Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
kadarist szia nincs semelyik bemenetnél hang rca néztem a 100 lábut is
Ha a tévé menüjében nincs elállítva a hang, akkor nézd meg még egyszer a csatlakozók bekötését meg a csatlakozók forrasztását is.
kadarist tv menübe nincs elálitva minden jo holnap megnézem mi lehet a gond amit leirtál és jelzem mi lett vele elöre is köszi a segitséget
Sziasztok!
Már feltettem a kérdésemet métszer is. Nem jött rá semmi válasz, de nem jutottam előrébb. Kifogytam az ötletekből. Valaki segítsen legyetek szívesek. Egy Grundig Lenaro 19-7711 típusú eszközzel van bajom. Az a hibajelenség, hogy kb 10-20 másodperces üzem után kikapcsol standby- ba. A tápegységben az összes pufferelkót kicseréltem. Ezek után járattam, de video jel nélkül (hangyaháború) és úgy megy rendesen, amint bármilyen video jelet kötök rá (most éppen scartról) 10-20 másodperc után megint csak kikapcsol. Sípoló hangot hallok utána rövid ideig. Előre is köszönöm.
Azt kellene megnézni , hogy amikor kikapcsol van e adat a kijelzőn.Tehát megvilágítani hátulról , hogy van e megjelenítendő képtartalom , és csak a háttér világítást kapcsolja le a tv .
Nos ahogy tegnap irtam a Tv Kép van hang az elment
Megvan a problémája TDA 7263 mIC ELSZÁLLT ugyhogy megrendelés és várom a ic hozzák
Jó ötlet, kipróbálom valamelyik nap.
Köszönöm addig is
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy Samsung LE27T51B típusú tv-vel kapcsolatban. Hang van, de sötét a képernyő, és néhány színes függőleges csík van benne. Van benne jó pár kondenzátor. segít ha azokat kicserélem? Vagy komolyabb és drágább baja lehet? Köszönettel.
Szia!
Valószínüleg T-con csatlakozó/panel hiba áll a háttérben.Vidd el szervizbe,házilag eléggé körülményes lenne a javítása.
üdv szép estét mindenkinek érdeklődnék ? TDA 7263 M van valakinek fölöslegbe Vagy bontásból szedett ?
Köszönöm a tippet. Az smd alkatrészek miatt bonyolult? Vagy mert nem lehet házilag egyértelműen beazonosítani a hibás alkatrészt?
Probléma megoldva, kipukkant elko-k cseréje tökéletesen megoldotta mind a kép, mind a hang hibát.
Szia!
Kipróbáltam, amit írtál. Kikapcsol teljesen a tv, nem csak a világítás. Fogalmam nincs, hogy hogyan tovább.
Értem valami beterhel , és a táp kapcsol ki .A táp környékét nézném át.
Szevasz. Most volt érkezésem újra ránézni a TVre.
Vegyük újra. Képernyőzárlat nincs, most mértem. Bal oldalról sorban lefelé: ARZB: ezt nem tudom mi, de a feszültség itt 3,3V +12V: ott megvan a 12V Az IC-k 3as lábain 2,5V Jobb oldalt lent: +190V, ott mondjuk 210V van. +6,3V, ott váltóáramot ha mérek 7,1V Ug2 : 635V. Ilyenkor ha ezt mérem, elő se jönnek a visszafutási csíkok. Katódokon 200V..
Mi lehet az oka ? van egy Dewo tv javitás alatt megy egy darabig és kikapcsol magától és erölködik vissza kapcsol mi lehet vele ?
Ez a rajz a te tévéd rajza? Mert akkor ellenőrizni kellene az első rács beállítását (VT101 köre). A bemeneti potméterek tekergetésére nem változik a kép visszavett G2-nél? Egyébként a 200V-os katódfeszültség (IC-k 8-as lábán) azt jelzi, hogy nincs vezérlés a végfok IC-k bemenetén. R09-R08 osztó jó?
Szia Böle vagyok tudod a 47 ohmos elenállás volt rossz de betettem másikat 1 w osat és nekiállt füstölni!Reméllem a szinek az ellenálláson jól lehetett látni és nem más értékü kell!Akkor kiment az Ic ugye a TDA
Igen, az IC-t cseréld ki, mert zárlatos.
Nem tudtam pont a TVhez való rajzot keríteni, de azt mondták, hogy ez is jó hozzá. (eddig eltérést nem találtam, kivéve hogy a képcső 4es lába is le van huzva a GNDre) Nagy gyanúm már régebben, hogy nincs verézlés a végfokon, csak nem vagyok benne biztos. Megyek átnézem amit írtál.
Sziasztok!
Hozzám került egy Philips 25pt8303/12 ( tv. A bekapcsolója volt elégve. Egyenesbe kötöttem, a tv elindult, működött rendesen. Az új kapcsoló be építése után, viszont már nem indul, nincs készenléti sem. A primer oldalon a 310 volt megvan a pufferen. De a szekunder oldalon, nincs sehol semmilyen feszültség. bekapcsoláskor a táp kattan, de utána semmi. Mi okozhassa ezt a hibát?
A trimereket ha tekerem, nem vátozik semmi. A két ellenállás is jó.
Azon az első rácson mekkora feszültség van?
0V.. Majd ha áramtalanítom, akkor felugrik 170V, és úgy csökken.
Akkor ez jól működik. Egyelőre kifogytam az ötletekből.
Én már rég
,,Egyébként a 200V-os katódfeszültség (IC-k 8-as lábán) azt jelzi, hogy nincs vezérlés a végfok IC-k bemenetén,, Nem lehet alaplapi hiba? Nem ad semmilyen jelet lentről.
Nem kifejezetten szerelőbarát technológiák ezek,meg szerintem kicsit azért túllóg azon a bizonyos otthoni hobbi kategórián.Igaz azonban,hogy szervizben is már csak többnyire paneleket cserélgetnek,úgyhogy ha arról van szó,akkor azt te is megteheted.Bővebben: Link Mondjuk ha van hőléged,annyit még megtehetsz,hogy átmelegíted a t-con panelon lévő IC-ket és forrasztásokat,ha ez nem segít,akkor szerintem csak a panel csere marad,itt be tudod szerezni ha valami.De végülis ez tényleg csak egy tipp a részemről.
Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |