Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   176 / 308
(#) zoly15 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Nem a szívócsonkra gondoltam, hanem az üvegcső elején lévő szívócsőre

Mikor először betapadt, azután a belső felét megfurkáltam egyre nagyobb átmérőjű fúrókkal lépcsősen, de ugyan ez a szituáció...

Esetleg valami más anyag nem lehet jó? Mert azért elég körülményes egy 2,5-3mm-es furatban polírozni.....
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Esetleg a szippantó csövet is üvegből kell csinálni. Arra nem tapad.
(#) zoly15 válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Ezen gondolkodtam már én is, de azt hitem hogy őrültség
(#) Zsolt2 hozzászólása Máj 14, 2012 /

Sziasztok!

Szeretnem bemutatni muhelyem 2 legujabb tagjat.

Udv, Zsolt
(#) szamóca válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Idézet:
„Az igaziak a jó öreg ruszki fúrók”

No ezek a 90' évekből származó sárga csigafúrók pont onnan kerültek az országba. A Nyiregyi KGST piac főként az ő szerszámproduktumaikkal volt, és van tele, csak az arányok változnak a kínaiak javára manapság.
Nincs mese, a jó minőséget meg kell fizetni, és ezek nem barkácsáruházakban, piacokon, hipermarketekben leledzenek.
Addig amíg nem teszed ki nagy igénybevételnek, (fát normál vasat, műanyagot fúrsz ) nincs ezekkel gond, de ha rozsdamentes, saválló stb acélt kell fúrnod, akkor ezek nem használhatóak.
(#) zoly15 válasza szamóca hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Idézet:
„rozsdamentes, saválló stb acélt kell fúrnod, akkor ezek nem használhatóak.”

Igen, ez sajna így van, mostanában ahogy szoktuk mondani "bili anyagból van"...
(#) zolika60 válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Régesrég, amikor még nem lehetett ónszippantót a boltban venni, a patikában kapható cseppentő üvegcsövét használtam, egy szintén ott kapható gumilabdára szerelve. (Tudom ez ma már elképzelhetetlen.) Filléres dolog, kell belőle néhány tartalék, arra az estre, ha véletlenül eltörne. Viszont más módon nem megy tönkre. :yes:

Egy rugóra jár az agyunk, mikor írtad az üvegcsövet egyből rá gondoltam, meg végigfutott az agyamban hogyan fogom darabolni. Ha szerencsém van, akkor ez hőálló üveg és nem fog eltörni a hirtelen hőtől.
A beszerzése meg egyszerű, szólok anyukámnak hozzon egy terményes zsákkal :csodalk:
(#) zolika60 válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Jól bírja. Csak ha odakoccan valahová erősebben azt nem szereti.

Köszönöm az ötletet, ma ki lesz próbázva
(#) szamóca hozzászólása Máj 14, 2012 / 1

Végre beszereztem egy normális fúrótokmányt!
A képen egy 0,5mm-es fúró van befogva. A papírforma szerint, a középpontól 50mm-re 0,06 az ütése.
(#) bankimajki válasza szamóca hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Mennyibe kerül egy ilyen tokmány? Az enyémre sem ártana egy ilyen.
(#) CIROKL válasza szamóca hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Na végre egy rendes toki, nálunk már vagy 10 éve ilyeneket használunk és évente 2-3 -mat kinyírunk de használjuk ám 5-6 -an és nem kíméljük hisz azért van hogy dolgozzunk vele , ebből kiindulva neked otthoni használatra 1000év .
(#) szamóca válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Precíziós, önzáró 13mm B16 10+áfa
(#) zoly15 válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Nos kipróbáltam az üvegcsöves megoldást.. Ebben is megragad az ón. Gondolom itt és a teflonnál sem az érdesség volt a gond, hanem hogy hideg a cső...
Akkor még a végén át kell alakítanom kiforrasztó pákává....
(#) AMD válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Szia!
Az én kézzel működtetett ónszippantóm is eltömődött amíg nem jött egy egyszerű és nagyszerű ötletem. 3-as fúrószárral bekenem belülről a csőrét csapágyzsírral. Így nem tömődik el. Időnként meg kell kenni egy kicsit de én nem sokszor használom így jó sokáig kitart.
(#) szamóca válasza AMD hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Én csavar lazítóval szoktam befújni.
(#) Doncso válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Azaz,zöld evig, az a leghosszabb fajta.
(#) Doncso válasza szamóca hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Ezt akartam igazából hallani! Köszönöm szami mester. Akkor érkezik.
(#) szamóca válasza Doncso hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Muty, muty!
(#) zoly15 válasza AMD hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Szia!
Ez egész jó ötlet lehet!
Bár ha kenegetnék (amit ki fogok próbálni) valami szilikon alapú cuccot lenne jó használni, pl. szilikonspray...
(#) patexati válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Szia! A kiforrasztó pisztolyoknál fűtve van a "szippantó "rész,az üvegben szokott lenni fémforgács.. Én is tervezem egy beszerzését egy Aoyue állomásom van melyen van vákum de nincs hozzá páka a leírás alapján de mivel kínai és már tanulmányoztam szerintem egy az egyben vagy kisebb átalakítással alkalmazható hozzá ILYEN páka.. A sima szippantóval hasonló eredményre jutottam mint te nem véletlen van bent az a fémrúd mi "kitolja" az ónt. A teflonra nem tapad rá de bent marad mivel azonnal visszahűl. SMD cuccnál még kényesebb a dolog mert ott ugye nem lehet még annyira sem felmelegíteni az alkatrészt nem is beszélve az ólommentes technológiáról.. Szóval neked is valami hasonlóra lesz szükséged. Nagyon jó egyébként a vákumozó kompresszorod az biztos,hogy bírni fogja! Sok sikert!
(#) skero válasza satlokk hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Nekem lehet ,hogy pont ilyen fúrógép van. Csak az enyémnek a szénkefe tartó része ment szét ,de amúgy semmi más baja. Lefotózom holnap.
(#) patexati válasza patexati hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

A páka lemaradt..Bővebben: Link
(#) gordonfreemN hozzászólása Máj 14, 2012 /

Én már próbáltam az ónszívó szalagot is, szippantós pákát is, a legjobban mégis az vált be, mikor jó sok ónnal futtattam be a lábakat és úgy levettem az alkatrészt.
(#) zoly15 válasza patexati hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Szia!
Köszönöm szépen!
Már van egy elméletem a kiforrasztó páka dologra...
(#) zoly15 válasza patexati hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Ez a páka egyszerűen utánozhatónak tűnik....
(#) sastas01 válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Köszi. Remélem lesz is. Majdnem e-bay, mivel a srác nem rakta bele gyárilag a Magyarországra szállítást a hirdetésbe, és nem akarta módosítani, így e-mailba megadta a cég honlapját ahonnan rendelhetem. Ahozképest amit tud elég olcsó volt. A hőlégfúvóról már kiderítettem, hogy jól olvaszt sajtot és a zsugorcsövet sem tágítja...(480 fokon a sajt pikk-pakk lebarnult ).

Massawa: nemtudom, hogy az én szerkezetemre irányult-e a kérdésed, de feltekerve a hőlégfúvó nem hangosabb mint egy halkabb hajszárító.
Következő: »»   176 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem