Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia!Hát nem egészem ugy van ahogy írtad a trafó lábárol amire rá is van írva 200 V rámegy egy kondira és utánna négy eres vezetéken rámegy a képcsőre ahol szintén rá van írva 200 V
Akérdés mi kközött mérjek ahova rá van írva 200V a az egyik kivezetés de a másik felét hogy mérjem vagy hol van letestelve hogy azzal szembe tudjak mérni?Köszi előre is!
Szia! Ahog írtad nem egészen ugy van mert a trafó kivezetéde ami valószinü a 9 es rá is van írva hogy 200 V de utánna egy kondira megy és rámegy egy négyeres kábelen a képcsőre!Ott is meg van írva 200 v! De közvetlen a trafótol megy oda a kondin keresztül hogy lehet egyenáram akkor!És mivel szemben nézzem a 200 V ot /Testel de hol?/ Köszi
Kadarist neked írtam de már mindenhova ment csak neked nem!
Szia!Na most leírom normálisan mi a helyzet!A trafórol aminek a kivezetésénél meg is van írva 200 V rámegy egy diódára utánna a kondira és végül a képcsőre! Aképcsőnél is meg van írva 200 V!Most az a kérdésem mivel szemben mérjek?egyik meg van de a másik fele melyik le van testelve vagy mi? Köszi
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy Samsung LE27T51B típusú tv-vel kapcsolatban. Hang van, de sötét a képernyő, és néhány színes függőleges csík van benne. Van benne jó pár kondenzátor. segít ha azokat kicserélem? Vagy komolyabb és drágább baja lehet? Köszönettel.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy Samsung LE27T51B típusú tv-vel kapcsolatban. Hang van, de sötét a képernyő, és néhány színes függőleges csík van benne. Van benne jó pár kondenzátor. segít ha azokat kicserélem? Vagy komolyabb és drágább baja lehet? Köszönettel.
Sziasztok!
Egy képcsöves tv-vel van egy kis gondom. A hiba, hogy bekapcsolás után kb. fél-1 percig erősen magas hangon sípol. Hol keressem a hibát?
A közös test a másik pólus, amit például a tuner (antennacsatlakozós doboz) fémházáról levehetsz.
Üdv
Nézd meg a kondikat , nem pupos m repedt - e valamelyik! Mi a tipusa a készüléknek egy Tipusszám??
Határozd meg azt, hogy honnan jön a sípolás.
Nem púpos egy ik sem.
Hyundai HE-TC2170F Kadarist: ez sajnos nem igazán megy, mert bárhova is hajolok, mindenhonnan hallom a sípolást.
Fogsz egy vécépapír-gurigát vagy még annál is vékonyabb csövet és a füledhez illesztve meghallgatózod az irányt.
Szia gondoltam de jobb ha inkább rákérdezek !Köszi szia
Sziasztok!
LG hagyományos tévével gyűlt meg a bajom. Típus számost most nem tudok írni. Készenlét van, de nem lehet bekapcsolni. Ha kihúzom és várok vele egy órát másfelet utána be lehet, de csak első bekapcsolásig jó utána ugyan ez a felállás. Csináltam már tévét, de ilyennel nem találkoztam és ész nélkül nem akarok hozzányúlni mert nem tudom hol induljak el. Előre is köszönöm a választ.
Szia megmértem a trafótol elmegy a képcsőig és ott meg van a 205V ! És világit is a képcsőben ill parázslik Akkor valahol máshol kellene nézni de hol?
Szia megmértem a trafótol elmegy a képcsőig és ott meg van a 205V ! És világit is a képcsőben ill parázslik Akkor valahol máshol kellene nézni de hol?
A trafo környékén hallgatozd meg mert lehet hogy az sipol
és keress hibás repedt vagy laza forrasztást vagy próbáld meg átforrasztani a trafó lábait általában beválik.
Ha meg van a 200 V a képcsőnél akkor mit nézzek meg maga a cső jó!Hol lehet a hiba még ha hang van féy is csak a szürke képernyőn kb két centinként visszintes csikok jönnek?
Ha megnézted a 200V-ot a képcsőnél, akkor folytatjuk.
A képcsőpanelen lévő TDA6107 6-os lábán is meg van a 200V?
sZIA!OTT TDA 6108 JF van de gondolom ugyan azt szolgálja! De a 6 -os lábán nincs semmi féle feszültség egyáltalán akkor az a rossz? Szia
Van egy ellenállás a 6-os láb és a 200V között. Az nem szakadt?
Szia !MEGMÉRTEM ILLETVE KI IS VETTEM AZ BIZONY SZAKADT CSAK NEM TUDOM MEKKORA A RAJZ AZTHISZEM AMIT ADTÁL NEM EGÉSZEN OLYAN HOGY MEGTUDOM NÉZNI! sZINJELÖLÉSE VAN !Egyébként látni is rajta csak rossz helyen van és mikor kivettem ugy láttam is de ki is mértem!Nemtudod mekkora az ellenállás?
Szia!Akkor úgy néz ki hogy 47 ohm-os! Neked is köszi reméllem más baja nincs!Úgy látszik itt csak rendes emberek vannak!Majd megírom ha jó lett !Köszi az ellenállás érték keresőt!
Tégy be egy 47 ohm-os, legalább 1 W-os ellenállást. Ha ez is kiég, akkor cserélni kell az IC-t.
Szép estét valaki tudna segíteni ? van egy DEWOO DTD-2195 Tv ma csináltam meg
most kép van jol szuperál csak hang nincs perig mindet kábelt jó helyre raktam tudna valaki küldeni Rajzot tv ről ?
Szia! Úgy fogok tenni ahogy mondod edigi segítséged nagyon köszönöm neked is!Te egy Úr vagy!/ vagytok/Majd beszámolok ha jó lett!Szép estét!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |