Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   454 / 1274
(#) horvathrobert2006 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Bocsi,leválasztottam a trafót,igy nincs zárlat
(#) kadarist válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Az STV lábain mérj zárlatot a testhez képest, és a trafót kösd vissza..

STV et vegyem ki ?

Isten őrizz! Éppen azt akarjuk kiszűrni, hogy van-e egyáltalán zárlat valamelyik tápágon.

A 3 as lábon diódavizsgálóval zárlatot mérek

Ugy látom megoldódott a probléma .Az STV egyik lábán forrasztási hiba volt.Beindult a tv ,csak fekete a képernyö,de lehet hogy azért mert tekergettem a focust,megyek beállitom.Köszi a segitséget,király vagy

Müködik

És akkor végül is min kellett még tekerni, hogy bejöjjön a kép?
(#) bladzser2 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Bocsáss meg előre is, hogy ilyenekkel "nyaggatlak", de van itt szüleimnek egy projektoros TV-je. Jómútkor rámszóltak, hogy én mint "szakértő" igazán kezdhetnék vele valamit. Sikerült ma szerezni utánfutót így elhoztam.

A TV hibája se kép se hang semmi sincs, halott.
Kiszedtem a 120ezer darab csavart, kibogarásztam nagy nehezen a panelt. Kiemelve látom hogy a sortranzisztor környékén található KA4558 (chassicban: MC4558C) műveleti erősítő lábai környékén a forrasztás oldalon úgy meg van égve a panel, hogy elégett két egymással szemben lévő lába a ME-nek Ez kicsit bonyolultabb szerkezet, mint az előző tv, összetett a dolog, lenne elképzelésem dolgokban de tönkretenni végképt azért nem akarom

Arra gondoltam hogy kicserélem a műveleti erősítőt, az égett részen helyrehozom a panelt és megpróbálom életre bírni, azaz 230V-ba bedugni a tv-t.
Vagy szerinted mit kellene tennem, mi okozhatta a ME környéki égési sérüléseket?

Tipus: Samsung Model: SP47w3HFX
Kép az égett alkatrészről.

(Bocsi a terjedelmes irományért )

samsung.JPG

(#) kadarist válasza bladzser2 hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Sajnos a projektorosokban nem vagyok igazán otthon. Cseréd ki ezt a rossz műveleti erősítőt és ellenőrizd a rákötött tranzisztorokat, diódákat.
(#) horvathrobert2006 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 7, 2011 /

Bejött a kép,csak homályos volt.
(#) kralac hozzászólása Márc 7, 2011 /

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Van egy philips 29pt9111/01
TV. A képe zöld fehér csíkokkal és semmi más nem jelenik meg rajta. Egy képet mellékeltem.
Mit lenne rajta érdemes megnézni. (ha van valakinek rajza, azt is megköszönném, a neten nem találtam)

IMG_0095.JPG

(#) kadarist válasza kralac hozzászólására (») Márc 7, 2011 /

Szia!
A 200v-os katódtápfeszültéget nézd meg a képcsőpanelen.
(#) kentaur4 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 7, 2011 /

Szia
Ismét megmértem a képcső 5-7 lábain a fűtőszálat szerintem szakadt ,megnéztem a feszültség ott van de a képcső nyakán nem látszik , hogy az világítana .
Megmértem egy másik képcső fűtő szállját és az 5.5 Om-ot mutat.
Nagyon szépen köszönöm az eddigi segítségedet, nagyon sokat segítettél, de úgy döntöttem hogy nem foglalkozom vele tovább mert rossz a képcső. Valószínű hogy egyébként a Tv- működne.
(#) Cs.Csaby hozzászólása Márc 7, 2011 /

Üdv mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet a baja az Orion T2835STX tévémnek, ha a képernyő felső 1/3-adánál egy vízszintes fekete vonal van és az az fölött lévő képrész úgy torzul, mintha nagyítón át néznénk a képet?

Köszi: Csaba!
(#) kadarist válasza Cs.Csaby hozzászólására (») Márc 7, 2011 /

Már megint ezek a fránya elektrolit kondenzátorok...
(#) Cs.Csaby válasza kadarist hozzászólására (») Márc 7, 2011 /

Melyik panelon lehet(nek) a hibás kondenzátor(ok)? Képcsővezérlő?

Üdv: Csaba
(#) nagyimre10 válasza kralac hozzászólására (») Márc 7, 2011 /

Innen letöltheted a rajzot.http://elektrotanya.com/philips_chassis_gfl2.20e-aa.pdf/download.html

A függőleges eltérítés végfokozata körül.

Okés köszi! Majd csekkolom! Más nem lehet? (Csak mert nem itt van a készülék és hétvégére jó lenne tippeket gyűjteni )

Köszi: Csaba

Belenéztél? Lehet, hogy rögtön megmutatja magát egy felpúposodott tetejű példány.

Az elkókat rögvest lecsekkolom, amit a készülék közelébe jutok, köszi a segítséget mindenkinek! Más baja nem lehet?

Köszi: Csaba

De lehet. Viszont 90%, hogy elkóhiba.
(#) Szipák hozzászólása Márc 7, 2011 /

Üdv mindenkinek!
Van egy 100hz-es grundig tv-m ami a következő hibát produkája:
próbál bekapcsolni ez hidegen sikerül is bejön a kép minden oké egy pár másodperc elteltével letilt és utána nem képes ujra elindulna csak kattog valószínűleg valami táp probléma lesz mert néha elindul a sorkimenő és beserceg a képernyő néha pedig nem.
Púpos kondit nem találtam benne, se égésnyomot.
Segítségetek előre is köszönöm.
(Sasszéja nem pontos, konkrétan a táp teljesen más CUC1837)
(#) mineral hozzászólása Márc 7, 2011 /

Sziasztok!

Orion T2525 STX tévém az képen látható hibát produkálja. A Tápegységet átkondiztam. A TDA8351- ic környezetét átvizsgáltam. elkókat ott is cseréltem. A hiba továbbra is megmaradt. Kicseréltem a TDA8351-et is. De a hibát nem orvosolta.
Van valami ötletetek, hogy hol keressem tovább a hibát?

Köszönöm.
(#) kadarist válasza mineral hozzászólására (») Márc 7, 2011 /

Szia!
Ellenőrizd a bekeretezett alkatrészeket. Fólikondikat, ellenállásokat, diódákat, FET-et. Legtöbbször ezek szakadása okozza ezt a párnatorzításos jelenséget.
(#) mineral válasza kadarist hozzászólására (») Márc 7, 2011 /

Köszönöm. Tüzetesen átvizsgálom ezeket az alkatrészeket.
(#) dima hozzászólása Márc 8, 2011 /

Sziasztok!

Lene nekem egy samsung tipusu tévém,hibajelenség: bekapcsoláskor vilagit a led zölden és hallom a nagyfeszültseget ,de se kép se hang. a képcsö vége beizik ,kondik ránézésre nem puposak és égés nyomokat sem látok a panelon.Mi lehett a baja? köszönöm elöre a segitséget.
(#) kadarist válasza dima hozzászólására (») Márc 8, 2011 /

Szia!
Hang van?
(#) kadarist válasza kadarist hozzászólására (») Márc 8, 2011 /

Ja, persze nincs hang. Ha feltekered a Screen potit a sorkimenő trafón, akkor lesz fény?
Következő: »»   454 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem