Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vásárlás, hol kapható?

Témaindító: Gamo, idő: Okt 14, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   288 / 441
(#) luigi2 hozzászólása Márc 5, 2015 /

Sziasztok

Olyan alkatrészt keresek *, ami a környezeti zajtól függően szabályozza egy gyengeáramú áramkörbe épített hangszóró hangerejét.
Valami ilyesmi:Bővebben: Link
Nem tudom, a fenti alkalmas-e erre, de a lényeg, hogy bármilyen, már meglévő hangszóró elé be lehessen építeni.

Kösz, ha van ötlet.
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2015
(#) gyulank hozzászólása Márc 5, 2015 /

Mobil telefon akkuhoz kéne elemtartó-szerűség. Sehol nem találok olyat amivel használhatnám.
(#) palko0125 hozzászólása Márc 7, 2015 /

Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne:
Hol tudnék vásárolni 4%-os szilícium tartalmú EI vagy M trafó lemezt? Már a google-el egész héten böngészek, de semmi eredmény.
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv, Palkó.
(#) voodoo hozzászólása Márc 7, 2015 /

Sziasztok!

Szükségem lenne hangdoboz építéséhez használt védőrácsra. Hol találok ilyet Budapest és környékén?

Köszi.
(#) Csupasz válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 7, 2015 /

Most úgy csinálom, hogy egy kerékpár küllőt ráforrasztok. De sok gépnál olyan lehetetlen irányokba kell hajtogatni, hogy még ez a pici súly is sok, ha megmozdul a gép, beremeg a mikrokapcsoló. Ez egy teflonszalag szélét érzékeli, bekapcsolja a pneumatikát, és lemászik a szalag a hengerről.
Akkor kénytelen leszek a gépgyártótól beszerezni, csak az aranyárba adja.
Köszi a segítséget!
(#) lucky hozzászólása Márc 7, 2015 / 1

(#) HA5BRG válasza Csupasz hozzászólására (») Márc 11, 2015 /

Nekem van ilyenekm, kb. ugyanekkora szárral. Ha neked megfelel, akkor egy Sport szeletért a tiéd lehet. Csak érte kellene jönni Budapestre a III. kerületbe.

elérhetőségem: cserebere (qkac) stornophone (pont) hu
(#) velegiistvan hozzászólása Márc 13, 2015 /

Sziasztok!

Van ötletetek, hol kapható még ilyen órahajtó hálózati szinkronmotor?

Üdv:
István
(#) kala1982a válasza velegiistvan hozzászólására (») Márc 13, 2015 /

Szia, hasonló motort valamikor egy nagyon régi kézszárítóból szedtem ki. Ez kapcsolta le x másodperc múlva a fűtőszálat és a ventit és persze saját magát. Szürke kocka doboz, narancssárga indítóval.
(#) feri1968 hozzászólása Márc 14, 2015 /

Sziasztok! Van egy Candy cdf 625-ös mosogatógépem és a tányértartó kosár görgős részéről az egyik kerék letört. Ha tudna nekem abban valaki segíteni, hogy honnan tudnák alkatrészt szerezni hozzá azt nagyon megköszönném. Köszi előre is.

001.JPG

(#) zolika60 válasza feri1968 hozzászólására (») Márc 14, 2015 /

Talán az Orcziban kapsz ilyet, de én a helyedben egy rozsdamentes csavarral vissza barkácsolnám a régit.
(#) rmikee hozzászólása Márc 16, 2015 /

Sziasztok!

Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy a csatolt képek alapján tudtok-e segíteni, hogy hol lehetne beszerezni ilyen kijelzőt!

Sajnos a szerviz csak egyben tudja szállítani ami majd 700.000 forint.

A segítséget előre is köszönöm!
(#) abcdabcd válasza rmikee hozzászólására (») Márc 16, 2015 /

Szia, talán 700Ft-ból megoldható a dolog Feltéve, hogy ez az, aminek látszik, mégpedig egy HD44780-kompatibilis, azaz a legelterjedtebb LCD típus, ami elég valószínű... Azt kell megtudni, hogy hány karakteres, úgy látom valószínű kétsoros, az a kérdés, hogy 16 vagy 20 karakteres-e soronként...
És akkor próbaképp be is lehet kötni egy bármilyen ilyen kijelzőt, aztán ha működik, akkor lehet keresni egy fizikai méretben pontosan ide passzolót...
(#) abcdabcd válasza abcdabcd hozzászólására (») Márc 16, 2015 /

Például ez: (közvetlenül linkelni nem tudom) ebből a listából: Bővebben: Link ez: "2x16 CH. LIGHT:LED RC1602E-YHY-ESX (RST) 4.84x8.06mm/CHAR. 122x44x14 STN. -20+70° BIG BA. WIDE TEMP. [37-00-82]"

Az a 700Ft, mondjuk az ebay-es ár, itthon kb annyiba kerülnek, mint abban a boltban ahol linkeltem... a fizikai méret az amit tudni kell, azon kívül, hogy hány sor/hány karakter soronként, esetleg mekkora a mérete, ez lehet, hogy a legáltalánosabbtól valamivel nagyobb karaktereket használ, de pont ott, ahol linkeltem elvileg valamikor lehetett kapni olyat is...
Meg az a lényeges még, hogy a csatlakozója azon az oldalon legyen, ahol azon a panelen is van, amire a kijelző csatlakozik, meg létezik változata is ezeknek a kijelzőknek, ahol a csatlakozó pl a tetején van...
(#) rmikee válasza abcdabcd hozzászólására (») Márc 16, 2015 /

Szia!

Köszönöm a válaszodat.

A kijelző 2x16 szegmenses. A kijelzőt ha nézem akkor bal alul csatlakozik azon a 14 lábú csatlakozón.

Maga a kijelző egyébként ahogy néztem (levettem a fekete borítást) "ragasztva" van a panelra.

Esetleg csak maga a kijelző cserélhető szerinted?

Amúgy a nagyobbik IC-n lévő matricát, ha felemeled, akkor alatta az IC felirata alapján ki is derülhet a pontosabb típus, az IC tokozása alapján amúgy eredeti HD44780 is lehet, mint pl itt a képen: Bővebben: Link

Esetleg előfordulhat, hogyha valamilyen "kompatibilis típusú IC-vel szerelt" ez az LCD, amiben esetleg valami plusz apróbb funkció is van, amit a kijelző vezérlése esetleg ki is használ, de az is lehet, hogy nincs szó semmi ilyesmiről... Esetleg még az lehet, hogy elvétve, de létezik pl az eredeti csak 5V-os kijelző helyett 3,3V-ról működő is...

Szóval az IC típusát ha leírod, akkor abból valószínű minden lényeges dolog kiderül...

Az oldalán több, mint valószínűleg a háttérvilágítás van, bár ha annak pl a lábkiosztása nem stimmel, akkor akár az egy vékony vezetéket beforrasztva is beköthető...

Vagy amúgy a matricán lévő feliratokra keresve lehet, hogy valahol pont ugyanilyet is találhatsz...

Hát lehet, hogy kicserélhető lenne, de így, hogy 2x16-os, ami még az átlagosnál is átlagosabb kivitel így lehet nincs értelme "szórakozni" vele... most írtam pont még egy hozzászólást, szóval, ha a matricát valamennyire lehúzod (megtartani érdemes, azért nem mondom, hogy szedd le, mert ha nagyon nem sikerül megfelelőt találni, a matrica alapján még mindig el lehet esetleg indulni valamerre), akkor kiderülhet a vezérlő IC típusa... Szóval abból kiderülhet, hogy milyen LCD is ez pontosan..

Amúgy jó kérdés, csak az LCD cseréje rajta, mert most itt van egy ilyesmi kijelző a kezemben, és ezen legalábbis úgy néz ki, hogy maga az LCD rész valószínű ún. "Zebra csatlakozóval" csatlakozik a panelhez, ami forrasztás nélküli, viszont megvenni meg úgyis csak hasonló komplett modulként lehet, amiből akkor lehet nem telik túl sok időbe pont olyat találni, ami ide illeszkedik, akkor meg végülis ami "bonyodalom" lehet, az az, hogy egy tüskesort kell az új modulba forrasztani, mert gyárilag ezekben a forrasztási pontok szoktak csak ott lenni... ha meg az lcd-t cseréli ki valaki, ahhoz nem kell forrasztani... de arról viszont fogalmam sincs, hogy maga az LCD rész hányféle lehet esetleg, szóval lehet szétszedés után derül ki, hogy valamiért a mostani helyére mégse tehető be... nem tudom...

-bár a háttérvilágítás oldalt viszont forrasztással van, legalábbis ezen, bekötve...
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2015

Amúgy az 5V és 3,3V kérdését is talán egyszerűen el lehet dönteni, ha van egy multiméter kéznél, meg elég biztos kéz ahhoz, hogy nem zársz valamit véletlenül rövidre mert akkor hasonló LCD adatlapját megnézve úgy tűnik az 1-es és a 2-es láb a táp, az 1-es a fotód alapján földnek tűnik, szóval ha mégse a 2-es lenne a pozitív-táp, akkor az 1-es és valamelyik (végigpróbálgatva a többit) között a tápfesz megmérhető kéne, hogy legyen(multiméter mondjuk 20V-os állásában)
Viszont a 3,3V-os kijelzők viszonylag ritkák (én volt már, hogy kerestem konkrétan ilyet), meg ez egy "eléggé ipari" felhasználás, szóval ide lehet egyszerűbb, jól-kipróbált alkatrészeket használnak, de amúgy így ténylegesen eldönthető, hogy itt konkrétan hány V-ról jár a kijelző...

Valószínű a kijelző bedugása nélkül, a panelen lévő csatlakozóban megmérhető a feszültség, nem gondolom, hogy a kijelző hiányát észlelve mondjuk lekapcsolná a tápot az elektronika a kijelző felé, bár bármi megtörténhet, akkor nyilván be kell dugni a kijelzőt is, ha anélkül az 1-es és semelyik másik között nem mutat a multiméter semmilyen feszültséget...

Amúgy a matrica felirata alapján: valaki árult egy ilyet: Bővebben: Link ami úgy tűnik nem lett eladva, csak lejárt az aukció...

Viszont az ottani link alapján, az adatlap szerint: Bővebben: Link tényleg az 1-es és a 2-es a táp, illetve ott a teljes csatlakozókiosztás, ez alapján valószínű simán lehet találni egy az eredetivel megegyező típust, vagy jó helyettesítőt

Nekem ez alapján úgy tűnik, hogy az a típus, amit eredetileg is írtam, pontosan megfelelő is ide, a fizikai méret stimmel (és a fotó alapján jó volt az a sejtésem, hogy ez nagyobb karaktereket használ, mint a legáltalánosabb méretű, ezekből), és az elektromos lábkiosztás is megfelelő.. amúgy itt az adatlap ahhoz: Bővebben: Link
Mostmár csak az a kérdés, hogy a boltban is pontosan ugyanez a típus legyen ugyanazon a raktári számon, a [37-00-82]-n... meg az összes méretet amúgy nem néztem meg, ezt a két adatlapban lévő műszaki rajzokat összehasonlítva megteheted, a teljes modul magasságát néztem, az megegyezik 44mm, és a karakterek magassága is megegyezik, kb 35mm (az általánosabb, kisebb méretű kijelzőn, ami itt is van pl a kezemben most ez a méret 25mm körüli)
(#) rmikee válasza abcdabcd hozzászólására (») Márc 16, 2015 /

