Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Ha magadnak írtad , akkor biztos meg van neked .Ha nekem , akkor egy hasonló belsejű , de más márkanév alatti tévéhez valő ez a rajz , de a táp úgy látom megegyezik .Egyébként tényleg mi a baja ? Nem megy a táp , vagy ?
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2013
Már megvan a hiba.
Amúgy nem indult be. A led sem világított és azon az IC-n egy SMD dióda ment ki, és az az IC. Az SMD alkatrész sikeresen elpattant, így nem tudom, hogy milyen kell bele zener-e vagy sima dióda mert,ha azt a diódát akar hogy bekötöm mindenféle képen megyen a TV. Vannal nekem TV- hez kapcsolások de azok vagy TDA val vagy UC3843 al van megoldva
Ugyanaz a két IC-típus kapcsolása, nézd csak meg: Bővebben: Link.
Üdv mindenkinek!
Tegnap kértem tanácsot Teletech Tv-vel kapcsolatban. Az a probléma, hogy összement a kép a képcső közepére egy kb 1,5cm csíkká! A probléma először időszakos volt kikapcsoltam és aztán be és megjavult, majd egy idő után újra jelentkezett, aztán egy bekapcsolás alkalmával már csak a 1,5cm-es csík jött be. Ma megnéztem a tda8174 ic környékét forrasztási problémát nem igazán találtam, és kocogtatásra sem reagál tehát nem valószínű, az érintkezési hiba! Szerintetek mit kellene még megnézni.
Ha az ic 4 es lábára megy a dióda , akkor az 4148 as lesz smd be.
Forraszd át az összes forrpontot az IC körül és az IC lábainál. Ha ezek után is rossz marad, akkor folytatjuk.
Azért egy két mérés nem ártana azon a részen , mert ez , így kevés információ nekünk.
Cserél ki a diódát 4148 ra , de , ha az kiment , akkor én cserélném az ic ét is.
És indítás csakis csökkentett üzemmódban a további hibák elkerülése végett.
Hol mérjek?
Holnap kerítek műszert, mert az enyém otthon van 200km-re a tv meg a szüleimé.
A vertikális körben lévő alkatrészeket .Tételezzük fel , hogy az ic jó lesz nem biztos , de induljunk ki ebből. Ezek után az ott lévő alkatrészek kondenzátorok , ellenállások stb kimérése lenne a lényeg..Ha bármi eltérés van cserélni kell.
A TV már megyen ha a diódát akar hogy beteszem akkor is megyen.
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2013
Azért akárhogy ne tedd be , csak úgy ahogy a rajzon szerepel , vagy lehet , hogy már drót az a dióda ?
Ezért kellet a rajz mert van ahol nincs benne a kapcsolásba.
O.k!
Az ellenállásokat, diódákat, ki tudom mérni a kondik szépek nem púposak vagy ilyesmi. Annyit észre vettem, hogy az ic alól a hővezető paszta porlik kifelé. Az nem lehet, hogy mindíg túlmelegedett és leállt aztán elköszönt, bár az a fura, hogy este még ment legutóbb aztán reggel már nem.
Értem , és mitől nem ment a tv eleinte cseréltél ic -t ?
Minden lehet , de azért kellenek a mérések , hogy legalább legyen konkrétum.
Ha dióda is volt benne , akkor tegyél bele , és mindenféleképpen helyes irányban .Igen megy a tv , és ez a dióda a sorkimenő felé megy , úgyhogy kell bele.
Köszi!
Holnap átmérem, átforrasztom, az ic környékét aztán meglátjuk.
Sziasztok
Kérdésem lenne a képpel kapcsolatban: Ez egy kondenzátor jelölése a rajzon, mit jelent a vonal mentén írt számsor? Gondolom kétoldalt az 1-es, 2-es szám a bekötés irányát jelöli de a kondenzátoron semmi jelölést nem látok ami utalhatna a helyes irányra. Vagy ilyenkor a kondenzátoron lévő típusfeliratot kell figyelembe venni? Esetleg teljesen félreértem az egészet? Elmondanátok pár szóban hogy is van ez? Köszi
Csak elektrolitkondenzátoroknál kell ügyelni a polaritásra. Ez nem olyan.
Akkor ez azt jelenti hogy teljesen mindegy milyen irányba teszem be?
Akkor mi az az 1-es, 2-es?
Fogalmam sincs, lehet, hogy valami rajzszerkesztési jelölő.
Sziasztok!
Egy Panasonic LCD TV-vel van gond. Kb. 7 éves, jól bírta eddig. Amikor bekapcsolom, utána kikapcsol pár másodpercre, majd visszakapcsol, megy kb 1-5mp-et majd újra kikapcsol, majd kb. 5mp múlva bekapcsol, de innentől szuperül megy megállás nélkül. Szóval bekapcsol, 2-szer újraindul, majd zavartalanul megy amíg ki nem kapcsolom. Van mikor a bekapcsolódás után nincs hang, de csak ritkán. Azt szeretném kérdezni, hogy mi lehet a hiba, hol induljak el a hibakereséssel? Beszáradt kondenzátor okozhatja? Üdv: Bence |
Bejelentkezés
Hirdetés |