Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Xiaomi Deerma ZQ610 gőztisztító javítása
Témaindító: kerekes389, idő: Jún 18, 2023
Egyre elterjedtebbek a háziasszonyok kedvenceivé vált, kis méretű gőzölős tisztítógépek, amelyek vegyszerek nélkül a makacs szennyeződéseket is hatékonyan eltávolítják. A konstrukció nagyon egyszerű: egy 1300-1500 wattos kazán gőzt termel, amit egy szivattyú 2-3 bár nyomással kifúj a készülékre erősíthető különböző fejeken keresztül. Készítettem egy (angol nyelvű) sematikus rajzot, ami szemlélteti az egyszerű felépítést. Az egyik leggyakoribb hiba, hogy megszűnik a gőztermelés és a gép használhatatlan lesz. Ennek oka általában egy hőbiztosék, ami a túlhevüléstől véd. Ennek a kicserélése sokszor nem túl egyszerű a kompakt konstrukció miatt. A Xiaomi Deerma ZQ610 gőztisztítót pl. a fogantyúját kell lepattintani, majd a hátulján lévő rejtett csavarok és a kifújó cső tövénél lévő fedőgyűrű lepattintása után kell "kibelezni". Vigyázni kell az új hőbiztosíték forrasztásánál, nehogy már akkor a magas hőtől leolvadjon. Összeszerelés előtt érdemes kipróbálni, nehogy fölöslegesen rakjuk össze. Jó szerelést!
A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2023
Nagyon szép tőled, hogy készítettél egy rajzot a felépítéséről.
Csak azt áruld el, ha már te magyar vagy, és magyaroknak készítessz egy ábrát, miért nincs rajta magyar szöveg?
Komolyan azt hittem, ebbe azért kötsz bele, hogy ennek miért kellett új topic-ot nyitni?
Azt nem az én tisztem eldönteni, hogy melyik topic feleslseges és melyik nem.
Már rég beletörődtem abba, ha valaki a készülékeit egyszerű praktikumból, (mert az angol szövegek többnyire rövidebbek) nem magyar feliratokkal látja el. De ha már egy mórickarajzon is csak angol szövegek kaphatnak helyet, mi lesz a folytatás? Itt a fórumon is angolul fogunk beszélgetni? Aki meg nem tud angolul, vagy nem akar ebben részt venni, az ne jöjjön ide?
Nem tisztem védeni-vagy támadni a témanyitót , de : egy kukkot nem tudok angolul mégis teljesen érthető számomra a rajz .
Idézet: Ő miért is jönne ide ? „vagy nem akar ebben részt venni, az ne jöjjön ide?” A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2023
Szia! Elárulom: nem csak magyaroknak készítettem a móricka-rajzot, mivel más, angol nyelvű fórumokon is be vagyok regisztrálva, azokon a helyeken is és itt is meg szoktam osztani a sikeres otthoni javítások leírásait. A szöveget magyarul írom, de a készített képeket nem "magyarítom", mert nem a forgalmazó hivatalos használati utasítását készítem, pénzért. Sokat segítséget kaptam ezekről a helyekről és ki tudja, lehet, hogy valamelyik bejegyzésem másnak segít vagy biztatást ad. Szerintem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |