Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   477 / 1274
(#) clymet válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

köszönöm. meg történt de a hiba még fenn áll
(#) nagy7702 hozzászólása Ápr 19, 2011 /

Valószínű: Videoton TS5355 de nem biztos nincs rajta a cimk.
Ja bocs de előtte ki volt feküdve az S2000AF sormeghajtó tranzisztor és a cseréje után sem indult el. Ez után csinálja a fent említett dolgot. Köszi előre is mindenkinek a segítséget!
(#) gabriel80 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Szia!

Ez a link valami SAMSUNG S60MT CHASSIS CX7226 TV SM lenne.

Nekem CK5913 Z TX van, ehhez keresek rajzot, ha esetleg le volna töltve neked, akkor emailben küld el légy szíves.

Köszönöm.
(#) kadarist válasza gabriel80 hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

A te tévédben S60MT sasszi van, úgyhogy jó lesz a rajz. Nem a konkrét típusszám számít, hanem a bélés.
(#) kadarist válasza clymet hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Mutass már egy képet erről a csíkól.
(#) nagy7702 hozzászólása Ápr 19, 2011 /

Távirányítóval sem indul. Ez nem az a fajta, amelyiknél sokáig kell kézzel benyomva tartani a bekapcsológombot, az indításhoz.Ez már a program léptető gombbal indulna el hosszan nyomva tartva, csak még készenlét sincs,csak hármat villan a zöld led és nincs utána semmi.
(#) kadarist válasza nagy7702 hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

A függőleges végfok hibája miatt szokott tiltani a vezérlő. A függő tápját kellene megsasolni.
(#) nagy7702 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

S2000AF sormeghajtó tranzisztor zárlatos volt és azt cseréltem, átnéztem zárlatos alkatrészt többet nem találtam .
(#) kadarist válasza nagy7702 hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

A függőleges végfok megkapja a tápfeszültségét az indítás pillanatában? Nincs zárlat azon a vonalon? A sorkimenő táplálja ezt a végfokozatot.
(#) nagy7702 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Zárlatos diódát vagy tranzisztort nem találtam se ott se máshol de lehet attól lehet egy csaló benne igaz?

Olyan mint ha egy pillanatra meg indulna a sortrafó de nagyon gyöngén szinte semmi,pattan egy picit a hangszóró,villan a zöld led hármat és még utána készenlét sincs,kikapcsoláskor bevillan a piros led.
(#) Müszi válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Helló István!

oszcilloszkóppal a jelalakok végignézve, feszültségek is, mind stimmel. Viszont a videotáp csak 25V a 45V helyett. Az eltérités beindult, de ha megpróbálom széthúzni, elmegy azonnal, és a készülék is elhangolódik. Video végfok tranyó jó, és a többi félvezető is.

De ha nincs állomásra hangolva, nincs függöleges eltérités!

Képet mellékelek!

üdv: Müszi
(#) Müszi válasza Müszi hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Jelenleg a kontrasztpoti is le van véve, ha feltekerem, elmegy a függöleges eltérités.
(#) DANYIKA hozzászólása Ápr 19, 2011 /

sziasztok !!!
A problémám a Tv-vel hogy nem lehet bekapcsolni,egyszer kikapcsoltam távirányítóval és egy órával később már nem lehetett nézni az adást.Nem világít a piros led ami mindig szokott. N
em találom a hibás alkatrészeket légy szíves segítsetek hogy mi is a hibája?Ja és mielőtt tönkre ment pattogásokat lehetett hallani néha egyet egyet.
Köszönettelani
(#) kadarist válasza DANYIKA hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Szia!
Mi a típusa a tévének?
(#) DANYIKA válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

szia!!! köszi hogy írtál VIDEOTON TS5355

Úgy látszik ezek összebeszéltek (olvass vissza). Sortranzisztor nem lett zárlatos? Biztosítékok jók? Forrasztási hibákat nem találtál a nagypanelen?

OLVASTAM MÁR AZ ELŐZŐKET EZ TELJESEN VÉLETLEN a HOGY MOST ÉN IS HASONLÓT KÉRDEZEK.A TRANZISZTORNAK NINCS BAJA A BIZTOSÍTÉK IS JÓ.

A nagy hálózati pufferkondenzátoron van feszültség?

Holnapra megnézem köszi.
(#) gabriel80 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 20, 2011 /

Hali!

A rajz úgy néz ki jó volt.

A TDA 3654 csere, s a környéki kondik is csere, meg még egy marékkal : így most jó, kép hang van, igaz be kell még állítgatni, mert itt ott a felső szélen még néha bevillan egy két fehér pötty...

Egyedül még valahol a hang környékén van valami kondi vagy más hiba, mert csatorna váltáskor kattan a hangszóró...még ezt kéne megcsinálni, meg egy gyári, vagy egy utángyártott távirányító sem lenne rossz, mert az anyós kutyája szétrágta . azt hiszem RM113 volt, most nézelődhetek még ezt is...

Előre is Köszi a segítséget...
G.
(#) csabeszka hozzászólása Ápr 20, 2011 /

Üdw mindenkinek! Segítségeteket szeretném kérni! Van egy Videoton TS4350 tv-m. Az a baja,hogy bekapcsol minden működik,de kb 1perc után kikapcsol magától! Mi lehet a baja? Elöre is köszi a segítséget!
(#) neutron hozzászólása Ápr 20, 2011 /

Szervusztok.
Egy VIDEOTON TS3353-hoz kérném a segítséget,a készülék hibátlanul üzemel,csak egyet nem visel el,ha a főkapcsolóvlal kikapcsolom. A következő bekapcsolásnál a tápban lévő tranzisztorok nagy része elhalálozik Segítségeteket előre is megköszönöm.
(#) heli hozzászólása Ápr 20, 2011 /

Sziasztok!

Egy Clatronik tv-vel gyűlt meg a bajom. Nemtudom a tipusát, de ez olyan 30 centis képátlójú lehet. Cseréltem benne sortranzisztort (bu808d) volt benne, helyettesítőt kaptam 2sc5388-at. Most azt csinálja, hogy szépen világít a készenléti led, indítás után a sortrafónak megjön a jellegzetes hangja, de a nagyfesz nem indul, közben persze elalszik a készenléti led, néhány másodperc után minden visszaáll készenlétbe. Kivettem a sortranyót, 60 Wattos izzót rátettem a helyére, félfénnyel világít ha jól emlékszem 117V-ot mértem. Kicseréltem már minden elkót. Lehetséges, hogy meghallt a sortrafó? Előre is köszönöm a segítségeteket.
(#) kadarist válasza heli hozzászólására (») Ápr 20, 2011 /

Amikor beindul tranzisztorral, akkor hogyan alakul a sorvégfok tápfeszültsége? A pufferkondenzátoron mérj feszültséget, ne a kollektoron.
(#) küzmös Gergely hozzászólása Ápr 20, 2011 /

Szia Kadarist! Az AT961-es képcsőpenelján lévő csatlakozó hová kapcsolódik az panelon? DV1/DV2 a rajz alapján valahogy a kontraszt potira..
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Ápr 20, 2011 /

Pontosan! A kontrasztpotméterre kapcsolódik. Ha nem lenne képed a csatlakoztatás után, akkor fordíts a csatin, mert mindkét polaritással rá lehet dugni.
(#) Müszi válasza Müszi hozzászólására (») Ápr 20, 2011 /

Valaki tudna egy jó tanácsot adni, hogy hogyan tovább?

Müszi
(#) pepemoci hozzászólása Ápr 20, 2011 /

Sziasztok!
Talán valami rosszat írtam,hogy nem kapok segítséget a tv-vel kapcsolatosan??
Samsung tápegység beszerzésében illetve a javításában keresem a segítséget!
(#) Müszi válasza Müszi hozzászólására (») Ápr 20, 2011 /

Fejlemény: hibás ellenállást találtam a videotáp környékén! Kicserélve 11V-ról, 65V lett a videotáp, viszont még nem az igazi, gyanakszom még a hátulján lévő f*s trimmerekre, rettenet kontaktosak, csere után ismét irok tüneteket ha lesznek még!

Müszi
(#) DANYIKA hozzászólása Ápr 20, 2011 /

Sziasztok!

A puffer kondenzátornál van feszültség, de a mellette lévő trafó mellett találtam egy kiolvadt lábú kondenzátort kicseréltem, és még a sor tranzisztort is de csak az egyiket.
Következő: »»   477 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem