Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1054 / 1274
(#) eyess válasza Kari55 hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /

A program gombok valamelyikét a tévén lehet , hogy átvezet , és ezért nem enged vezérelni.
(#) Kari55 válasza eyess hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /

A kapcsolóra gondolsz, vagy ahova rá van csatlakoztatva? Így kivéve az alaplapot, nem szivesen csatlakoztatnám a hálózathoz. Esetleg lehúzom a kapcsolók kábelét, és úgy próbálom.
(#) eyess válasza Kari55 hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /

Műszerrel gondoltam kimérni hálózat nélkül .És a program gombokra gondoltam a csatorna fel , le, menü stb.
(#) Kari55 válasza eyess hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /

Idézet:
„csatorna fel , le”
több nincs is, csak a főkapcs.

Amúgy próbáltam a gombok nélkül, semmi reakció.
(#) BarnaPili válasza Kari55 hozzászólására (») Ápr 29, 2015 /

Kösd ki a hálózati kapcsoló segédérintkezőit!
Akkor mit csinál?
István
(#) gyeneratus94 hozzászólása Ápr 29, 2015 /

Üdv mindenkinek! A segítségetek szeretném kérni! Ezen a téren még ujjoncs vagyok, szóval ha lehet egy kicsit szájbarágóssan segítsetek A problémám az, hogy egy Hyunday márkájù plzama tv-m nem akar bekapcsolni. Készenlétben marad. Miután áramtalanítom kettőt villan. A led. Nemrégiben még néztem ès nem volt baja. Hol kezdjem a javítást?
(#) Kari55 válasza BarnaPili hozzászólására (») Ápr 29, 2015 /

Azt hogyan tudnám?, alaplapra forrasztott kapcsolója van.
(#) kadarist válasza Kari55 hozzászólására (») Ápr 29, 2015 /

Szia!
Át kell vágni a nyák-fóliát.
(#) Kari55 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 29, 2015 /

Köszönöm a segítségeket, de ezt inkább szakemberre bízom.
(#) stevepapa válasza gyeneratus94 hozzászólására (») Ápr 29, 2015 /

Szia!

Nem javaslom, hogy babráld. A "plazma" amatőr szinten való javítása, teljesen esélytelen. Egyébként is igen zsebbenyúlós ! Legvalószínűbb v.melyik végfok : Y, vagy Z hibrid zárlata. Vagy tápegység, amit még rajz után is "macerás javítani. A többi részről általában rajz sincs. Tehát ha a biztosítékokat ellenőrizted vége a mutatványnak.
(#) gyeneratus94 válasza stevepapa hozzászólására (») Ápr 29, 2015 /

Üdvözlöm! Köszönöm a javaslatát illetve az ötleteit, de sajnos nekem szerelőre nem futja... Sikerült találnom egy Service Manual-t hozzá, illetve olyan infókat kaptam még, hogy meg kel mérni a Stand by 5 voltos feszültséget, hogy meg -e van. Ez megvalósult mert jelen van. Én relére gyanakszom még de nem tudom mejik alkatrész az. .
(#) eyess válasza gyeneratus94 hozzászólására (») Ápr 29, 2015 /

Javaslom neked ezt a topikot , mert több információt találsz ott mint itt.
(#) gyeneratus94 válasza eyess hozzászólására (») Ápr 29, 2015 /

Rendben akkor esztis átbogarászom! Köszönöm a Tippet!

A relé a legritkábban hibásodik meg, ettől persze lehet. A hibridek tápját ellenőrizd 15 v-nak kell lenni. Meg kell mérni az Y, illetve a Z modulok " nagy " tápjait VS- VA tápok. A modulok lehúzásával nézd meg, hogy indulnak e az említett tápok.

Hűha... mibe kezdtem bele! Utána nézek meik meik alkatrész és már mérek is!

A kijelző tetején általában fel vannak tüntetve az értékek. A VA-Vs tápok a vastag vezetékeken mennek egy egy nagy stekkeren keresztül a modulokra. ott mérd , illetve azokat húzd ki egyenként. Úgy próbáld bekapcsolni, amelyik nélkül elindul az a bűnös. Kép természetesen nem lesz, fény sem de elindul. Amennyiben a Z vagy Y modul rossz, ha a táp vagy a main a bűnös akkor ......gond van

NE haragudjon a , hogy ilyen fárasztó vagyok... ha teszek fel képet esetleg be tudná nekem jelölni, hol kel mérni illetve a lehúzásokat??

DSC_0017.JPG

Írj egy pontos típusszámot

rendben! hyunday HPT-4280

Küldd át amit eddig találtál róla a mailemre.
(#) kadarist válasza gyeneratus94 hozzászólására (») Ápr 29, 2015 /

Ide is linkelhetsz anyagot.
(#) gyeneratus94 hozzászólása Ápr 29, 2015 /

Rendben akkor felteszem ide is amim van. Tudom ez nem sok..sm
ugyan azt nem találtam. Ezt ajánlották helyette.
(#) stevepapa hozzászólása Ápr 29, 2015 /

Ez nem sok, azért írtam, hogy nehéz a javítása. Rajz nélkül meg szinte reménytelen. Az egészről küldj egy képet amin lehet látni mindent

rendben! Ez jólesz?

DSC_0015.JPG

Sikerült beszélnem az előző tulajjal és ő azt mondta nála nem mindég kapcsolt be a tv. Remélem ez segít valamennyit.

Van valami hasonló tünemény, abba Pioneer kijelző van. Első ránézésre ebben is, a tápja is hasonló, lehet, hogy ilyen. A képen látható jobb alsó stekkert húzd ki. Úgy próbáld indítani.

Na akkor ez már haladás. Gondolom arról van szó ami a nagy kondi mellet van. Kihúztam de semmi változás.

Amiben a sok drót van, arra gondoltam. Próbáld a nagy kondit kicserélni. Írd meg a panel számát. Van rajta egy telefonkönyvnyi

Jolvan akkor nem nyúltam mellé! rendben a kondít cserélem. Az enyhén meg van púposodva... a számokat is írom.
(#) gyeneratus94 válasza gyeneratus94 hozzászólására (») Ápr 29, 2015 /

NA egyszer: az aktuális kondi 200v 1500uf es értékű. Nekem nincs ekkora Esetleg ez helyettesíthető valamivel?
Következő: »»   1054 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem