Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Szoktam szilikon olajat fújni a csőbe és akkor egybe kijön a dugó.
Köbzolinak igaza van minél simább a furat annál kevésbé tapad.
Köszönöm, de már megvan fejben, a szippantópáka egy része
Akkor már ugy látszik fejlödtek a hölégszerszámok. Nekem az elsö (már jo régi) nagyon hangos volt (eredetileg egy motorral hajtott dugattyús kompresszor volt - hasonlo mint az olcso autokompresszorok - abba szereltem késöbb akváriumhoz gyártott pumpát, azota azzal nincs semmi baj, szépen zümmög).
Késöbb kaptam ajándékba egy nagyobbat, abban szintén ventillátor van, meg egy golyos nyomásmutató (egy üvegcsöben egy vasgolyo, ami mutatta, hogy milyen a nyomás ill. a vákuum), ami irto zajt csinált - csörömpölt a csöben - ki kellett iktatnom.
Sajna rosszul emlékeztem. Nem pont ugyanilyen az enyém !
Bocsi az egyel feljebbi hozzászólás neked szól!
Sebaj!Hasonló,mikor működöt ez is jó kisgép volt!
Hát BP legforgalmasabb, leghangosabb helyein is ott vannak. Ők szerintem idővel megszokják, de a szomszédok nem.
Ha gondolod tehetek fel egy "hanganyagot" összehasonlítva egy hajszárítóval.
Nem kell elhiszem, hogy igy müködik (én annak idején csodálkoztam, hogy vajon miért raktak komoly kompresszort a gépbe, mikor egy ventillátor untig elég lett volna.
Ebben valami egyenáramú motoros megoldás lehet. Egy potival szabályozhatom az áramlási sebességet fokozatmentesen olyan 20 és 120 L/perc között(a 120 gyártói adat a 20 tipp jellegű).
Viszont már kipróbálgattam mit tud. Feltekerten 450 fokra feltettem az 5 mm-es átmérőjű fejet. A gyári lötstoppot felpúposította majd elégette kb. 10 sec alatt fél fordulaton . A probléma ott volt, hogy utána a panelt kicsit arébb megfogtam és nem számítottam arra, hogy az ott lévő vezetősáv meleg lehet ...
Ilyen melegre elég veszélyes feltekerni, mert sok alkatrész is megsinyli. čn még 300 foknál sem használtam többet, mert feleslegesnek tünt.
Gondolom használsz előmelegítőt, mert anélkül a nagy NYÁK-okat igen nehéz bontani. Viszik a hőt elég rendesen.
Csak próbálgattam mit tud. Egy selejtes, szétszedésre itélt panelen próbáltam ki.
Ha nagy NYŔKot kell bontani - igen ritka eset - talán 2 ilyen munkám volt az utolsó évtizedekben - arra ott a nagy Stanley 1000W-s hölégfuvo, az pillanatok alatt lebont mindent
(Söt azt használom nagyobb százlábuak kivételéhez is)
Nem válaszolni, hanem kérdezni szeretnék:
kb. mekkora lehet a vákuum tartály ? Elegendő, hogy egy szippantásra kijöjjön minden olvadék a furatból ? Üdv: sector99
Semmi gond, a vákuum tartály 126ccm térfogatú.
Én -0,5Bar-t tudok elérni ezzel a kompresszorral. Egy szippantásra bőségesen elegendő ez a térfogat, amikor még nem tömődött el a szippantóm hegye kiszívott minden csepp ónt. De most gondolkodnom kell azon, hogy hogyan tudok készíteni egy "forrasztó páka betétet" ami nekem megfelel a szippantó pákához...
Köszönöm a választ !
Én is most akarok majd egy szippantót csinálni, bár a páka az gyári. Az enyém autó vákuum szivattyúból készül - ami a központi zárakat vezérli. Az ón tapadásról. A gyári pákában úgy van megoldva, hogy a műanyag csőbe, egy jó pár mm-rel kisebb ármérőjű szorosra tekercselt rúgó van betéve. A vége csúcsosra van kiképezve. A meneteit széthúzva elég könnyen eltávolítható az összetapadt ömledék. Üdv: sector99
A te gyári pákádról tudnál feltenni képeket? Ha lehet részletes képeket kérnék.
Köszönöm!
Igen, de ma már nem érek rá, majd vasárnap lefotózom.
Jó lett volna, de nem gond, most nyomon vagyok. Gondolom a tiéd is valami hasonló lehet.
Az előbb fürdés közben úgy ért az ötlet mint a villámcsapás... Attól még érdekelnek a fotóid...
...akkor naponta háromszor is kell menni fürdeni....
Bocs, ezt nem tudtam kihagyni.... Szóval igyekszem a fotókkal. Egyébként ILYEN.
Mindég váratlan helyzetekben tör rám az ihlet .....
Ez a páka jó kicsinek tűnik, az enyém nem lesz ilyen pici....
Szia !
Nos itt vannak a képek a kiforrasztó páka óngyűjtőjéről. Remélem, hogy ad valami plusz ötletet Neked. Üdv: sector99
Túl vagyok a kőzetgyapotozás 90%-án, és kell még vagy 10m2 pozdorja a ferde részekre, meg a feljáróhoz, meg még vagy 10 a polcokhoz. De a plafon már meg van! És bent van a másik oldali ajtó is...
Üdv Inhouse
Köszönöm a képeket!
Magát a tartályt hogyan lehet kivenni? Mi csúszik hátrább, hogy ki tudd húzni?
Alakul!Tágas műhely lesz, jól haladsz.Ha meg engedsz két megjegyzést: Egy tető ablakot jó lett volna betenni.Kilenc évet húztam le egy sötét lyukban és már utáltam bemenni. Most 12 m2-en három ablak és üvegezett ajtó van, és fény rengeteg. Azóta imádok ott lenni.
A másik a meleg nyáron. Nekünk van tetőtéri szobánk tudom mit beszélek.
Azt a 1214. számú képen láthatod. Ott a gumigyűrű illeszkedik bele a műa. cső végébe. Majd az a függőlegesen bordázott rész előre csúsztatható és bekattan egy retesz. Kioldása a "piszoly" hátsó felén van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |