Fórum témák
» Több friss téma |
"Egyébként a BAUHAUS-ban is lehet a hajós részeken venni műgyantát egészen a kicsi kiszereléstől a több literesig, ráadásul igen jó minőségű." Hány fokig bírja? Elektromos tekintetben milyen szigetelő? Mechanikailag mennyire megbízható? (Engem villanymotorok kapcsán érdekelhet)
Sziasztok!
Konkrét adatom nincs, mert a dobozt kidobtam - nekem egy csúszda felújításához kellett - ott nem volt érdekes a szigetelési tulajdonsága. Ha pedig a hajótestek javítására megfelel, akkor elég jó lehet a hőtűrése és az UV állósága. A csúszda bírja ![]()
Kb. 110 km-re lakok Budapesttől, és kb 6-8 évente egyszer kerülök arra felé...de a neten rá keresek, vagy a tudakozó talán tud okosat mondani elérhetőség kapcsán...meg...remélem, postán is tudnak küldeni cuccot, nem csak személyes átvétel van. Azért köszi
Ezt már megbeszéltük Collectorral. Már vettem párat. 1ml-est az edző méréshez, 20 és 50ml-est pedig a gyanta méréshez. Csak holnap, mármint reggel lesznek képek, mert most nincs nálam a fényképezőgép.
Bocs.
Gondoltam segítek. Nem csak neked, másnak is.
Rendben. Délben már feltettem a képeket, de a harmadik hsz.-nél kitiltott a rendszer automatikusan, mert ugyan azt írtam mind a háromba. Nah, de most már tényleg itt vannak a képek!
Képek még!
Még pár kép!
Helló !
Hát .....ez olyan ,mint a chokito , a szlogenét nem írom le ![]() Ennek egy nagy lényege volt ,mégpedig az ,hogy ismerkedtél az öntés fortélyaival .Gondolom nem a 4Gb -os pendrive árak riasztottak el ,hanem alkotni akartál..... Gratulálok ,végül sikerült ! ![]() Üdv
Én ezt öntöttem ma
![]() (még nincs teljesen kész)
:yes: Most már bánom, hogy nem mértem ki az edzőt és megrepedezett. Pedig szép lett, csak meg repedezett. Viszont tényleg ismerkedtem egy kicsit a gyantával. Csináltam még egy próbaöntést nemrég. Buborék és repedés mentes lett.
Egy kis vasúti fényjelző, ugye? Nagyon klafa. Az egészet öntötted vagy néhány rész más műanyag dolgokból van? Ilyeneket öntesz. Mind szép. Amúgy a kész gyantát fested vagy megkötés előtt belekevered?
Az a baj az olcsó átlátszó gyantával ,hogy nem UV álló.Hamar megsárgul
![]()
Köszi
![]() Ennek minden porcikája öntve van ,semelyik tárgynál nem használok semmilyen más anyagot ,kizárólag Biresin G26 A és B komponens ! A mesterdarabok is általam készítettek ,tehát nem copy !
A poliészter is ilyen? Mert ha egyszer neki állok a nagy teslának, akkor az is poliészterrel lesz lekenve. Szóval nem lenne jó.
Hát ....nem dolgoztam még ,csak egy 1000-1800Ft körülivel ,sem az árára nem emlékszem ,sem a nevére.
A Polychem -nél vettem ,vödörben volt ,valami pici edzővel ,és rettentő bubis és leírhatatlanul büdös volt. Nem lehet lakásban tárolni ,a 20. zacskón is átjön a szaga.....
Az enyém is nagyon büdös. Pár kérdés:
- Hol szerzed be a Biresin G26-ot? (Küldtél már linket azt hiszem, de nem találom.) - Milyen a színe? - Festék anyagot keversz bele a különféle színek előállításához vagy miután kész az egész lefested? - Mivel ragasztod össze a kis gyanta darabokat? - Miből készíted az öntőformákat?
Itt veszem
- A színe a vajhoz hasonlít. - A és B komponens cirka 8-8500 Ft (1-1 liter) - Néhány - vastagabb - dolgot már színezve öntök. Ehhez színező Itt - A jelzőket utólag fújom/festem - A jelzőket kell csak ragasztani ,azt pillanatragasztóval ,de vigyázni kell ,mert kicsapódik a matt feketére a hatóanyag ! - Az öntőformát szilikon gumiból ,azt pedig szintén a Polychemnél veszem. - A mesterdarabokat pedig rézlemezből készítem
Háát..mikor az első képeket láttam, azt hittem már nem lesz belőle semmi..de jól kicsiszoltad, políroztad...Meglepődtem, mennyit javított a helyzeten a csiszolás, polírozás.... már csak a "MADE IN HUNGARY" felirat kell bele szabványos betűkkel.. meg hogy "PCROLAND-MŰVEK"...és a végén is jó maradt? bírta az elektrosztatikát is?
Köszi! 8500Ft? Az nagyon sok. Tudtad, hogy ugyan ott van a Novia Kft is, ahol a Polychem?
Igen. Belekötött a gyanta a gipszbe. A motorolaj mit sem segített. Valaki elmondaná, hogyan kell csinálnom, hogy ne kössön bele? Ez nem olyan precíz cucc, hogy vigyázni kelljen az elektrosztatikával és ESD védelem kelljen. Tökéletesen működik most is. Még a kis led is világít/villog benne. Lehet le fogom csiszolni újra 150-essel és úgy hagyom. Azért, mert akkor nem lenne átlátszó. Nem látszanának a repedések. Megtörné a fényt és az egész pendrive világítana.
A 150-es csiszolás kapcsán a döntést rád bízom... eredetileg jobban nézett volna ki repedések nélkül ha átlátszó..ha azt akarod, hogyne legyen átlátszó, akkor is szerintem az egygyel finomabbal csiszold...de ebben a csiszolásban nekem nincs gyakorlatom. Az öntés kapcsán én gépzsírt használok, mikor nagy ritkán öntök olyat, amihez kell...általába nem formába öntök, hanem forgás közben lévő alkatrészre, és nekem nem kell formát csinálnom...vagy ha mégis, akkor rendkívül ritkán. Gépzsírral kenem be a forma minden gyantával érintkező feluletét. A meló helyemen van dírekt formaleválasztó spray, ami németországból érkezik...de ahhoz nem férek hozzá. na lépek...jó éjt
SZia!
A gipszminta helyett használj szilikongumit és szilikonolajat (vagy szilikon sprayt). Abba garantáltan nem tapad bele. A profi rapid prototípus-készítők is inkább ezt használják és többször felhasználható - igaz ehhez nem árt a vákum.
Köszi. Lehet kipróbálom, ha öntök még valamit.
A szilikonnál van jobb formaleválasztó.
A szilikon spray itt mit sem ér .... Azért köt bele a gipszbe ,mert a gipsz porózus ! Használj szilikon gumit és leválasztónak : - gyógyszertári vazelin - gyógyszertári benzin Fel kell oldani a benzinben a vazelint .Amikor ezt felkened valahova ,a benzin elpárolog és a vazelin ad egy "film réteget" ,ez nem engedi összekötni a rétegeket.
Áhh. Köszi! Majd ha valami apró, törékenyt fogok önteni, akkor kipróbálom ezeket. Viszont ha, akkora dolgot, mint a pendrive, akkor megteszi a gipsz, mert van rezgőcsiszolóm. A pendrive-ot kb. 5 perc alatt átlátszóra csiszoltam.
Én többször öntöttem már gipszformába, amikor már jó volt a felülete, egyszerűen lelakkoztam valami színtelen akril lakkal, utána beolajoztam, és nem is tapadt meg rajta a műgyanta.
Felületének bevonása, tömítése nélkül a gipsz nem volt jó, még akkor sem, ha kifőztem olajban.
Csak bonyolításképp: gipszből is létezik sokfajta, van kifejezetten formakészítésre használatos is...
Most végülis elkészültél vele? működik és használatra kész? Tudsz képet feltenni róla, hogy milyen lett a végeredmény?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |