Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia!
A 200V-os katódtápfesz megvan...mi lehet még?
Köszönöm, le is töltöttem.
Van 1 akai tv-m és semmi hangot nem ad ki magából. Eddig recsegve szólt a hang, aztán kicseréltem a végfokot (an5265). Most viszont semmi hang nincsen. A gyári rajz szerint 12 V-t kéne kapnia, viszont csak 9 V van. Lehet, hogy ezért nem szól?
Szia,Igen van fény meg fekete kb.1-2 miliméter széles csikokat látok vizszintesen.lefelé menek.
Szia
Rámértem a katodra így alakulnak a feszültségek 6-176 v, 8-174v, 11-170
Hi
Nézd meg hogy megy e jel a végfokba, ha igen akkor már tuti a végfok a ludas, persze ha engedélyezve van(enable/mute pin) Aztán kövesd le a tápot,lehet elmelegedés miatt is a 9V, vagy "akaszd" le a véget róla és úgy mérj rá stb. De persze vannak itt Mesterek is őket is kérdezd majd meg, de nagyjából ez lenne a menete, ha nem tévedek .
sziasztok
Egy kis segitsegre szorulok , van egy Nokia ITT tv amit elvittem egy szerelomuhelybe es nagyon dragaert javitottak volna meg . igy mar nem erte meg ott hagyni. gondoltam megprobalkozok vele en hatha sikerulne valamit kezdeni vele mert sajnalom eldobni. Bekapcsolom es egy nagyot csattan mikozben a trafon egy nagy villanast latni , mellekeltem egy kepet amin megjeloltem a jelenseget. ha valaki el tudna magyarazni hogy mit kell nezni cserelni megkoszonnem.
Próbáld valamilyen szilikonos tömítő maszattal beragasztani a lyukat. Ha szerencséd van jó lesz egy darabig. Természetesen mielőtt bekapcsolod várd meg, hogy megkössön. Ha nem javul meg, trafócsere segít csak.
koszi a gyors segitseget , megprobalom
M10-50
4515 0524 ezt irja a trafon es ezt kaptam NOKIA-ITT 4515 0504/21 az a kerdesem h. ezt tehetem helyette ?
Na igen, nekem is úgy tűnik, mintha némítva lenne. Van 1 kis sípoló hangja és ahogy adom rá a hangot úgy halkul.
Mi is ez az enable/mute pin engedélyezés? Nem csak annyi lett volna a teendőm, hogy beforrasztom az új végfokot?
Én arra gondoltam hogy van olyan hang végfok aminek van ilyen külön lába, hogy ha pl az földön van akkor lenémítja/letiltja végfokot.
Nézd meg hogy a bemenőjelen/lábon milyen jel megy be. Síplolás vagy hang. Mivel nincs skopon így egy számítógép hangfalnak az erősítőjével szoktam jelet keresni követni, hangfrekire tökéletes. Ha hang van akkor adod a hiba, ha pedig sípolás akkor már az "előerősítőből" jön a gubanc. Feszültség hiba oka megvan, azaz megvan a 12V?
Még nem értem rá vele foglalkozni, talán majd ma este. Csak addig gyűjtöm az információkat, hogy hasznosan teljen majd az idő, amit a tv javításával töltök.
LG gyártmányú TV-ben zárlatos lett a 2SD2581 tipusú sorvég tranyó. Helyettesítő tranyóval megpróbáltam a TV-t életrekelteni, de a tápfesz 125V-ról 70V-ra esett és néhány másodperc múva az autmatika kikapcsolta a készüléket. Tehát, valószínű a 6174V-6003L számú sortrafó a bűnös. Ezt keresve: "kifutott, nem beszereszhető" választ kaptam.
Tud-e valaki megoldást problémámra? Tisztelettel:szemi
Szia
ezeket a képcsőveket hogy lehet cserélgetni, mit kell figyelembe venni egy képcső cserénél?
helló mindenkinek!
A problémám a következő: egy 8-10 éves Schneider STV 120 TPT1 tipusó tv van. Szokás szerint egyik napról a másikra csak gondolt egyet és a kép összeesett pontosabban a bal-jobb oldala összébb ment 5cm-vel és a közepén valami csik van. A tv adások látszódnak de a csik helyén olyan tükrözés van. Van amikor egy kis kerepelést vagy inkább sipolgatást is lehet hallani a tv-ből. Remélem tudtok valami hasznos információval szolgálni bölcs mester úrak! Köszönöm a fáradságotokat!
Arra ügyelj, hogy ne törd le a végét. Négy csavar fogja és nem szokott problémát okozni ez a művelet.
Schneider stv120 kapcsolási rajzára szükségem lenne. Előre is kössz!
Szia!
A rajzkeresés mikéntje: 1. lépés: Bővebben: Link Második lépés a kapott sassziszámra való keresés: Bővebben: Link 3. lépés: első találatra való kattintás és a rajz letöltése: kattints a Get Manual-ra
Szia!
Kukkants bele. Lehet, hogy csak egy forrasztás engedett el a sortrafó körül, de az is lehet, hogy egy kondenzátor szakadt meg vagy egy dióda lett zárlatos.
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni töletek azzal kapcsolatban hogy van nekem egy Sony Trinitron TV-m de elég lassan melegszik be. A lassan alatt kb. 5-6 percet értek. Bekapcsolás után van hang de képre várni kell. Van őtlete valakinek mi lehet a probléma?
Kőszőnőm az segítséget, megpróbálom a másik fórumon leírtak alapján állítani a potin.
Kösz a segitséget! most van egy kis időm szétnézek alaposan a lapon. Különben azért is kerestem a kapcs. rajzot mert a magasfesz. trafó és nagyteljesitményű tranyó (S2055N) között látszódik 1 ellenállás h. szétégett. Elkókban sem bizom. Látszódik a tv-n hogy egyszer már valaki beletúrt a táp részébe.
az idő vasfoga .-)
Ugy értettem a kérdést hogy ha mérete ugyanaz akkor mehet bele?
Vagy van valami szám ami megkülönbözteti a képcsőveket? |
Bejelentkezés
Hirdetés |