoper válasza puli122 hozzászólására (») Aug 7, 2010 /

0,35KW -os a moci
(#) baloghzoli1 válasza puli122 hozzászólására (») Aug 7, 2010 /

Szia
Meg az 5. hozzászólást is nézd meg(Lehet fontosabb)
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem