Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Sziasztok! BC182B tranzisztor kiváltására tudtok esetleg hasonló paraméterekkel rendelkező TO-126/SOT32-es tokozású tranyót? Az NTE2684-est szemeltem ki, de ha van valakinek valami javaslata, szívesen fogadnám.
Egyébként, videoton 6386-os VT-17-es tranzisztoráról van szó (legalábbis EA 6383S-en így jelölik), szeretném hűtőbordára tenni, és elegánsabb lenne egy ilyen tranzisztorral, mint a bc-t odakókányolni. Böngésztem a videoton topicokat, de nem találkoztam hasonló szándékkal - vagy csak elkerülte a figyelmem - ![]() Köszönettel, Roland
Szinte bármilyen npn tranyót tehetsz oda, bár annak a bordán kéne lennie mert anélkül nem "tudja" hogy a borda milyen meleg.
Bocsánat, pontatlan voltam picit. A végtranyók bordájára kerülne, hogy tudja milyen meleg
![]() Egyik barátommal kooperálva arra jutottunk, hogy pld. egy BD139, vagy mje340 nem lenne a legmegfelelőbb, mert félő, kevés oda az erősítése. Tetlegességig még nem fajult a történet, csak elméleti szinten lavírozunk. Puding próbája az evés, csak gondoltam hátha próbálkozott már valaki hasonlóval.
A BD139 jobban megfelel, mert egy csavarral meg egy szigetelővel rá lehet csavarozni, a BC-t meg nem. Erősíteni nem kell annak ott semmit, annyi csak a dolga, hogy azt a képen lévő 2,2V-ot "szabályozza".
Sziasztok!
Ebbe a kapcsolásba bele lehet tenni 2N3772-es tranzisztort is ?
Szuper, köszönöm!
Pont van is elfekvőben belőle itthon.
Miért kellene helyettesíteni, mind a négy tranzisztor kapható a HEStoréban. A hozzászólásodban az aláhúzott típusszám azt jelenti.
A 2N3904 helyett jó bármelyik BC kisteljesítményű tranzisztor, feleslegesnek tűnik a nagyáramú BC. A nagyobb áramú nagyobb zajtényezőt is jelent, ami miatt lehet nem jó választás. A BD650 helyett a TIP147 jó lehet, bár nagyobb áramú, a határfrekvenciája kisebb lehet, ami nem biztos hogy jó. Az adatlapok összehasonlításából kiderül.
Hello! Mindig a funkciót is meg kell jelölni amiben van. Mert csak úgy tudható, hogy megfelelő-e valami. Mart az asztal lába alá, hogy ne billegjen, mindegyik jó.
![]()
Üdv titok
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2024
2006 óta már egészen biztosan megoldotta.
![]() Ettől függetlenül köszi az adatlapot.
gondoltam is nincs mit
Sziasztok! Tönkrement két tranzisztorom és nem talalálom egyik magyarországi boltban sem, tudnátok segíteni nekem, hogy mivel tudnám helyettesíteni őket? D13005 illetve HBR2045. Egy kapcsolóüzemű tápegységben voltak. Köszönöm szépen előre is!
Szevasz!
LOMEX Az egyik az dupla dióda. A másik 13005 TO 220-as tranzisztor. Üdv. M.
Köszönöm, a dupla diódát megtaláltam de a másikat nem találom sehogy, tudnál kérlek segíteni? Vagy csak nézzem az értékeit?
Most már a 13007-et vettem meg, gondolom nem lehet belőle baj, ez nem csak a terhelhetőségét adja meg? Úgy láttam többi paraméterében ugyan az.
Sziasztok! 2SB558 és 2SD428-at mivel tudnék helyettesíteni egy erősítőben, hogy olyan legyen mint a gyári?
TO3 tokozásúak közül sok megfelelő lehet pl: MJ15015 /MJ15016
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2024
Köszi! Szerinted az MJ kombó átalakítás nélkül is jól működhet a jelenlegi kapcsolásban?
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2024
Sziasztok!
Egy IHW20N120R3 (H20R1203) IGBT tranzisztort szeretnék kiváltani. Ez egy indukciós főzőlapban volt. Milyen paraméterei a mérvadóak inkább? Én a IHW40N120R5 Típusra gondoltam, használhatom ezt? Köszönöm a segítséget!
Szia!
Használhatod, mert az a kissé nagyobb gate-töltés nem jelentős. |
Bejelentkezés
Hirdetés |