Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Ha a kérdésed arra irányul,hogy 300V feszültségből
lehet-e a csővel 105V-ot előállitani akkor a válasz: igen. Az előtétellenállást (soros) megfelelően kell megválasztani. A gyújtófeszültséget 40....100V-tal kell magasabbra venni az égési feszültségnél. Ha eljutnál az adatlap letöltéséig, abban minden le van irva. Segitség:http://www.r-type.org/pdfs/vr105-30.pdf
Úgy tényleg olcsóbb volt. Én egy PL509PP-t akarok majd csinálni 400V-os anódfeszültséggel (mondjuk basszusgitárhoz szeretném használni), ahhoz kérdeztem összehasonlítási alapnak. Mondjuk gondolom, hogy sokkal jobb a hangminősége a KT88-nak. Köszönöm az infókat!
Hát ugye ez beállítás kérdése. adatlap szerint 100 W-ot is ki lehet belőle szedni AB osztályban.
Igen valószínűleg szebben szól ez a cső hisz ez audioóra készült, a PL509 meg sorvégcső.
Szép, mindig fejlődik az ember az építésben is.
Köszi, de ez nálam nem igazán fejlődés, mert a PCL86 PP is hasonló technikával készült, csak itt nem volt kedvem trafóburkolatokat csinálni. Az M102-es vasak egy trafóburkoló serleggel, zárt anyákkal egy klasszikus megoldás.
Igen tényleg hasonló a stílus. És milyen kapcsolást fogsz alkalmazni a KT 88-nál? Vagy még nem döntötted el?
Kapcsolása nincs még, de mivel nem NYÁK-os lesz (szokás szerint ) úgy lesz összedrótozva, ezért ez képlékeny, de valószínűleg valami mullad alapkapcsolás variáns.
Én sem szoktam nyákot csinálni, de te inkább nyákosakat szoktál. Miért változtattál?
Elkészült, próbaüzem 2 órája tart, 6P1P-EV SE lett belőle, jobban tetszett amit a szkópon karcolt, és a fülemnek is.
A 6E5P inkább meghajtócső szerintem. Kivittem én is a fénybe.
Szépek ezek a fekete csatolókondik, milyen gyártmányok? ár?
ClarityCap. A Bartimex audionál lehet beszerezni. 1000-1500 kb.
Én Wimákat használok, de kipróbálom majd ezeket is. Mi a véleményed róluk?
Szép erezetű fát választottál. Szép az egész. Hol vannak a trafók?
Ja és most szereztem be a vaterán teflon csatolókondikat. Kíváncsi leszek a hangjukra.
A fene tudja.
Talán az mond valamit, hogy az EL84 PP-ben most egyszerű 100 Ft-os REMIX C248 -as kondik vannak
Hát ez érdekes. Én azért készítek csöveseket, mert van valami a hangjukban ami a tranzisztorosban nincs. És bár elég jó a rendszerem többi tagja is, még baromi nagy különbségeket a kondik hangjában nem hallottam. Viszont ellenállásoknál már igen, főleg a katód ellenállásoknál.
Pont 7cm magas a fa mint a trafók, azaz belülre. Direkt ekkora lett a keret.
Az erezetet és a megfelelő nem repedt nem görbült darabot sokáigg válogattam, sajna az oldallapok nem elég erezettek, mert enni volt az össz ilyen "szép" is és száraz is és egyenes is (régen lett gyalulva és azóta nem vetemedett, pedig ez akác) A teflon kondit én is meghallgatnám, nekem csillámok kerültek a 6p3s se-be. Az nagyot virít azóta.
C248 az Polipropilén és a fegyverzet is talán alufólia, legalábbis az egyik, a másik lehet vékonyréteg a PP dielektrikumon.
De jobb hangú mint egy WIMA MKP10 MKP4. (szerintem) Remixben a C313 jobb nála még vagy amit én szeretek a C3015. (egyenletesen elvesz mindenhonnét...talán bta írta máshol, lehet másról, de erre a kondira passzol) Az X2 be rakható kondikat lusta voltam még megfülelni, de lehet azok is jók csatolni, a fül számára.
Úgy van fémezett polipropilén kondenzátor, a nálam lévőket a RECOMIX gyártotta 1993.jún. 22-én
szia
A kék ellenállások azok milyen típusok?
Nem tudom. Kiló számra vettem ellenállásokat és abban volt, valószínűleg Remix gyártmány.
Sziaztok.
Kimenőtrafó szekunder egyik oldalát (amelyikre a hangfal negatív oldala csatlakoztatható) le szokták-e kötni minden esetben testre? Ha igen, miért? Azért érdeklődőm, mert most építettem át egy erőlkődőt, és eredetileg ott nincs lekötve. Gondolom a visszacsatolás miatt kell csak. Amennyiben a szekunderről csatoljuk vissza a jelet a bemenetre, és nem a primerről, akkor kellhet, mert a testhez képest mérünk, vezérlünk, szabályozunk..... Jól gondolom? Nálam PPP circlotorn van kialakítva, és a kimenőtrafó primer oldalán van kialakítva külön tekerccsel a visszacsatolás. Üdv.
Köszi! Sok munka is volt vele! Minden saját készítés, kivéve a trafó burkolatokat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |