Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Ha 001ohm-ot mér a kérdező a sortranzisztoron, akkor maga sortranzisztor a zárlat oka.
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2013
Köszönöm szépen a felvilágosítást Akkor a Pana-val jó nagy fába vágtam a fejszémet... :/ , pedig az jól megy Csak sajnos itt nem ez számít. Ment bele 470nF, de a kép maradt. Hozzád hogy került a tv? Állítottál a szervíz menüben? Eltérítő tekercs zárlatra nem tippelnék, mert akkor nem javulna a kép melegedésre.
Kondit pl nem tudok mérni, nincs mivel, ezt a múltkor kibeszéltük
Egyértelmű , hogy rossz persze , de az hogy előre haladott lépést tesz a fórumozó aminek aztán az lesz az eredménye ami , arról nem tehetünk , és sajnos megakadályozni sem tudjuk .
Aztán meg már azzal szembesülünk , hogy esetleg még nagyobb lesz a hiba , mint volt.
Most akkor ez azt jelenti hogy el lehet felejteni a tv-pc összekötést az olcsó tipusoknál? ? Mert ugye hiába vettem usb-s asztali dvd-t,csak kelett egy pc-t kötni rá,,mert divatba jött az a mocsok mkv-formátum..Mert most lett nálam gyorsan egy DELTON tv,,arra már rá se kössem? A földelés hiánya a hiba,,vagy le kelett volna állitanom mindent ?Ráadásul ha jol emlékszem a hang sztereo jack pc-ből kihúzáskor szállt el a tv,,,?Amugy nagyon kössz a segitséget. Néztem HQ-nál az IC-ket,hát 3-6 ezer,de még nem tudom melyik van az enyémbe...
Szia!
Számítógépet úgy kötünk tévére vagy más eszközhöz, hogy mindkét készülék kikapcsolt és hálózatból kihúzott állapotban van. A potenciálkülönbségek kiegyenlítődése nem mindig barátságos történet.
Nyugi...
Ne veszekedjetek. Ez csak is az én hibám volt és a tapasztalatlanságomból ered. Tanulópénznek jó volt.
Dehogyis veszekedünk mi , csak kielemeztük a helyzetet.
A probléma az a RCA csatlakozó használata miatt jelentkezik durvábban, mert nem a GND - pólus kapcsolja össze a két készüléket, hanem a jel-pöcök... Persze ennek az igazi oka, hogy a TV, de a laptop se földelt jellemzően. Így ezek összekapcsolása, egyéb kiépített védelem nélkül kétesélyes.
Kivédeni csak előre megfontolt szándékkal elkövetett GND összekötés a készülékek között. Szét kell kapni, és megnézni konkrétan milyen van benne, de esélyes, hogy a legolcsóbb is megteszi bele.
Tulajdonképpen ami ezen a panelon van azt mindent ki kellene mérni?
Egyelőre a sortranzisztor kollektorára kötött alkatrészekkel foglalkozz.
Hát ja,,,,Szóval igy jártam. Vagy a torrentről kell leszoknom,vagy a takaritásról. Még annyit,hogy ezekből a "mindgtv" cuccokbol van az olcsobb kategoriában ami nem akad MKV lejátszásnál? Van erről tapasztalat ? Merthogy a tecsoban még talán hatezer körül is láttam .
A tanulópénzt, így vagy úgy, de mindenki kifizeti. A többit passzolom, mert keveset foglalkozom ilyesféle úri huncutságokkal.
Először ahogy Kadarist is , írta a sortranzisztor környéke lenne a lényeg az pedig a képen láthatod feltettem .
Bejelöltem a sortranzisztort.
Az lenne a környéke? Az pont a panel másik fele. Milyen értékre állítsam a multiméter kapcsolóját, vagy az mindegy?
Az a sortranzisztor, amit kivettél csere céljából és a kollektorára kötött kondenzátorokat kellene kimérni, de mivel nincs megfelelő műszered, ezért ez nem fog menni.
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2013
Műszerem sajnos nincs.
Kb hány kondit kellene kicserélni hogy kizárjuk vagy megoldjuk ezt a kondenzátor kérdést?
Sziasztok!!!
Van egy régi tv(sacra 20éves) jugoszláv gyártmányú Philips licenc alapján. A gondja az, elmászik a beállított frekvencia. Hidegen mindig vissza kell kicsit állítani, ahogy bemelegszik akkor pedig előre. Kábel tv-t használok, egyébkén az összes adást nem tudom vele meg fogni. konkrétan a C50-C54 fogja majd egy lyuk C61től-C66ig megint működik majd megint semmi. Az üres tartományok alkalmak ként be ugranak általában hidegen. Mi lehet a gondja a TV-nek. Előre is köszi a segítséget.
Fényképen meg tudnád mutatni hogy melyiket?
A tranzisztorod középső lába a kollektor. Keresd meg a nyákon az ezzel a forrponttal összeköttetésben lévő kondenzátorokat. A fényképeid nem alkalmasak a megmutatásra.
Ez a 4 db van közvetlen összeköttetésben:
Az egyikre ez van írva: K 332H 1600 B2. PP
Nem is találok ilyet.
3300pF 1600V-os fólia szerintem, de várd meg a többieket. (Az egyenlő 3,3nF-al )
Sziasztok!
Van egy Daewoo TV-nk, Model 20Q1T, 51cm CRT. Van benne két trafó. A sorkimenő, és azon kívül egy ferritmagos, mint a PC tápegységekben a kapcsoló üzemű trafó. A TV megállt, se kép, se hang, a belsejében van áram. Ellenben a jelzett ferrites trafó darabjaira hullott, valószínűleg nagy áram ment át rajta, és megroppant. Érdemes lehet vele foglalkozni, mi lehet ez a trafó, mi hajtja, ami zárlatba mehetett? Csinálok képet, ha kéritek Gyakorlatilag a piaci értéke nulla, csupán hobbiból csinálnám Köszi!
Hát egy kép nem ártana, hogy tudjuk miről van szó
Szia!
Abban biztos lehetsz, hogy nem zárlat miatt esett szét. Inkább csak úgy szétesett és ezért ment tönkre a meghajtó fokozat. Vagy nem ment tönkre, csak az erővonalak nem tudnak záródni így.
Beazonosítanátok nekem ezeket, mert én egyiket sem találom a rájuk írt jelzőkkel:
K 332H 1600 B 2 . PP K 332J 1600 X 1 . PP 472J S 1600V NPPS 226 PP 153J S 1600V NPPS 217 PP Köszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |