Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!Nekem egy kapcsolás kellene ami biztosan is működik 40W-220V-os fénycsőhöz!Van felszerelve egy gyári armatura de állandóan kicsapja a csövet és az elektronikában lévő egyik kondit.A kondi már a gyári feszültség kb hatszorosa mégis mindíg beszarik,szerintem az egész kapcsolás hibás ezét kérlek benneteket,hogy segítsetek ha tudtok.Nem akarom a konyhában havonta leszerelni az armaturát ami mellesleg nagyon esztétikusan néz ki csak "nem üzemképes az elektronikus része"és trafó nem fér bele!Azért nyitottam ez a új témát,hogy müködő kipróbált kapcsolást szeretnék nem egy rajzot mi csak egy darabig állja meg a helyét a gyakorlatban!Szerintem másnak is jól jöhet egy ilyen kapcsolás ha a szemet is szeretné kímélni fénycsöves világítás esetén.
![]()
Fényképed vagy rajzod nincs az eredetiről?
(hátha...)
Szia!Nekem van egy rajzom, de nem tudom, hogy jó e.Amúgy nekem is ilyen kapcsolás kéne, csak 20 Wattos fénycsőhöz.
Nekem van egy német kapcsolásom, előkeresem. A közeljövőben én is szeretnék ilyesmivel foglalkozni.
Ha még aktuális akkor nézzétek meg ezt: http://skory.gylcomp.hu/fenycso/fenycso.html
A skori által tervezett FETes fénycsőelőtét áramkörök nagyon jól működnek, üzembiztosak és alig melegednek. Ennél jobbat és egyszerűbbet nem találsz. Ha ezt megépíted 1-2 évig biztosan nemkell hozzányulnod.
Köszi ezek talán meg is fognak felelni!!
![]()
http://www.relic.9cy.com/Prigusnice/Electronic_Ballast.html
Sok fénycsöves kapcsolás.
Sziasztok.Szeretném megépiteni skori társunk által közzétett fénycsőelőtétet.Minden megvan hozzá csak épp azt nem tudom hogy a hozzávaló transzformátorokat hogy és mivel vitelezzem ki hogy jó is legyen.Kell bele ugye egy gyűrűvasmag amire 3 tekercs kerül ezek a tekercsek milyen átmérőjűek?Feltettem 2 képet amin gyűrűvasmagok és EE vasmagok vannak.Ezek közül szerintetek melyik lenne jo erre a célra?A vonalzót a méretek miatt tetem oda.A harmadik képen van egy légréses fazékmag.Ez jólenne az 1.2mH-is tekercsnek?És ezt hogykell megtekerni?Hány menet és milyen vastag huzal?Kérlek segitsetek.Köszi előre is .
![]()
Hello
Nem tudod hol találhato a link amit beszurtál, nem tudom megnyitni Köszi .Bocs
Köszi a gyors választ, de konkrétan az az oldal érdekelt volna de lehet hogy az már eltünt.
![]()
Nálam bejönnek a rajzok, csak sokáig kell várni.
Például: Bővebben: Link ![]()
Nos én tudok jobb hatásfokút is,ami több példányban +építettem.Kapcsoló tr.az igazi vagy Irf-fet ezek gyorsan zárnak le,nem melegednek annyira.
Egyébként a mai fénycsövek 36W/ 400-450V~ig bírják,ekkora fesz.nél hamarabb gyújtanak,évekig működnek.
Szia! Ezt nekem is nyitja, nem ezel volt a gond, hanem amit dbase linkelt.
Hello. Most raktam össze, működik.
Hello mindenkinek. Van kettö autó szerelő steck lámpám amikben 8w-os fénycső van.Az egyikben van kis kapcsolás és megy is de kicsit vibrál.A másikban semmi csak simán 230V ra kötve a cső és enyi.Az utobbi is be kapcsolt egyszer és azota nem. A cső jó. Esetleg valami ötlet vagy kapcsolás ami kicsi egyszerü és jó. Köszönöm a válaszokat elöre is
|
Bejelentkezés
Hirdetés |