Nagyon szépen köszönöm a fáradozásodat, lehet ennyiért meg is veszem, ha jó-jó, ha nem akkor mégsem 700.000.-

Na igen tüskesort ne felejts el venni hozzá, ahogy látom ezen 16 tüskének van hely, a két szélsőt nem kell beültetni, szóval a tördelhető sorból 14 tüskét kell letörni mert az +2 az az LCD háttérvilágításához van (ez elvileg feliratozva úgy van, hogy az a 15-ös és a 16-os láb), a háttérvilágítás attól még, ha minden igaz a kijelző oldalán is ugyanúgy ott van....

Amúgy szívesen szerintem 99,99%-ban működnie kell... főleg, hogy ott az eredeti kijelző adatlapja, ahol a lábak elnevezése is megegyezik ezzel, nem csak a funkciójuk... ha a matricát lehúzod az ic-ről, akkor még inkább biztosra lehet menni amúgy...

Amúgy, ha a boltba elviszed az eredetit, akkor ott össze lehet hasonlítani vele, hogy tényleg ugyanolyan-e, ha nem, akkor nem kell megvenni, ezen nem szoktak ott problémázni rengetegen szoktak úgy odamenni, hogy visznek valamit, és még volt már olyan, aki azt se tudta esetleg, hogy mi van nála, csak, hogy egy pont ugyanolyat akar -persze itt a raktári szám, ha már meg lett találva, a szinte tuti típus nem árt, ha nálad van a méretbeli egyezést viszont azért nézd meg, biztos, ami biztos... -főleg, hogy a tüskesor ugyanoda essen, mert az előlapon ami mögé az lcd megy, gondolom egy pont akkora kivágás van csak, ami épp szükséges, nem nagyobb, így ha a tüskesor, arrébb van esetleg, akkor az nem fog stimmelni... de a rajz alapján előre is megnézheted...

Ja és ahogy írtam, de kiemelem külön is: az, hogyha esetleg ezen a 14 láb helyett 16 van, de külön a szélén van a 15-ös és a 16-os, azok az adatlap alapján is, csak az lcd háttérvilágításának a lábai, oda is kivezetve, attól még az oldalán is ott vannak -ez viszont fontos lehet, mert a fotóid alapján, a tieden ott van bekötve a háttérvilágítás
Ilyenkor ebbe a két lyukba nem kell tüskét forrasztani, és ugyanúgy jól használható a kijelző, azt csak azoknak tették oda, akik egy csatlakozóban akarnak minden kivezetést bekötni, és gyártótól stb függ, hogy ki milyenre gyártja az lcd-ket... viszont a többi láb úgy tűnik a két kijelzőn azonos sorrendű, a pontos fizikai elhelyezkedést, viszont a rajz alapján meg élőbe nis ellenőrizd, hogy ugyanoda esnek-e a lábak, mint a tieden, és akkor a beépítéssel sem szabad, hogy bármi probléma is legyen! Sok Sikert!
(#) Koncsar hozzászólása Márc 17, 2015 /

Sziasztok! Valaki az Ebay en nem talált faliórába a mutatókat hajtó technikát? Köszi.
(#) ronin75 válasza Koncsar hozzászólására (») Márc 18, 2015 /

Olcsón kapsz a C betüs elektronikai boltban is.
(#) nedudgi válasza ronin75 hozzászólására (») Márc 18, 2015 /

Nem tudom, melyik boltra gondolsz, de az íbéjen harmadáron árulják.
(#) nedudgi válasza Koncsar hozzászólására (») Márc 18, 2015 /

A kulcsszavak: "clock diy", esetleg "watch diy".
(#) zolika60 válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 18, 2015 /

Lehet, hogy ott olcsóbb, de itt sem egy ökör ára.
(#) Melphi válasza Koncsar hozzászólására (») Márc 18, 2015 /

Papirírószer boltban 600ft az óramechanika
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2015
Következő: »»   288 / 441
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem