Fórum témák
» Több friss téma |
De ki beszél itt klímáról? Egy csőszivattyúról van szó amin nem tanácsos kábelt cserélni.
Papo69 csak példának hozta fel a klímát. Ugyan is, azon sem tanácsos kábelt cserélni!
Mint ahogy semmin sem, ami garanciás!
Ez max a nap ellen véd!
Szerintem abból semmi gond nincs, ha a kút mellett van egy felállás, egy megfelelően tömített takart dobozzal. Egy kábel a 230V-ig ott meg bedugod a szivattyút. Miért kell a föld alatt szenvedni. Javítható, cserélhető, másra is haszálható...
Ennek a képnek inkább a riasztó szerelés topikban kellene lennie.
Sziasztok. Hogyan tudom beazonositani aramszolgáltatói kismegszakitó hány amperes? Regi bakonymüvek fekete, tok van ráhuzva ,cimkék már nincsenek rajta. 3 fázis van, szolgáltató telefonon közölte 66A össz teljesitmény jelenleg .
Mivel új fogyasztót vásárolsz, ezért a bővítés a legcélszerűbb megoldás. A jelenlegi 66 A-es csatlakozás helyett 75 A-es ( 3 x 25 A ) kialakítás. A régi kismegszakítók úgyis cserére szorulnak.
Sehol. Nem bővíteni szeretne, hanem új fogyasztót vásárolni. A bővítés már az ő döntése.
Egy 5,5 kw, vagy 7,5 kw-os kompresszor üzembe helyezése már ezzel járhat. Legyél figyelmes és olvasd el a korábbi hozzászólásokat is és ebből minden kiderül. Bővebben: Link
Nekem az ilyen matrica nélküli fekete billenytűs bakonyokról az jut eszembe, hogy az lehet több is mint amit a szolgáltató ismer
Ennélfogva nem biztos, hogy cserélni kell. A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2018
Idézet: „szolgáltató telefonon közölte 66A össz teljesitmény jelenleg” Ha a szolgáltató kimegy és ellenőrzi, bajba is kerülhet. Jobb, ha ő kezdeményezi.
De, hogy az eredeti kérdésre is válaszoljak röviden : méréssel.
Teljesen mindegy, milyen címke volta rajta, meg lehet mérni, mekkora áramerősségnél kapcsol le és annyi.
60 A (3*20 A) bőven elég lenne a 7,5 kW-os motorhoz. Még a 3*16 A is. Mint már korábban írtam, ha már sikerült elindítani csillag-delta kapcsolással, kompresszorral el kell mennie a végtelenségig, mert nem kaphat olyan jellegű túlterhelést, mint pl. ágaprító, gatterfűrész, ... Ha a szolgáltató nem hajlandó utánanézni az általa egykor kiadott eszközöknek, adatoknak, van jogorvoslati lehetőség. Lehet, hogy elég csak ezt felemlegetni előttük.
Csak a motorhoz igen, de lehet más nagyfogyasztója, amit egyidejűleg szeretne használni. ( mosógép, sütő, mikró )
Egy 7,5 kW-os motor max. áramfelvétele 14A körül van. Bőven marad még tartalékja.
Ha ez egy családi ház akkor mihez képest van bőven? Egy villanytűzhelyes kajakészités, és mosógép inditás közben, miközben hajat szárit az egyik családtag?
Szerintem egy 16A kismegszakitó van No22 tipus hivatalosan. Aztán mi a valódi érték az majd kiderül terhelés alatt. A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2018
A felesleges kötözködést, személyeskedést szíveskedjetek mellőzni!
Nyilván azért esett le a matrica, mert átcserélték (koszos kézzel, stb). Ez annyira egyértelmű, hogy ordít. Igen népszerű és jövedelmező mellékiparág volt ez addig, míg fekete volt a billentő.
Nem állítom, hogy nem így volt, de ez csak a fiatalabb BS-ekre igaz. A régebbiekről egy idő után hullott a matrica.
Már csak az merül fel kérdésként, miért írtad a motoros topikban azt, hogy "színéről 16 A-ra tippeltem". A szín elég információ. Bár kérdés, minek a színe, ha címke nincs rajta, a billentyű meg feete.
Sajnos utána érdeklődtem a vásárolandó kompresszorrol 7.5kw csilagba nem tud elindulni terhelés nyomás allatt . Csak delta inditás lehetséges . Ezért fontos hogy a jelenlegi 66A hálozat elég ehez a készülékhez. A gép ára is magas a pénztárcámnak de azt csak meg veném. De már hálozatfejlesztést nem birnám kifizetni 3700+afa amperebként + a szerelö aki teljes új villanyora szekrényt akkarna rámterhelni mivel az ennyém régi fa dobozos.
Milyen kompresszor az, ahol terhelés alatt indul a motor?
Forgalmazo szervizes állitása szerint üresen indul deltában de ha már nyomás allat van akkor valószinüleg kicsi hállozat esetén leveri a kismegszakitót. Igaz én 3x16amperre kérdeztem rá aztán derült ki pár napra hogy 66A az itthoni hálozatunk. Egyébb készülék egyidőben nem fog müködni ezen a hálózaton csak a szemcseszoró ciklontartája még.
Normális esetben a kompresszor tehermentesítve van, elindul csillagban, egy automa átkapcsolja deltába miután felpörgött a motor, majd mehet rá a terhelés. Nem?
A szemcseszórónak mekkora a teljesítménye ?
Nem tudom . De gyárilag deltában indul és csak egy visszacsapo szelep van rajta tehermentesitő nincs beépitve.
700l/PERC KABIN 230v 6A ciklontartájon nem ir semit de egy pici motor van benne szerinem 500w max
A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |