Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 147
(#) Mest hozzászólása Jan 5, 2025

Blaupunkt BM40F48BFBKPE401

Sziasztok!

Van egy Blaupunkt tévém, a típusa Blaupunkt BM40F48BFBKPE401. A hiba : a kis piros led világít a bekapcsolás után, de sem kép, sem hang nincs. Sajnos semmilyen dokumentációt sem találtam hozzá, addig le sem veszem a hátlapot, amíg nincs. Tudna valaki segíteni?
(#) beretiisty66 válasza tufatofu hozzászólására (») Dec 31, 2024
Van itt egy idősebb tv-s szaki, megkérdem majd hátha. Most mintha egy hajszállal jobb lenne, de egyre erősebb az 50Hz az audióban. Lehet a maradék elkók is beszartak, kettőt már kiváltottam a négyből. De az az érdekes hogy a laptopon ahogy tekerem a lefele a yutubot, ahogy mennek a videók kockái a sötét háttérben úgy búg jobban aztán kevésbé. Bele tud a hangszívó hallani a képsávba? Úgy tudom az audio fm a kép meg am, nem kéne tudjon közük lenni egymáshoz
(#) tufatofu válasza beretiisty66 hozzászólására (») Dec 31, 2024
Kösd ki, a kikötést kösd össze, hogy a soros ák. megmaradjon és köss rá a képcsőre külső 8V-ot. Ha jobb lesz a kép, akkor kaka a cső.
(#) tufatofu válasza beretiisty66 hozzászólására (») Dec 31, 2024
Nem emlékszem rá, hogy hány volt a fűtése, és a sorban van e a többivel, de ha az alacsonyabb az előírtnál, akkor ilyen a kép. Nézz utána és mérd meg. Ha az jó, még lehet a nagyfeszültség ill. a nagyfesz egyenirányító is.
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2024
(#) beretiisty66 válasza tufatofu hozzászólására (») Dec 31, 2024
Volt ennek szebb képe kb egy fél éve de akkor a képfeki trafó volt tré és csak a kép harmadát mutatta. Tuti hogy a képcső ment el mert akkor nem is csesztetem tovább...
(#) beretiisty66 hozzászólása Dec 31, 2024

OrionAT 403 halvány kép

Üdv ismét. Jóideje már hogy egy Orion At403-as tévével szívok, és itt is jártam vele kapcsolatban. képfreki trafó lett tekerve, most már fasza teljes képem van, egy RF modulátorral kapja a jelet egy RF trafóval az antenna helyére. Van hang is, de elég zajos, a kép viszont elég gyenge. A kontraszt potit kicseréltem egy újra mert arra elég agresszíven ugrált a kép, ez megoldódott de még mindig alig látni magát a képet, mert vagy tök fehér vagy tök fekete, a kettő között meg valami alig látható jelenés történik. A csatorna van elhangolva vajon vagy valami leadta a rendszámot a KF körül?

Előre is köszönök minden segítséget, és boldog újévet mindenkinek.
(#) beretiisty66 válasza tufatofu hozzászólására (») Okt 19, 2024
Félek nekiállni megtekerni mert le kéne tekerjem az egész primert hogy le tudjak venni 60 menetet a szekunderről aztán vissza a primert, és nem vagyok valami türelmes tipus sajnos. A csövet azért nem gondolom hibásnak mert volt hagyatékból eredeti dobozában nullkilométeres cső három is, és mindegyikkel ezt csinálja. A képeltérítőt nem szeretném még csak gondolni se, mert akkor ennek itt a vége, és szeretnék még egy pár tucat órát elégetni egy semmire nem jó baromságra ami rajtam nem érdekel amúgyse senkit... Ez a hobbi definíciója nálam. Az előtét ellenállást nézegettem mert amennyire tudom ezeknél a gépeknél hajlamos lekotlani de nem tudom ráfogni hogy az nem hagyja fűteni rendesen, plusz mielőtt elküldtem a trafót, csak egy vonal volt a kép, miután visszajött már volt eltérítés csak ilyen... hát széles vásznú. Életre kéne keltsem a régi szinkroszkópot, azzal nekimehetnék a jelformáknak de az is 60 éves és hát nemigen akar felkelni. A tudós könyv nem említi az függőleges eltérítő telercs ellenállását, esetleg tudna valami közelítőt mondani hogy ezt ki tudjam zárni? Vagy felrakni a padlásra a többi szemét közé ha tényleg az égett át..
(#) beretiisty66 válasza tufatofu hozzászólására (») Okt 18, 2024
Feltételeztem hogy a menetszám az úgy behatárolja a tulajdonságokat, én arra gondoltam hogy azóta esetleg metallurgiailag más a réz, változtatva a fajlagos ellenállást vagy ilyesmi, amit figyelembe kell e venni. Az impedanciát a szekunderre értettem, hogy ha ex has 14 mH az eltérítő tekercs akkor ugyanennyi is kéne legyen az ezt hajtó képtrafó impedanciája is? A primert tudom hogy 600 tekerésnél több van mint kéne, így gondoltam hogy a nagyobb ellenállás esetleg lenyomhatja a csövet, amit kicseréltem a hangvégfok csövével is, meg két másikkal is, mindegyikkel volt hang, mindegyikkel nyomott volt a kép. Ez a max amit ki tudtam hozni belőle most, de mielőtt elküldtem tekercselni ugrált és a végén csak egy vonal lett belőle.
(#) beretiisty66 válasza kisgeri hozzászólására (») Okt 3, 2024
Nagy siker valóban. Szereztem egy RF modulátort ami tudja a Pal-DK rendszert. Van hang, van kép. Köszönöm Hát kép úgy ahogy... Most az én bajom hogy azért hogy megszögeljek egyet nem szeretnék szétverni egy másikat, így a donor dolog valahogy kiesik. Vagy az van hogy visszaküldöm tekercselni ezt a trafót de az húzós lesz, már másodszor, vagy esetleg ha ismerne valakit akinél vannak már szétborítva tévék amikből nemigen lesz tévé megint, akkor talán hogy egy ilyen trafót egyszerűbb lenne eredetiben átrakni, mint csinálni egy újat... Persze ha egyáltalán foglalkozik ilyesmivel valaki a világon, esetleg az országban... Tudna esetleg valamit tanácsolni ezesetben?
(#) beretiisty66 hozzászólása Szept 29, 2024
Üdv. Jóideje már hogy egy Orion 403-al kapcsolatban írtam itt. Akkor a képfreki trafójából jöttek fura hangok aztán szagok is, elküldtem újratekercselni, és ismét van kép, bár keskenyebb mint volt, és a képnagyság poti nem tud annyit korrigálni. Esetleg valaki tud menetszámokat arról a trafóról? Most 3900 menet a primer és 215 a szekunder. Úgy tájékoztattak hogy a szekundert le lehetett számolni a letekerés során, de a primer állandóan elszakadt így közelítőleg tekerték fel. Lehet ha letekerek a primerből helyreáll a kép?

Másik kérdésem hogy már be tudtam imádkozni egy csatornát képre, de ahogy tudom ez OIRT D rendszerre van hangolva ahol a hangsáv 6.5 Mhz-el odébb van mint a kép, én viszont most nem is secam hanem pal jelet tudok neki adni. Akárhogy nézem nem tudom megmondani hogy az audio rész szűrője itt melyik komponens lenne.

Előre is köszönöm.
(#) elektrorudi hozzászólása Szept 20, 2024
Sziasztok!
Csak egy érdekesség:
Orion lapos TV 106 cm. Bekapcsolás után, 4-5 másodperc működés. kép van, hang van, de csak a korábban beállított csatornán, majd magától kikapcsol. Aztán kezdődik előlről. A működési idő alatt (4-5 másodperc) se csatornát nem lehet váltani, se hagerőt, egyáltalán egyik gombra sem reagál.
Kb. 10x eljátszottam ezt vele, de nem akartam tovább kínozni, hogy még nagyobb baja legyen.
Nem akartam szétbarmolni sem tudás nélkül, ezért elvittem szerelőhöz.
Bekapcsoltuk, hogy demonstráljam a hibát. TELJESEN JÓL MŰKÖDÖTT! Égett a pofámról a bőr, hogy egyáltalán miért vittem oda. Aztán itthon még 1-2 órát ment hibátlanul. Utána szépen becsomagoltam, és eltettem tartalékba.
Van valami ötletetek, hogy mi történt? Hogy lehetséges ez?
(#) fecameca válasza szs hozzászólására (») Szept 4, 2024
panasonic plazma TV nálunk 17 éves. Olyan, mint új korában. Kár, hogy leálltak a plazmával. Nagyon jók voltak. Semmi fakulás,semmi beégés. Városi legenda az, hogy a plazma beég, meg hogy sokat fogyaszt. Mértem az áramfelvételét. Ha jól emlékszem, 90 mA. Az nem sok.
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2024
(#) tufatofu válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 18, 2024
Ha van kép akkor az még nem.
De lehet kevés a sorvégfokozat tápja, fűtés kontakthibás, G2 kevés stb.
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2024
(#) sany válasza sany hozzászólására (») Júl 5, 2024
Ma megint a kis TV.
Szóval...
Ma kicseréltem a tunerhez tartozó potmétert így , megvan a TV játék csatornája. Bár a kép nem rossz, habár kicsit "mozog", olyan mint a délibáb. De ez lehet a TV játék hibája is.
Az AV bemenet csak nem jó, kicseréltem az RCA csatlakozókat, és a TV <-> Monitor kapcsolót is szétszedtem, megtisztítottam. Azonban így sem jó az videó bemenet, hang van.
Van ötletetetek, hogy mit nézzek meg? Ez meg mindig lehet a TEA IC hibája? Valamilyen szint illesztő áramkör kellene esetleg?
Különben az IC-k beazerzés alatt vannak.
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2024
(#) sany válasza kadarist hozzászólására (») Júl 4, 2024
Ma az összes diódát kicseréltem és ellenőriztem a tranzisztorokat is.
RF-n nem sikerült semmilyen csatornát megtalálnom, egy TV játékot kötöttem rá. Jó hír, hogy nagy nehezen nem tudtam állítani a színt. Tehát a képcső biztos nem hibás, szerintem.
A kép elég szellemképes és életlen. Ez még nem baj, de az a zavaró, ha lekapcsolom a TV-t és vissza, akkor elmászik a szín. Kék és piros lesz újra. De ha tekerek a color (szín) potméteren valamelyik irányba, akkor jó lesz. Mi okozhatja ezt? A jel szinttel biztos gondok vannak, a MindigTV tunerrel nem jó a szín egyáltalán. Pedig minden beállítást, amit tud kipróbáltam.
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2024
(#) sany válasza kadarist hozzászólására (») Júl 2, 2024
Ilyen a kép a szín potméteret teljesen feltekerve. Majd a tápot még megnézem. Nagyából.
A fényerő potméter tökéletesen működik.
A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2024
(#) sany válasza kadarist hozzászólására (») Júl 2, 2024
Nem szórakozók kikapom a 4060-os, teszek be egy másikat.
Már addig eljutottam, hogy a kép elég éles és könnyen állítható, "stabil". Próbaként raktam bele egy 4.433 MHz kristályt. Itt a szín ezzel kevésbé állítható.
Néztem a TV tömbvázlatát. A lényeg az lenne, hogy a TEA 26. kivezetésén meg legyen a 62.5 kHz?
(#) tufatofu válasza sany hozzászólására (») Júl 2, 2024
Akár jelentheti az R katód pillanatnyi zárlatát, átvezetését is, ha telibe vörös bekapcsoláskor. Nem akarlak elszomorítani, de nagyon hiányosak a rendelkezésre álló eszközök -gondolok itt a rajzra elsősorban-, hogy sikeres javítást lehessen kivitelezni. Talán kadarist-nak vannak még ötletei, én kifogytam. A 4Mhz kvarc nekem is gyanús érték, ráadásul a kép amit mellékeltél, elég rossz. Nincs fókusz a képen. Kérdés, hogy nem állítottál jobb fókuszt, vagy nem lehet már? Ez utóbbi segítene eldönteni, hogy ér-e további időtöltés egy TV amiben a cső az utolsókat rúgja...
(#) sany válasza tufatofu hozzászólására (») Júl 2, 2024
Az összes elektrolit kondit kicseréltem újra. Na jó tudom, ágyúval verébre.
Továbbra sem jó, látszik a képen. Sőt valamit elrontottam mert szalad a kép a AV bemenetről. De olyan éles szín továbbra sincs.
Esetleg még annyit leírnék,amikor felkapcsolom, akkor teljesen piros a képernyő. Ez nem tudom jelent-e valamit?

Sajnos a TEA5640C IC-t és az AN5612 IC-t szerintem esélytelen beszerezni. Jó tudom ebay, de az lutri.
A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2024
(#) sany hozzászólása Júl 1, 2024
Sziasztok!
Megint TV javítással kapcsolatban szeretném kérni a segítségeteket. Amit előre is köszönök!
Hozzájutottam egy kis TV-hez, ami 12 V-os hálózati feszültségről üzemel, de sajnos nem jól sajnos nem jól. A TV a típusa ICS CTV 2117, de ahhoz én nem találtam semmit a neten. Azonban a az ICS CTV-2116 modellhez van kapcsolási rajz. (Kértem már a letöltését a weboldalról, hátha valaki le tudja. ) ha lesz kapcsolási rajz megosztom.
A fő IC-je TEA 5640, a szín IC-je AN5612, a vertikális és horizontális vezérlést a TDA2579 végzi. Jó tudom, kell kapcsolási rajz.
A TV hibája, hogy a képe nagyon színtelen, illetve van szín csak nagyon halvány, szinte fekete fehér. AV menetről néztem mindig TV vételi egység kimenetét kötöttem rá 576i felbontásban. TV hangja van.
Az állító potmétereken már állítottam. Ha a kontraszt eltekerem, akkor nagyon elmosott lesz a kép. Ha a szín, potméteren tekerek, akkor már szinte kis tekeréstől is szinte piros lesz a képernyő. A potméterek nem kontakt hibásak kimértem, megtakarítottam őket.
Néhány kondit már kicseréltem, amit úgy láttam, hogy rossz lehet. De mérve azok jók voltak, de biztonság kedvéért....
Melyik egységben kellene a hibát keresnem? Hogy induljak el a hibakeresésben?
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2024
(#) Udvari Zsombor válasza tufatofu hozzászólására (») Máj 19, 2024
Feltételezem, hogy a G2 jelen esetben a "SUB-BRIGHT" feliratú trimmer, ami a hátlapon elérhető, mivel mást nem találtam arrafelé.
A készülék közepe felé van egy méretes trimmer "VR601" panel felirattal, annak hatására valamennyit zsugorodott vagy növekedett a kép mérete, ezzel lejjebb tudtam "tolni" a kép alját, viszont így az "overscan" lett nagyobb, inkább visszacsináltam.
Továbbá a készülék eleje felé van egy ferritmagos fémserleg is "L401" panel felirattal, ami csak a vízszintes kép pozíciót befolyásolja ("V-HOLD"). A képcső nyakán a mágnesek gyári pozíciójukba vannak fixálva zöld "csavarrögzítő kencével", azokat nem piszkáltam.
A visszafutási csíkok akkor válnak láthatóvá, ha a kontrasztot feltekerem, beállítható olyan állapot, mikor ezek alig sejlenek át a képen, bár a világos és sötét képrészletek aránya befolyásolja a képet.

Egész délelőtt próbálkoztam vele, de nem jutottam eredményre, ha bemelegszik, akkor vékony vonallá összekoncentrálható a kép visszahajló alja, púpos kondenzátorokat nem találtam.
(#) Udvari Zsombor válasza tufatofu hozzászólására (») Máj 18, 2024
A monitor előélete teljesen ismeretlen, ma került hozzám, bár a cső nincs beégve, ami jó jel. Sikerült egész' normálisra betekergetni, csupán minden kissé tojás forma, mert a kép alja nem ér le a képcső aljára.
Először kadarist javaslatát nézem meg holnap, abból probléma nem lehet, ha leheletnyit lejjebb veszem a G2-t...
(#) kadarist válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Máj 18, 2024
Szia!
A visszafutási csíkokat a G2 (Scren) potméterrel lehet minimalizálni. A kép centírozását a képcső nyakán lévő mágnesgyűrűk eltekerésével lehet beállítani. Beállítasz potméterekkel egy elfogadható, torzításmentes képet, majd a mágnesekkel behúzd a képet középre.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Máj 18, 2024
Kaptam egy szürkeárnyalatos kompozit video monitort (BNC bemenet). Visszafutási csíkok vannak a képen, valamint a kép alja visszahajlik és nem hajlandó lemenni a képcső aljáig. A "V-LINEAR" állítóval ki lehet húzni a képet a képcső tetejéig, viszont ilyenkor a "V-SIZE" minimumon van és a kép alja még mindig nem ér le. A második képen úgy állítottam, hogy minimalizáljam az alján a visszahajlást.
Mit kellene megnéznem?
(#) renegat1 válasza jdani hozzászólására (») Máj 13, 2024
Szia!
Igen. Azért ezen is végig mértem mindent. Voltok megvannak, még sincs kép, csak csíkok. Itt feladtam, csak hobbi szinten foglalkozok vele. Van ami sikerül, van ami nem. Köszönöm az eddigi segítséget mindegyikőtöknek.
(#) sany válasza kadarist hozzászólására (») Máj 11, 2024
Rendben, átforrasztom a tápot.
A + 5 V valószìnűleg meg van, mert a készenléti LED villágít. Úgy van megoldva, hogy bekapcsolva, tehát van kép, akkor fényesebben. Készenlétben pedig csak halványábban világít a LED TV elejèn.
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2024
(#) Moon79 hozzászólása Ápr 26, 2024
Sziasztok! Egy ismerősömtől hozzám került egy hibás tv. A jelenség azért érdekes, mert a csatolt képen látható hibát produkálja a bekapcsolás utáni első 10-15 percben. Utána tökéletes a kép. Vajon mi okozza ezt a hibát? Átnéztem az összes kondit amit találtam illetve a csatlakozást. De egyelőre nem tudom melyik a ludas.

IMG_2231.heic

(#) gubík gábor hozzászólása Ápr 25, 2024
Sziasztok mesterek. Egy Philips PUS7555/12 típusú LCD-n ügyködöm(1.kép) Bekapcsolás után csak sötét kép látszik(2.kép), háttérvilágitás működik. Ha leválasztom a T-Con egyik kimeneti szalagkábelét, a fél kép látszik(3.,4.kép), majd elszürkül(5.kép). Ugyanez van a másik oldalon, ha azt a kábelt csatolom le. Méregettem a COF panel kondenzátorait is, de nem találtam hibásat. Ha az egyik szalagkábelen leszigetelek pár pint akkor beindul az LCD. Ha ugyanezeket az érintkezőket szigetelem le a másik kábelen, szintén beindul a panel. Természetesen a kép enyhe romlásával (vékony szines csikok), ami nézhető. Lehet konkrét hibát találni, vagy marad szigszalag verzió?
(#) atti35 hozzászólása Ápr 17, 2024
Sziasztok!
Hozzám került egy Navon tv hang van kép nincs hibával. 7db ledet cseréltem benne. A háttérvillágítás megjavult de továbbra sincs kép. Bekapcsoláskor a kijelző alján pár másodpercig látható egy kékes zöldes csík és ennyi.
Mi lehet még a probléma?
Válaszokat előre is köszönöm.
(#) lacik2 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 9, 2024
Bocsi,Ez a két kép.
Következő: »»   1 / 147
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem