Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Nem igazán, tudsz kapacitást mérni ?
NA aza száma amit kért töllem az a : pkg 1953 , igen tudok mérni
Akkor mérd meg, hogy mekkora a kondi kapacitása. Az ESR értéke most nem túlzottan lényeges. A stekkeren valamelyik kivezetésen 170v , illetve egy másikon 60-70 v körüli feszültséget kellene mérni. A bekapcsolás pillanatában, persze ha a kondi a helyén van. NEC Plazma címszó alatt több infót kapsz
Na most pont gy alakult, hogy kel mennem városba ezért akkor veszek kondit! Amint tudok jelentkezem és mondom, hogy mit sikerült csinálni! Nagyon hálás vagyok a segítségért és a türelem ért!
Sajnos nem kaptam ilyen kondit aminek az értéke 200v 1500uf. Enélkül nem is érdemes a hibát keredgetni?
Azt írtad tudsz kapacitást mérni, mérd meg az értékét annak amit kivettél. Ha sokkal kevesebb nem érdemes kutakodni. Az a kondi a VS 170 V kondija. Ami feltétlen kell az Y sus modulnak. Mérések nélkül felesleges alkatrészeket forrasztgatni. Írtam pár mérni valót azokkal hogy állsz?
Az a 200V/1500uf biztosan annyi? Kezemben egy 200V/680uf-os kondi ami 45mm magas és az átmérője 30 mm. A fényképen nem láttam ennél majdnem 2x nagyobbat.
Nem tudom, azt írta púpos. De így ez reménytelen, a plazmák közül is az egyik legbonyolultabbat sikerült megcsípnie Le kellene húzni a végfokokat Z Y panelok tápját. Akkor, ha a táp és main működik akkor ki be kapcsolható. Ha úgy sem kapcsolható be akkor, szkóp, rajz, főleg rutin nélkül. Nyugodtan el lehet felejteni.
A mérések eredményei nemsokára meglesznek. Mindjárt neki alok mérni. Ès itt az a bizonyos kondi is
Ez tényleg annyi, ,meglepődtem. Bocs, hogy kételkedtem.
Semmi gond Nekem ma már itt annyi jótanácsot adtak, hogy énis meglepődtem
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy BU808DFH tranzisztor helyére be lehet e építeni egy BU2520DX-et. 11AK36-ba kellene.
Nem, az eredeti egy darlington. De találsz róla átalakítási rajzokat, pl az E.tanyán
na ott tartok, hogy sajnos kapacitás mérésre nem képes a multiméterem és nem tudtam még kérni másikat. Lehuzkodtam már mindent és ugyis próbáltam inditani de semmi. Most neki állok mérni De már kezdem feladni a dolgot..
Azt a kondit cserélni kellene, nem feladni.
hát szerzek egy másikat és kicserélem. Közben méregettem. Mértem itt: 160v olt, 65 öt és 6 volt ot.
üdv ilyen kondim van ha jol tudom
Üdv! akkor dobok egy emailt!
itt e-mail ocskay.attila@citromail.hu
Már írtam
N akkor eddigi összegzése: a lehúzkodásos módszer eredménytelen volt. A mérés eredményei: 160 volt 605 volt és 6 volt
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2015
Hol, mértél 605 voltot ?????! Talán 60v akart lenni, nem ? Ezek a feszültségek folyamatosan megvannak ? A lehúzkodásos módszer mint írtam is csak a végfokok kiszűrésére alkalmas!!! Viszont maradt még jó néhány alkatrész így is.
Igen annyi akart lenni! Ezek az értékek meg vannak folyamatosan. Ha van még türelme elárulná nekek,hogy mi lenne a következő lépés?
Cseréld ki azt a púpos kondit és ha van még ilyen, akkor azokat is!
Mindenképpen, a kondik cseréje a következő lépés. Valamint tudni kéne honnan, melyik kivezetésen van a 600 v.. Ami valószínűleg szintén egy rossz kondi következménye. A szűretlen feszültség nem mindég annyi amennyit a műszer mutat ! Természetesen ez a műszertől függ. A szűretlen tápon ülő váltó impulzusok a mérést " meghamisítják ".
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy Samsung LE27T51B típusú tv-vel kapcsolatban. Hang van, de sötét a képernyő, és néhány színes függőleges csík van benne. A csatolt képeken lévő alaplapok vannak benne. Ezeken keresem a gamma ic (AS15-F) nevezetű ic-t. Valaki meg tudja melyik az? Úgy hallottam, hogy a t-con panelen kellene lennie, da azon nem ilyen számú van.
4 panel van összesen, de két képet nem hajlandó csatolni.
üdv ma nézztem ahogy e-mail irtam
200v 1500uf. van 1-DB 300v 1500uf holnap még sogoromat megkérdem lehet önála van e-mail megirom
üdv! és ez a 300 v -os nekem jó volna?
Szóval akkor vezessem vissza meik tüske hova vezet és ott mérjek?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |