Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba
Ha más a színe, max. Neked nem tetszik.
Ha az értéke is más, abból baj is lehet. Akkor a vezérlés értelemszerűen nem fogja tudni, milyen meleg a víz. Értékre nem lehet más. Színre teljesen mindegy.
A színek jellemzően eltérő érték és karakterisztikát jelölnek. Nem mindegy, hogy 1, 2, vagy 10K es hogy A,B, vagy C karakterisztikájú. Bár vannak azonos értékűek, de karakterisztikában eltérőek, amik elfogadható tűrésben maradnak egymással szemben. Pl. Kék és fehér, de ezekhez a fekete túl meredek karakterisztikájú, bár alapértékre azonos. A kék és fehér kiváltható egymással mert a karakterisztikájuk a használt hőfokokon majdnem fedik egymást, max egy kicsit csal a hőmérséklet.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2015
Szia! Köszi a tájékoztatást!
Ez az eltérés okozhatja a fűtés összevissza kapcsolását is? Erről kicsit korábban írtam és kértem tanácsot!
Az enyémben kék volt. Az melyik színekkel helyettesíthető?
Most milyen van benne? Már írtam, hogy melyik az amelyik hasonló. (Fehér)
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2015
Üdvözlök minden kedves felhasználót mint új regisztráló az oldalon!
Egy problémámhoz szeretnék segítséget kérni. Van egy westen 240 fi turbó gázkazánom ami a tegnap este gondolt egyet és nem gyújt be. A jelenség annyi, hogy akár melegvíz akár fűtésnél a kazán elkezdi a beindulást mint eddig / szivattyú, turbó, szikráztatás/ és pár másodperc után leáll és a piros led világit. Észrevételem, hogy nem ad gázt és ezért leáll. Kérem ha tud benne segíteni valaki mi lehet a probléma nagyon megköszönném mert itt a szerelők csak kb 2 hétre jönnek kinmegnézni! Előre is köszönöm. Üdv.
Szia!
Gázszelep, vagy szelep vezérlő hiba lesz az. Húzd le a csatlakozót a gázszelepről villanymentes állapotban, és mérd meg, hogy a szeleptesten található 2 tekercs ellenállása mekkora. Az egyik tekercs a főelzáró tekercs, a másik meg a lángmodulációt végzi. Ha a tekercsek jók, vagyis nem szakadtak, akkor meg kell nézni, kap -e vezérlést. (villanyt..) De ez csak akkor igaz, ha a szivattyú indul rendesen, és a hibajelenség pontosan az, amit írtál. Vagyis mindent csinál. Szikráztat, szellőztet, stb. Másik dolog, ami lehet, nálam is volt sajnos, hogy a gázszelepbe rozsda került. A régi vascsövekből levállik a rozsda, és a gázszelep alján levő kis szűrőt eltömíti. Rosszabb esetben bejut a szelepbe, és a gázelzáró szelep tekercse magához rántja, és beragad. Ki lehet pucolni, de ne tedd, ha ez a helyzet, csere. Elég egy rossz tömítés, és lehet építkezni. Ezt úgy tudod ellenőrizni, hogy az alsó tekercs bekapcsoláskor kap villanyt, nem is szakadt, de nem kattan Annak van hangja, fel lehet ismerni.
Köszönöm válaszod!
Minden megy indul ahogy kell a szelep a vezérlést nem kapja. A panelből nem jön ki villany. Kiszedtem a panelt elviszem egy ilyen szakihoz, remélem meg tudja javítani. Üdv.
Sziasztok! Westen energy 240i típusú kazánunk van 15 éves. Jó pár éve kicseréltem az egyik mikrokapcsolót, ami a meleg vízért volt felelős. Ma este a termosztát bekapcsolta a kazánt, ami elindult de nem melegedtek a radiátorok. Megnéztem a kazánt és csak a keringető szivattyú működik. Sem szikra sem a gáz nem indult el. Szokásos resetre állítás után is csak a zöld led világit és a keringető szivattyú mozog de tovább semmi. Mi lehet a gond? Próbáltam végéig olvasni a fórumot de lassan megfagyunk
![]() Bővebben: Link
Sikerült!!!!! A fórum lapozgatása közben találtam rá a két biztonsági érzékelő-kapcsoló leírásra (piros gombocskák). A lentivel próbálkoztam de nem tudtam, hogy fent is van a füst kivezetőnél, amit benyomtam (visszakapcsoltam) és újra minden a régi. Már csak az a kérdés, hogy mi okozhatta a kikapcsolását?
Idézet: „Már csak az a kérdés, hogy mi okozhatta a kikapcsolását?” A karbantartás hiánya! A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2015
Mire gondolsz? évente kitakarítom a tűzteret valamint a kiszerelem a hőcserélőt teleöntöm sósavval hagyom állni benne majd jól átmosom.
Elvégre saválló rozsdamentes anyagból készül a hőcserélő, a háztartási sósav csodákra képes a vízkőnél.
![]()
Egyszer csak elkezdett villogni a gázleállás hiba.
Ahogy olvastam eddig ezt a fórumot nem találtam erre megoldást. Hívjam a szerelőt?
Szia-
Engem a légnyomáskapcsolón lévő mikrokapcsoló "tréfált"meg,.Korábban leírtam az esetet.Nem bonyolult dolog,de nekem is kiírta a panelhibát.
Sziasztok!
Következő jelenséggel szembesültem: Western Star Mater 240 fi kazánom néhány napja nem "kondenzál" Mit is jelent ez konkrétan. 7 éve üzemel a kazán zökkenőmentesen. A kondenzvíz elvezetés be van kötve a szennyvízhálózatba, de ezt az elején inkább egy vödörre cseréltem és ez azóta is így maradt. Mikor jön a szerelő visszakötöm, egyébként meg csepeg a vödörbe. Oka alapvetően az volt, hogy a nyári időszakban nem keletkezett annyi kondenzvíz, hogy bűzelzárási funkciót töltsön be és így vödrözünk. Kb 2 hetente egyszer kiöntök 8-10 liter vizet. 3 napja azonban csontszáraz a vödör. A kis plexi tartályt megnéztem és kristálytiszta. 3 csepp víz volt benne. Éjszakánként hideg van és köd, ilyenkor akár egy hét alatt is megtelt a vödör...szerintetek mi okozhatja?
Sziasztok!
Egy 2007-ben vásárolt western star 240 fi kombi gázkazánunk van. A 30- 50 C fokot jelölő led egyszerre kezd el villogni, és a kazán leáll. A resset gomb megnyomása után ujraindul, de ezt a hibát többször csinálja. A kazán kiporszivózása megvolt szerelö által. Segitségeteket elöre is köszönöm!
Sziasztok!
Kb. egy hete kezdte el a Westen Energy 240fi kazánom azt csinálni, hogy amikor a szobatermosztát bekapcsolja a kazánt, akkor a kazán beindul rendesen, be is gyújt, majd kb 10 másodperc múlva az égőt kikapcsolja, de a szivattyú megy tovább, majd megint 10 másodperc múlva ismét visszagyújt és így tovább mindaddig, míg a szobatermosztát azt nem mondja, hogy elég meleg van. Melegvíz vételkor viszont megy rendesen. Mi lehet a baj? Válaszaitokat előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2015
Szia! Nézd meg EZT a képet és a rajta lévő mikrokapcsolót, hogy nálad ez működik-e rendesen avagy megfelelően mozgatja-e azt a rudazat.
![]() Idézet: „(ami ugye nem motoros, hanem a szivattyú hozza működésbe az igénynek megfelelően).” Nem kontrázni akarok, de nem a szivattyyú hozza működésbe, hanem a víz átfolyás a két impulzus cső segítségével. Differenciál áramlás kapcsoló.
Természetesen
![]() ![]()
Udvozlet!
Segitseget szeretnek kerni! Westen kombi kazan E 05 kod villog! Tudok- valamit kezdeni vele vagy csak szerviz? Egyik gombra se reagal? A kazan most 2 eves A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2015
Szia! Fűtési NTC-re utal ez a kód. Ha gondolod nézd meg, hogy milyen színű kell ebbe fajtába erre a helyre és cseréld ki. Ha klipszes megoldású a felfogatása, akkor a legegyszerűbb a cseréje de ha nem akkor inkább szakembert kellene hívni.
Szia!
Köszi a gyors választ és a segítséget. Megnéztem a mikrokapcsolót, szerintem ezzel lehet a probléma, mert a ha a rudazat benyomja a kapcsolót, vagyis a kazán éppen melegvizet csinál, akkor a közös pont (fekete vezeték) és az NO pont (kék vezeték) összecseng, viszont amikor fűtenie kell, akkor a rudazat nem nyomja be a kapcsolót, gondolom ebben az esetben a közös pont (fekete vezeték) és az NC pont (barna vezeték) kerülne rövidzárba... de nálam ez utóbbi nem történik meg. Úgyhogy egyenlőre most csak egy kérdésem lenne, hogy hol lehet ilyen kapcsolót kapni? Olyat találtam, amit Baxi kazánokhoz hírdetnek, de annak csak két érintkezője van, valamint találtam egy pont ilyet, ami nekem kell, de az komplett szett sok-sok vezetékkel és stekkel, ami majd 10.000 HUF, de nekem csak kapcsoló kellene. Tud valaki olcsón szerezni valahonnan?
Szia!ITT a megoldás de olvasd el az előző párbeszédet is erről dologról. A legnagyobb körültekintéssel fogj hozzá ehhez a megoldáshoz!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |