Fórum témák
» Több friss téma |
Előfordult azoknál is, csak jóval ritkábban.
Szervizben nem foglalkoztunk a 6363 ilyen jellegű hibáival, mert erre nem panaszkodtak, mi meg elkönyveltük, hogy ilyen... amúgy is mindig azzal kezdtem a javítást, hogy hangszín középre, aztán bekapcs... úgy meg nem nagyon jelentkezett a probléma. Amikor ott sorakoznak halomban a vidis cuccok javításra várva, akkor az ember nem áll le konstrukciós problémát orvosolni..
Naviszont ' Ha már az erősítő ilyen maradt, a tuner gondjait lehet hogy egyszerűbb megoldani. Az erős adóról is képes 1 másodperc alatt eldobni a vételt, ekkor a teljes vehető adók listája átalakul... Olvastam hogy az FM modul valamelyik potiában van a kutya elásva..... Erről valamit bővebben?
Hát nem tudom, mindenesetre ez nem lehetne megoldhatatlan probléma. Elvileg a földelés is elég kusza, az nem okozhatja?
FM modulban sokminden lehet, meg kell nézni, hogy a trimmer miatt indul-e el a hangolófesz. Ha igen, akkor viszonylag könnyű dolgod van.
A kapcs jazon hányas trimmer felelhet az adók elhelyezkedéséért? Nem lehet hogy ott KH s valami? A kis ezüst dobozrbalról harmadik lyukára gyanakodom...
Hát talán lehet a 04 60, vagy a 73. De az 1-2-3 sem ártana ha pontos lenne.
Én kicseréltem az enyémben mind a 7 trimmert piherre. Azóta semmi gond nincsen. Bekapcsoláskor egyből az adón van és órák múlva se mászik el.
Üdv Mindenkinek!
Tegnap kaptam egy 6363 S típusú rádióerőlködőt, s ez már nem az első ami megfordul nálam. Javítottam is őket eleget. Nos, jelenleg olyan problémába ütköztem ezzel az erősítővel, amire az én tudásom már kevés. Ezért szeretném kérni a kolléga urak segítségét. A haver akitől kaptam azt mondta, nem a gyári hangdobozaival hallgatta teljesen kivezérelve az erősítőt, majd egyszer csak sercegő hangot hallatva végleg elnémult a gép. Skála izzók nem világítanak, a hangszórók némák, a tápból nem hallható a transzformátor 50Hz-es búgása. Egy biztosíték el volt égve, tehát cseréltem, bár 800mA helyett 1A lett tesztidőre betéve. Bekapcsoltam, majd azonnal ki, mert a táp hirtelen felbúgott, és a jobb csatorna végfok panelján a VR39-VR40 0,47-es ellenállatpáros fűtőszál módjára vadul felizzottak megpörkölve körülöttük a NYÁK-ot. Ez gondolom zárlat. Gondolom. Ezen részét még nem javítottam ennek a típusnak. Esetleg végfok tranyók halála okozza ezt? Hangszóró nem volt rákötve, így nem tudom megállapítani hogy az egyenfesz a kimeneten van-e. Válaszukat előre köszönöm!
Szia!
Nagy valószínűséggel,végfok hiba!
Hali!
Ebben a Vidiben T523-as Motorola végfok tranyók vannak. Ilyennel még nem találkoztam, ezeket esetleg hol tudnám beszerezni, illetve lehet-e helyettesíteni őket valamilyen BD szériával? Hestore-on sajnos nem találtam T523 tranyókat, csak a BD139/140 párost ami a meghajtó feladatot végzi.
A végtranzisztoroknak BD911 -BD912-es párost érdemes választani.
Bővebben: Link - Bővebben: Link Meghajtónak jó a BD139 és BD140 páros. A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2015
Sziasztok! Egy 2008-as hozzászólásban olvastam a következőt.
Idézet: „A Videoton RA 6363 S végfokjának helyettesitésére, kiválóan alkalmas lehet a TDA 7294 tipusú MOS-FET kimenetű IC! Mivelhogy adott a +- 34V -os tápfesz, amivel már elég baráti kimenő teljesitmény érhető el..(+-34 voltnál 8 Ω -on 65 watt). A másik, hogy mindenféle védelmen felül, koppanásgátlás és stand-by üzemmód is benne foglaltatik e csodás kis tokban.” Mivel további bejegyzést nem találtam, de érdekelne a megoldás, ezért itt kérek segítséget. Valóban megoldható? Ha igen akkor hogyan kell elkövetni?
Hello! Van fóruma az IC -nek, ott mindent megtalálsz. Link.
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2015
Üdv!
Köszönöm az infót, még azt szeretném megkérdezni, hogy a VR39/VR40 jelzésű rugó kinézetű ellenállatokat mivel tudnám helyettesíteni? Ezek porrá égtek szinte. A 0,47-es érték ohm, vagy kilo-ohm? Mekkora teljesítényűek? Egyébként a bal végfok működik tökéletesen, enyhe brumm ugyan hallható de azt már meg tudom oldani a táp pufferek s a szabláyozó modul újra elkózásával.
Az 0,47 ohm , manganin ellenállás huzalból megtekerve lehet elkészíteni. A teljesítménye 2W érték körül van.
Én is kb 2W-ra gondoltam. Szóval ugyanazon huzal átmérővel s menetszámmal kell csinálnom. Meg gondolom a zománc vagy lakk réteg szigetelésű tekercshuzal jó lesz ide. Nem tudom pontosan mi is a tekercshuzalok szigetelő anyaga
Elsősorban manganin, esetleg konstantán huzal a megfelelő, de nem a zománc szigetelésű ( CuZ ) réz tekercselő huzal. Az erre a célra nem alkalmas.
Huhh, nekem sajnos a trafótekercsekhez való huzalon kívűl nincs ilyenem.
Az nem jó, az rézhuzal. Ide szigetelt ellenálláshuzal kell. Manganin, vagy konstantan.
Hali!
Köszi, pont ezekre volna szükségem, de miért kell 3 különbözőt beleforrasztanom? Vagy ezek közül bármely telj.-ű ellen jó a VR páros cseréjére? Egyébként ha már megjavítom a jobb végfokost akkor célszerű a bal végerősítő panelen is kicserélni ugyanazon alkatészeket? Érdekes volna ha bal oldalt egy T523-as tranyó visítana, a jobbon meg a BD911/912. Végfokot még nem javítottam VT 6363 S-ben ezért kérdezősködöm annyit, nem másért.
Mindegy melyik ellenállást választod, az 5W -os kicsit nehezen fog már a panelra férni, de még azzal is megoldható. A 3W -osat vedd meg szerintem. A másik végfokban maradhat az eredeti.
A végranzisztorok is lehetnek különbözőek a két végfokon, a különbséget nem fogod hallani, hacsak nem vagy vájtfülű...
Értem, köszi, remélem sikerül megcsinálnom.
Üdv. Lenne egy kérdésem.
Szabályzót érdemes átalakítani fetesre? És ha igen akkor melyik tranzisztort milyenre? Köszönöm.
Ez volna a legjobb. 0,47R 2W Remix
Változtatni kell a kapcsoláson is hozzá egy az egyben cserélve nem megy.
Szóval nem lehet csak úgy egyszerűen megoldani. Halva született ötlet.
Szia! Nyugodtan bele lehet építeni,csak kicsi a trafó teljesítménye,
Ehhez mit szólsz ?
Ez egy Videoton 6383 erősítő , Quad 405 végfokkal. Ez meg lett építve, működik. Itt az egyik fórumtárs alkotása. Erre 4 ohmos hangfalat is rá tudsz csatlakoztatni. Igaz, ez már nem teljesen Videoton végfok téma, csak a kérdésedre egy megvalósult alkotás. Minden Videoton benne, csak épp a végfok nem. A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2015
Idézet: „Minden Videoton benne, csak épp a végfok nem” Meg a bemeneti áramkörök, a hangszín panel, a hangerő panel... szóval szinte semmi nem eredeti Vidi.... a többi stimmel. Ebben a doboz, a trafó a rajta lévő panellal, meg a kivezérlés jelző eredeti csak, ha jól látom a képen... A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |