Fórum témák
» Több friss téma |
Egy szakember meg tudná mondani hogy ez a kötés szabványos és megfelelő e?
A jobb oldali tömszelencét szorítsd rá egy kicsit jobban, és tegyél egy fedőt a dobozra. Egyébként szabványos kötés. A vezeték ugyan nem nagy keresztmetszetű (látszatra 1mm2), ezen maximum 10A lehet áthajtva.
Igen 1mm2 es a vezeték. De mindegy mert csak két fénycső armatúra meg egy izzó fog rajta működni szoval ez maximum 3 amper ha jol gondolom. Eddig összesodorva voltak a vezetékek szigetelőszalaggal kötődoboz nélkül de igy akkor nem lesz veszélyes. Ja és Köszi a választ
Szabványos, de minek kell megfelelnie? Tengerben víz alatt nem felelne meg. Mi a cél? Milyen helyiségben? Mekkora fogyasztó? Csak a lényegről nem írtál semmit.
Sziasztok! Földelő szondának nem lehet házilag készíteni valami vasat?
Ha veszel 2-3 méter 20-25-ös köracélt, rá laposvasat, lehorganyoztatod akkor lehet, csak többe kerül mint megvenni készen.,,Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2015
Vehetsz 3/4-es horganyzott csövet, de ehhez még kell valami zászlót készíts. Itt nálunk egy 6fm-es horganyzott cső kerül kb. 3500Ft-ba.
Azért agyalok ezen, mert sajnos itt a ház körül nagyon kevés egy ilyen 2 méteres szonda, mert száraz, nem ideális a talaj. A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2015
Egy kérdés.
6 kábelt kéne a kertben elásni, egy darabig egyirányba mennek, azaz egy csöbe huznám, egy ponton viszont mindegyik kábel külön csöben menne tovább. Hogyan lehetne ezt az átmenetet (1 csö > 6 csö) a legegyszerübben megoldani? A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2015
Nem írod milyen cső. De a vízszerelésnél használt Y ággal (több darab, sárga színű) megoldható (láttam már 3 ágút is). De ez később nem lesz egykönnyen áthúzható. Ha ez is feltétel, végig külön cső kell.
De lehet disztingválni is: amiket biztos nem kell később áthúzni, az mehet egyben, Y-nal. A többi külön.
De ha veszel egy 2 méterest, akkor áss le egy métert, és onnan nyomd lefelé.
Még egy kérdés: földelő vezetéknek a konektoroktól az összekötő dobozokig ugyanolyan vastag vezetéket tettem, mint a hálózati áramnak. A földelő vezeték gerince ami összeköti az összekötő dobozokat, milyen vastag kell legyen? 4 mm^2 vastagságú vezeték megfelelő? Ezen a szakaszon (épületbe) ami most földelést kap, max 32A áram jön be.
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2015
Eleve gégecsöre gondoltam. Az utobbi idöben a kollégák rengeteg piros csövet (~ 45mm) használtak aminek bélelt a belseje s ugy megy benne a vezeték mintha valaki belül huzná. Nekem szerencsére alig 20 m kell, de a végén el kell ágazni 6 felé. Ideális lenne ha a földbe tudnám ágaztatni, mert nem akarok a kertben egy ujabb földfelszini dobozt szerelni csak az elágazás miatt. A kábelek is vékonyak 8 mm, s még a beásás elött behuznám.
Esetleg KPE cső a megfelelő méretben az elágazásig, a végén pedig32-es vagy 40-es PVC lefolyó ágak gyantás zsugorcsővel rögzítve egymáshoz illetve a kpe csőhöz. Így áthúzható marad, mert az ágaknak nincs éles belső sarkuk. Egy ághoz akár két továbbmenő cső is csatlakozhat, szintén gyantás zsugorcsővel.
Csak egy ötlet...
Ez nem is rossz. Kösz szépen! Igy ott tudok kiágazni ahol akarok. A vékony kiágazocsövet meg szilikonnal beöntöm.
Idézet: „Eleve gégecsöre gondoltam.” Földbe ne tegyél gégecsövet, szét fog rohadni néhány év alatt. Ráadásul könnyen sérül (van vakond, stb. a földben), és te is el tudod találni. Egy idő után senki sem fog emlékezni, hol volt pontosan lerakva. A KPE is jó, az még illeszkedik a vizes ágakkal is talán. Ha meg egy helyen ágazik el minden, egy kis akna, vagy földbe süllyesztett fedeles doboz is jó lehet, betonlappal védve.
Ezek a gégecsövek kimondottan a földbe valok, innen a szinük is. Itt fogom tudni, hogy hol vannak hiszen közös árokban lesznek az öntözöcsövekkel, és kijön a 6 vékonyabb csö a felszinre. Le szoktam fényképezni és a képeket meg berakom az elosztoszekrénybe.
Sziasztok! Édesapáméknál a komplett villamos hálózatot Felújítottam. A mérőnél lévő leplombált 16A-os kismegszakító került fordult leoldott mondtam neki cseréltesse ki (émász) Kicserélték azt is meg az éjszakait is pedig azt nem kérte és azt mondták hogy 8000ft a megszakító csere/db! Ja és természetesen Émász alvállalkozói voltak. Akkor most hogy van? Nem ingyen kellene a hibás megszakítót cserélni és miért kellett kettőt?
Becsapták, ha nem volt bővítés nagyobb áramra.
32 A ig az is ingyenes! Legalábbis az ÉDÁSZ nál.
Nem kellett fizetni azt mondák majd küldik a csekket.
Ti meg visszakülditek; kísérőszöveggel. És persze portóval, nehogy 1 filléretekbe is kerüljön a cs.. kísérletük. Mondjuk egy E-mailt megér feléjük, hogy ne kísérletezzenek, és figyeljenek a "szakijaikra"!
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2015
Csak sikerült drága édesapámmal zöld ágra vergődnöm... 7588Ft-ot kell fizetni(Ő ezt kerekítette 8000ft-ra) Az pedig egyértelműen a kiszállási díj!
Semmi kiszállási díj!!! Az ő sz..jukat kellett cserélni! Vigyázat csalnak! Kötelező, ingyenes karbantartás, hibaelhárítás!
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2015
Érdekes!,nekem még azt sem kellett fizetnem,sőt,a jattot sem fogadták el!
Nálad, nálam (E-On) rendes 'szakik' jártak, de van bőven kötélrevaló köztük.
Hali!
Történt velem tavaly nyáron, - este 9-kor a telkemen lefüstölt a kismegszakító (16A). Telefon a hibabejelentőnek, (e-on) fél órán belül ott voltak, kb. 5 perc alatt megcsinálták. Nagy nehezen pár forinttal meg tudtam nekik hálálni, mert a végtelenségig el nem akarták fogadni.
sziasztok! Ez a kapcsoló jól van bekötve? Válaszokat előre is köszi!
Nem csak nem műkodik és arra gyanakszom hogy rosszul kötöttem be.
Biztos rosszul kötötted be, már csak azért is, mert mit keres a védőföldelés a kapcsoló közös pontján? Milyen kapcsoló ez, csillárkapcsoló, váltókapcsoló, alternatív bekötés, vagy egyszerű dupla kapcsolós csillárkapcsolás? Melyik drót hova megy és melyik honnan jön? Ez az egy kép alapján képtelenség segíteni.
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |