Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1051 / 1274
(#) skee81 válasza skee81 hozzászólására (») Ápr 19, 2015 /

és hogy ne irodalmi leírás legyen a képhiba milyensége, inkább csináltam 2 képet. tehát nem csak a TV tuner által közvetített képek ilyenek, hanem minden, ha nincs adás az is.
(#) palko0125 hozzászólása Ápr 19, 2015 /

Sziasztok!
Egy Grundig Lenaro 19-7711 típusú eszközzel van bajom.
Az a hibajelenség, hogy kb 10-20 másodperces üzem után kikapcsol standby- ba. A tápegységben az összes pufferelkót kicseréltem.
Ezek után járattam, de video jel nélkül (hangyaháború) és úgy megy rendesen, amint bármilyen video jelet kötök rá (most éppen scartról) 10-20 másodperc után megint csak kikapcsol. Sípoló hangot hallok utána rövid ideig.
Go
(#) szajoska hozzászólása Ápr 19, 2015 /

Sziasztok
Van egy HIBACHI Tv RECOR RC4021A-1 es alaplap van benne, a gond az lenne, hogy nincs hang csak sistereg , AV-rol tökéletes. Már egy rakás kondit cseréltem de a hiba még mindig fentáll.
Valaki találkozott már eféle hibával ?
(#) kadarist válasza szajoska hozzászólására (») Ápr 19, 2015 /

Szia!
Valamit lehet tudni az előéletéről, már ilyen volt vagy csak nálad jelentkezett ez a hiba? Antennabemenetről jó a kép?
(#) bole válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 19, 2015 /

Jó lenne egy rajz hozzá Vestel középképernyős Tv !Fogalmam nincs hol mérjek így hogy nem tudom hol is kéne mérnem!Hol mérjek 200 V -ot
(#) bole hozzászólása Ápr 19, 2015 /

Valaki írja meg hogy Vestel középképernyős tv hang van kép nincs csak szürke csikok visszintesen ! Rajza nincs hogy mérjek ill hol!Azthiszem kuka lessz a vége!
(#) bole hozzászólása Ápr 19, 2015 /

Bocs elírtam szürke a képernyő és fehér csikok visszintesen
(#) kadarist válasza bole hozzászólására (») Ápr 19, 2015 /

Szia!
Nem rég szó volt erről: Bővebben: Link.
(#) bole hozzászólása Ápr 20, 2015 /

Köszi a válaszod ez egy vestel 51 cm es tv nincs rajzod vagy hol kell mérni a 200V -ot amit írtál is ,mert jó lenne ha segítenél ha tudsz!Köszi előre is! vagy a képcső melyik vezetékein kell mérni?
(#) kadarist válasza bole hozzászólására (») Ápr 20, 2015 /

Mi a típusa?
(#) bole válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 20, 2015 /

Vestel 51 cm Model CTV 5155
(#) kadarist válasza bole hozzászólására (») Ápr 20, 2015 /

A sortrafó 9-es lábáról indul a 200V, és egy diódán, tekercsen keresztül megy fel a képcsőpanelre.
Rajz.
(#) bole hozzászólása Ápr 20, 2015 /

Szia nagyon rendes vagy biztos sokat segít amit küldtél rajzot is, majd megnézem de sok dolgom is van !De majd megírom mire jutottam!Addig is nagyon köszi !szia!
(#) jdani hozzászólása Ápr 20, 2015 /

Szevasztok. Tudna valaki tippet adni, vagy meg tudná mondani valaki, miért nem kapja meg a képcsőpanel azt a 6Vot, amit a sortrafó 10es lábáról kellene kapnia? Egyenesen a sorvég lábán mérem, akkor sincs feszültség.

untitled.JPG

(#) kadarist válasza jdani hozzászólására (») Ápr 20, 2015 /

Az a 6V váltakozófeszültség, ráadásul impulzusszerű, tehát hagyományos multiméterrel nem igazán mérhető.
(#) jdani válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 20, 2015 /

Már jó 2 hete itt ez a TV, de nem tudom a hibáját. Mindig előveszem kicsit, próbálgatom, de nem jön össze. Ha Te sem tudsz segíteni, akkor marad szétszedésre.

Kis 12V, 1W-os izzólámpával tapints rá sortrafó kivezetésére, ne multiméterrel. Éppen most segítek, tehát ne szedd még szét. Az a baj, hogy nincs képcsőfűtés?
(#) ocskay hozzászólása Ápr 20, 2015 /

üdv falba ütköztem segitséget szeretnék kérni van egy Funai TV

ha bekapcsolom a nagyfesz csak katog mi lehet a probléma ?
(#) kadarist válasza ocskay hozzászólására (») Ápr 20, 2015 /

Szia!
Zárlat van valahol. A sortápfeszültség hogy alakul? A többi tápfeszültség hogy alakul a tápegység kimenetén?
(#) ocskay válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 20, 2015 /

kadarist Szia nagyfesz csak nyögdécsel nem inditja a tv az a gond mértem diodákat azok jók lehet a tranyok vannak meghalva sorkimenönél
(#) kadarist válasza ocskay hozzászólására (») Ápr 20, 2015 /

Akkor cseréld ki a sortranzisztort, ha meg van halva!
(#) ocskay hozzászólása Ápr 20, 2015 /

kadarist tranyora gondoltam de nem voltam bisztos benne de köszi szépen a segitséget

ha valakit érdekel van egy 72 cm siképernyőm eladó samsung
(#) skee81 válasza skee81 hozzászólására (») Ápr 20, 2015 /

Nincs szerencsém, senki sem tud segíteni? Atneztem a kondikat, van 4 1000mF 16v -os azok láthatóan fel vannak puposodva, ezeket mindenképp kicserelem, de hátha valakinek konkrétabb elképzelése van a képek láttán?

Fűtés van, mert hát izzik a cső.
Bővebben: Link

Akkor miért kérdezted a fűtés kimérését?
Ha a képcsőpanel megkapja a feszültségeit és az ott lévő összes alkatrész jó, akkor vagy durva képcsőzárlat van, vagy elégtelen a vezérlés (R, G, B), ami az alaplapról jön.
(#) kadarist válasza skee81 hozzászólására (») Ápr 20, 2015 /

Ha van púpos elkó, akkor azok cseréje után kell folytatni a javítást és az értekezést.
(#) palko0125 hozzászólása Ápr 20, 2015 /

Sziasztok!
Nincs senkinek ötlete a problémámra?
Nem akarom beszúrni mégegyszer, nehogy moderálják.
Előre is kössz!
(#) skee81 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 20, 2015 /

Köszönöm, csere után jelentkezem!

Gondoltam, hogy nem elég,.. vagy én mit tudom már...
Képcsőpanelen ott a 12V. Katódokon a 200V. R G B bemeneteken is akkor mértem még, 2,5V volt...
Holnap még megnézem a képernyőt. Csak nincs hozzá egyértelmű rajzom. 9-10es láb között az ellenállás 0, hisz ott a fűtés. De a 9 és 2es lűb között is 0R. Nem tudom mi az a 2es láb..

Rajzod van, a bekötést meg megnézed a nyákról. De még egyszer: a katódokon jóval 200V alatt kellene lenni a feszültségnek, pláne akkor, ha eredetileg fehér, visszafutásos volt a képernyő. Nézd meg még egyszer a feszültségeket.
Következő: »»   1051 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem