Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 100W-os erősítő, (FET) tranzisztoros
Lapozás: OK   1 / 2
(#) sirály12 hozzászólása Júl 2, 2006 /

Sziasztok, egy erősítőt szeretnék építeni, amit később a kocsimban szeretnék használni?
Egy tranzisztoros vagy fetes végfokra gondoltam. Nem tudom melyik a jobb. Találtam itt a hobbielektronikán egy ILYET

Vagy építsek quad 405-öst?

Nekem a hangzás lenne a fontos, minél jobb minőséget akarok. Max 100-120W-os kellene, de a minőség legyen nagyon jó. Ha drágábbak is hozzá z alkatrészek, még az sem fontos.

Előre is kösz.
(#) Tomi20 válasza (») Júl 2, 2006 /

Ez az erősítő jó lehet, de ehhez még építened kell egy kapcsoló üzemű tápegységet, hogy a 14V-ot fel tudd transzformálni az erősítő táplálásához. Tehát nem az erősítő megépítésével lehetnek gondok, hanem a tápegységgel.
(#) sirály12 válasza Tomi20 hozzászólására (») Júl 2, 2006 /

A táp rajza már megvan, egy sokak által kipróbált és megépített táp. Asszem ezzel nem lesz gond.

Csak az az igazság, hogy egy olyan erősítőt keresek, ami téppeg jól szól és páran már megcsinálták.
Szerinted az az erősítő télleg jó?
(#) vicsys válasza sirály12 hozzászólására (») Júl 2, 2006 /

A táp rajzát -ha nem titkos-megosztanád? Kíváncsi vagyok!
(#) sirály12 válasza vicsys hozzászólására (») Júl 2, 2006 /

http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=4496&postdays=0&postorder=...t=1200
Az oldal közepe körül van, a töfi féle smps.
(#) sirály12 válasza sirály12 hozzászólására (») Júl 2, 2006 /

Senkinek nincs egy kiválló hangú tranyós/fetes erősítő rajza?
(#) vicsys válasza sirály12 hozzászólására (») Júl 2, 2006 /

[link=http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic.php?id=1312]http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic.php?id=1312[/link]
(#) szabi83 válasza sirály12 hozzászólására (») Júl 2, 2006 /

hangfalon is múlik szentem.. hiába egy high-end végfok, ha a hangfal 1 nulla
(#) isamisa válasza szabi83 hozzászólására (») Júl 2, 2006 /

jahh. Kocsiba jó minőségü erősitő amit fentebb van linkelve.... De hi-end-ről szerintem ne is álmodj kocsiban.
(#) sirály12 válasza sirály12 hozzászólására (») Júl 5, 2006 /

még mindíg keresek, akinek van valami jó tranyós, fetes rajza, akkor kérem ossza meg velem. A tip-es megoldás nem tetszik annyira. valami más kellene nekem.
(#) sirály12 válasza isamisa hozzászólására (») Júl 5, 2006 /

Nem akarok hi-end cuccot, de azoktól a 10eFt-os gyári csicska erőlködőktől jobbat akarok.
Mert eddig olyan 100e alatt normális cuccot még nem láttam, és persze az építés öröme is bejátszik.
(#) sirály12 válasza sirály12 hozzászólására (») Júl 9, 2006 /

Senki sem épít fet-es erősítőt? Valami kipróbált rajzra lenne szükségem. Amit belinkeltem, azt megépítette már valaki? jó lenne valami válemény a hangjáról.
(#) vicsys válasza sirály12 hozzászólására (») Júl 9, 2006 /

[link=http://www.freeweb.hu/haromb/letolt/vf1/vf1.html]http://www.freeweb.hu/haromb/letolt/vf1/vf1.html[/link]
például...
(#) sirály12 válasza vicsys hozzászólására (») Júl 10, 2006 /

Igen valami ilyen kell nekem, csak olyan, amit én ípatek meg, és nem készen kell venni. Egyre jobban hajlok a fetes megoldásra, mindenhol azt olvason, hogy a (mos)fetes cuccok nagyon szépen szólnak.
(#) vicsys válasza sirály12 hozzászólására (») Júl 10, 2006 / 4

Az az érzésem, nem nézted meg a teljes weblapot (csak a linket) mert ott van a VF2 is (sőt3) aminél teljes dokumentáció van.
Persze, a fetesnek szép hangja van (kicsit olyan mint a csövesé) de nagyon sokan nem szeretik mert jellegzetes ez a hangzás. A tranyós végfokoknak van talán a legemberibb hangja de ahhoz is szépen kiépített kapcsolás kell. Az IC-sről lebeszéllek ha tényleg fontos a hangzás.
(#) sirály12 válasza vicsys hozzászólására (») Júl 10, 2006 /

Me3gtaláltam, kösz, áttanulmányozom. Eddig tetszik.
(#) motoros1991 válasza Tomi20 hozzászólására (») Okt 3, 2006 /

heló.kocsiba szeretnék erősitőt épiteni
olyan 100-120w körül
de foggalmam sincs hogy kezdjek bele
meg hogy milyen alaktrészek kellenek hozzá ehez szeretném kérni a segitségeteket
de nagyon kezdő vagyok.És még annyit hogy az ilyen kapcsolási rajzokon amilyen jelek vannak azoknak a jelmagyarázatát honnan lehet megszerezni mert én azokat nem tudom!!
ide válaszoljatok ha megkérhetem:passat.@freemail.hu
(#) isamisa válasza motoros1991 hozzászólására (») Okt 3, 2006 /

"ide válaszoljatok ha megkérhetem:passat.@freemail.hu"

Bocsi de ez egy fórum, és azért válaszolunk hogy egszer az másnak is jo legyen...
(#) szabi83 válasza motoros1991 hozzászólására (») Okt 3, 2006 /

hát nem erősítővel kellene kezdened azt úgye tudod??
olvasd át a cikkeket!

üdv
(#) Norberto válasza szabi83 hozzászólására (») Okt 3, 2006 /

Így van...aki a rajzjeleket nem ismeri , az először villogót építsen, ne egy komoly autós erősítőt...
(#) cimopata válasza motoros1991 hozzászólására (») Okt 3, 2006 /

csá itt egy rajz szerintem ennél jobbat nagyon nem tudsz összerakni én már 5 öt csináltam belőle kettőt kocsiba és ráadásul a lehető legolcsóbb
(#) isamisa válasza cimopata hozzászólására (») Okt 4, 2006 /

HA már 5 darabot csináltál balölle légyszí dobjál meg minket egy nyáktervel!
ugye meg tudod tenni ? Köszi!
Isa
(#) szabi83 válasza isamisa hozzászólására (») Okt 4, 2006 /

ja kell :yes: , de ne újság cikkel gyere... meg a kész panelekről lehetne képet is...
(#) cimopata válasza isamisa hozzászólására (») Okt 4, 2006 /

HÁÁÁT nyáktervem az nincs mert papít cetlikre terveztem de ha gondoljátok előkereshetem valahonnan. De csak lefényképezni tudom max. De itt egy kép a legutóbbiról egybe van építve egy aluláteresztővel és a hűtőbordán pedig egy inverter ami 12V ból adja neki a cumót.
(#) dbase válasza cimopata hozzászólására (») Nov 1, 2006 /

Hát a mai nap láttam belülröl a SAl legtöbbet eladott autó erősítő darabját.Nem hittem a szememnek.IRF540 volt a vég.A táp szokványos 2 fet 2 dióda.Eddig még csak tranyósakkal találkoztam de az volt sok darab b688-718 as párossal.
Ez meg fetes.Duva.
(#) akoss88 hozzászólása Jan 15, 2007 /

Üdv mindenkinek!
Egy kérésem lenne felétek! Valaki tudna e nekem küldeni egy tranzisztorolból felépített, 150-200 W kimenő teljesítményű erősítő kapcsolási rajzot! De olyan feltétellel, hogy lehetőleg ne legyen dupla tápfeszültségű, ill könnyen beszerezhető alkatrészekből álljon! Sürgős lenne! Előre is köszi!
(#) tothgabesz hozzászólása Dec 12, 2008 /

sziasztok!

én is építettem egy ugyanilyen 120w-os végfokpárt 2évig jól üzemelt,most kapott 1 új dobozt,hűtőbordát és azóta
csak a jobb oldalt tudom használni,mert ha a bal oldalt is meghajtom akkor a jobb nagyon torzan szólal meg!
csak a táp közös, előerősítőt is leszedtem róla akkor is
rossz. nem tudok rájönni mi okozhatja. A baloldal bezavarja a jobb oldalt, de fordítva viszont nem

ha tudtok valami megoldást azt nagyon megköszönném!
(#) tothgabesz hozzászólása Dec 15, 2008 /

Itt a nyákterv ha kell még valakinek!!
Én így csináltam meg!!
(#) tothgabesz hozzászólása Dec 15, 2008 /

nagyon jó kis végfok, egy pár bulit már túlélt
de még mindig nem jöttem rá mi okozhatja a galibát.
(#) Góré88 hozzászólása Nov 10, 2009 /

Hali mindenki!
Én ezt pakoltam össze, igazság szerint én terveztem. Brutálisan jól és szépen szól ha belepakolok 2-szer annyi végfokot akkor a 4 ohm-al is elbír. Ha tetszik valakinek jó építgetést!

100W 56V.jpg

Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem