Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Az Unior jó szerszám volt régen. Nekem van olyan kombináltfogóm például ami több mit harminc éves és a százasszöget is elvágja mégsem csorbult ki az évtizedek alatt. A műanyag markolat kissé széttöredezett, de ezen kívül hibátlan a mai napig. Nem tudom persze, hogy ha ma vennék egyet az is ilyen jó lenne-e. Tán meg is próbálom.
Ez is jó ár/érték arányú márka. Nálunk a szerelők nyúzzák. Szinte csak elvesztés által fogy.
Bővült a szerszám készletem egy digitális-tolómérővel, valamint egy nyakba akasztható nagyítóval,(ahogy a néni használja az m4-es képen) amely SMD forrasztásakor nagyon hasznos lehet. Mindezt a nagybácsimtól kaptam.
Kinek mi a véleménye róla?
Hát a tolómérő mindaddig jó, amig olyan 10-30 fok körül mérsz vele. Ezt azért mondom mert nálunk a suliban van lehetőség "tesztelni" az eszközöket hitelesített gépekkel, eszközökkel.(egy próbatestet ami 30 mm volt 20 fokon, 20 fokon 30,08 ra mért, ami belefér. 38 fokon már majdnem 40 mm hosszú lett....).
A nagyítóról nincs tapasztalat.
Amire én fogom használni, arra tökéletes lesz.
Én is kaptam egy ilyet egy havertól, fadobozba. Azt mondta ő nem tudja mi ez, talán én hasznát veszem. Na én mindjárt kritikus szemmel álltam neki, csináltam egy R&R vizsgálatot, (10 mérés ugyanazzal a metódussal tőlem majd mástól) a végeredmény félelmetes volt, szinte mindig más eredmény jött ki, na azzal a lendülettel hajítottam ki. Engem biztos nem fog megviccelni. Jó lenne, ha épp huzalátmérőt mérek mondjuk csöves kimenőnél, 0,2mm tévedés és vagy nem bírja el a kiszámolt áramot, és megszakad a huzal, vagy lehet éppen ezért nem fér fel a csévére. Szóval inkább a manuális....
Így van, eléggé pontatlan a tolómérő. Ha nem olyan percizitást igénylő munkához használják, amihez a pontosság és hitelesség elengedhetetlen, akkor akár még használható is. Én is többet vártam tőle, és ahogy Doncso barátom is leírta: a vezeték-mérésekhez kifejezetten jó lett volna, de sajnos erre nem (sem) alkalmas.
A nagyító majd a gyakorlatban vizsgázik, meglátod, mennyire lesz használható. (Azért a tolómérő miatt ne keseredj el, de ne is várj tőle többet, mint amire való.)
Minőségi 6-os fúrószár.
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2012
Speciális kanyarfúró, extra élezéssel ...
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2012
Bizony,ezek eléggé vegyes minőségű mérőeszközök. Én ilyen kis átmérőre megelégszem a csehszlovák mikrométeremmel ami már kb 15 éves...
Annál több kell legyen, mert Csehszlovákia már húsz éve nincs.
Nem tudtam évszámot, csak tippeltem, de akkor jó régi, és még pontos is
Szia!
Így már nekem is sikerült és nem is vasban,hanem fában de hol vannak a régi atom biztos fúró hegyek sajnos.
Az a baj, hogy nem csak a hegyek nem a régiek, hanem a fúrógépek se. Nekem a régi bosch fúrúm (kb 15éves) semmi baja pedig volt rendesen használva de már kaptam kb 2-3éves bosch fúrógépeket amik mind hibásak voltak.
Meg kell venni a drága (ipari) gépeket és szerszámokat, akkor nem lesz gond. A technológia fejlődik, tehát sokkal jobb eszközöket gyártanak. (Anyagminőségre is jobbak.) Csak az átlag emberek nem veszik meg és sírnak hogy csak 1 évet bírt (jó esetben).
Üdv.: Miki A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2012
Az amit mondtam az se ipari fúrógép de bírja Igaz amiket említettem pár évesek se ipari kategória volt de nem bírták. Főleg a kommutátor rész égett el bennük.
Az ember meg sajnos a jelenlegi országhelyzetbe nem tud venni ipari kivitelt.
Én egyszer majdnem egy imbuszkulcsból csináltam fúrószárat. Kissé megcsavarodott, mire rájöttem, hogy a csavart valószínűleg légkulccsal húzhatták meg, és esélyem nincs egy kis kézi kulccsal kinyitni.
Én még eddig mindent ki tudtam nyitni a kis Beta készletemmel. Igaz, néha nem árt egy kis csavar lazító, utána meg kalapáccsal megkocogtatni a csavar fejét.
Nem az a baj, hogy kínai, hanem, hogy digitális. Nekem is kinai tolómérőm van viszont az manuális, és az olyan nagyot nem tévedhet(talán 5 század van benne, annyi ami a szemembe is )
Vannak jó hegyek! Meg a hozzá tartozó árak is megvannak.
A fúrógépekről annyit, hogy mindig mosolygok amikor munka közbe vállalkozókkal beszélgetek, hogy ők most vettek 40-50-ért anyagkeverőt, én mindig nevetve mondom, hogy én meg 3500-ért vettem egy 87'-es magyar fúrógépet A fordulatszámo pont alkalmas anyagkeverésre, fúrásra is, a tokmánya tökéletes, ja és még ütvefúrni is tud A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2012
.......meg rá van írva hogy mitutoyo..... (vicc)
Csak nem egy öreg EVIG-et?
Elnyűhetetlen "igásló", sógoroméknál is sok szerepe volt a lakás felújításnál.
Deám azt bizony! Aminek a tokmány alatti részét lehet csavarni ahhoz, hogy ütve vagy simán fúrjon. Szerintem nem lehet kinyírni. Annó hozzám került egy csapágyas darab, én lüke kidobtam. Azóta is bánom. Tavasszal viszont vettem egyet kemény 3500Ft-ért, mondanom se kell, hogy lukat fúrok a földbe a keverőszárral. Nem lehet lefogni. A szárazanyag, ragasztó, malter, ilyenek meg sem kottyannak neki. Szerintem az egyik legjobb fúrógép.
Hát ma hogy megörültem. Kaptam a tesómtól ERSA pákahegyeket. De mivel nincs ilyen pákám eltettem a fiókba őket. Aztán ma valamiért előszedtem őket, nézegettem. Mivel kattogós wellerem van szóba se jöhet, hogy beletegyem, mert ennek nem mágneses a vége. Pedig olyan klassz hegyek. Van szalámi végű, véső alakú, van pár darab és mind új! Aztán ahogy nézegettem, mondom nem lehetne egy rossz weller hegyről lecsípni a mágnest. Hát mondom én megpróbálom. Egy csípővel addig feszegettem, amig kiugrott a mágnes, ne betoltam az ERSA hegybe, és kipróbáltam. Hihetetlen, működik, nagyon jó vele forrasztani. Legalább ez sikerült ma.
És mindezek mellé olyan 400W körüli...
Egy mostani 1100W-osat simán meggyaláz. Arról nem beszélve, hogy van benne anyag rendesen. Súlyban kitesz 3-4 mostani gépet. A Wattjai pedig valósak nem PMPO... Engem már körbefuttatott egy a malteros vödör körül.
Azt el is hiszem. Nem egy kölök fúrógép az biztos. A maiak közül, ha levesszük a "dizájnos" kinézetet, akkor ilyen tartós gépet nem is tudom melyik márkába és árfekvésbe tudnék mondani. Pedig semmi extra nincs benne, ez csak egy fúrógép. Mégis....
Most egy Bádzset-et tesztelgetek.
Egyelőre jónak tűnik, masszív fém áttételházas, 1050W... 6-os fúró aluban meg se kottyan neki, kiváncsi leszek a csapágyak hogy bírják. Nálam mindegyik ott vérzett el...
Nálam a tekercsek...
Ne 6-ossal teszteld aluban, hanem 13-assal acélban. Egy 1kW-os gépnek az a teszt. (Nekem a 700W-os simán megküzd acélban a 13-assal.) Persze függ az áttéttől és az előtolás mértékétől is.
Üdv.: Miki |
Bejelentkezés
Hirdetés |