Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ablakemelő vezérlés
 
Témaindító: árpix, idő: Nov 5, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 9
(#) akos70 válasza ixorn hozzászólására (») Nov 20, 2011 /
 
Helyes bekötés esetén a kapcsoló alapállásában a motor mindkét pólusán test van. A kapcsoló megnyomásakor az egyik átvált (+)-ra.
(#) ixorn válasza akos70 hozzászólására (») Nov 22, 2011 /
 
Bekötöttem! Gyújtásról adtam neki áramot így a biztos úgyvoltam vele. A vezető oldalról viszont nem tudom vezérelni az anyósülést nem értem miért. Én az anyósüléstől áthoztam a motor két vezetékét úgygondoltam elég annyi és rádugtam az énoldalam lévő kapcsolóra adtam testet-áramot, és egyszerűen nem csinál semmit. Levettem a kapcsolóról és a motor kábelt - és + ra raktam egy akkumulátor töltővel és nem csinál semmit csak szikrázik. Mi lehet még ezzel a probléma? De viszont az anyósülésről vezérlem a kapcsolóval akkor megy szépen..
(#) akos70 válasza ixorn hozzászólására (») Nov 22, 2011 /
 
Úgy érted, hogy a jobbos motorra két kapcsolót kötöttél? Ezt eddig nem említetted. Hogy kötötted be?
(#) ixorn válasza akos70 hozzászólására (») Nov 23, 2011 /
 
Helló!
Ja úgy is érthetjük. Az anyós ülésnél adtam testet áramot meg a motor ez így 5 kábel. A motort "megblankoltam" és átvittem a vezetéket a másik ajótba (vezető oldal) és ott a motor kábelt kötöttem a kapcsolóra és adtam neki áramot illetve testet. És nem működött. A kapcsoló biztos, hogy jó ki lett próbálva..
(#) akos70 válasza ixorn hozzászólására (») Nov 23, 2011 /
 
Ha közben a jobb oldali kapcsolót nem kötötted le, csak hozzá kötöttél párhuzamosan egy másikat, akkor ne nagyon csodálkozz.
Korábban írtam, hogy a motor a kapcsoló alapállásában mindkét pólusára testet kap. Emellett te egy másik kapcsolóval adsz neki pluszt? Mit vártál?
Kösd le a jobb oldali kapcsolót, és működni fog a balossal.
Vagy ha az a cél, hogy mindkét oldalról működjön, az is megoldható, de nem így.
(#) ixorn válasza akos70 hozzászólására (») Nov 23, 2011 /
 
Mint látod nem vagyok egy zseni ilyen téren, de minden ötletet meghallgatok tanulok az okosabbtól Érdekelne, hogy mit javasolsz..?
(#) akos70 válasza ixorn hozzászólására (») Nov 23, 2011 /
 
Olvass vissza pár hozzászólást, lapoznod se kell.
(#) Attis 79 hozzászólása Nov 24, 2011 /
 
Üdv mindenkinek.
Olyan kérdésem van hogy Gyárilag beszerelt elektromos ablakok vannak a kocsimba.(elöl/hátul)Az anyósülésnél lévő alig akar működni.Nem akar lefele jönni,olyan mind ha nem volna a motorba elég fesz.Néztem a szerkezetét nem szorul sehol sem be is fújtam WD40 el is meg a keretnél szilikont is fújtam de semmi.Járó motornál kicsit biztatóbb a dolog de akkor is kel a rásegítés hogy működjön lefele.Fölfele még csak csak fel megy de elég lassan.Mit nézek meg rajta?
Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) Inhouse válasza ixorn hozzászólására (») Nov 24, 2011 /
 
Ahhoz, hogy a bal oldalról is tudd vezérelni a jobb oldali ablakot, kell még egy ablakemelő kapcsoló a bal oldalra. A bekötés biztos, hogy itt van ebben a topicban. A lényeg, hogy nem párhuzamosan kell kötni, hanem sorban a 2 kapcsolót, így vagy az egyik, vagy a másik kapcsolja, nem akadhatnak össze.

Üdv
Inhouse
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 24, 2011 /
 
Közben megnéztem és nincs itt rajz, de az egész HE-n sem találtam...
Minden egyéb helyen inkább a kapcsolók konkrét bekötése van fenn és nem a logikai rajz az érintkezőkkel.
Találtam egy viszonylag jót...
Ez egy olyan rendszer, ami neked kell. A bal oldalon 2 kapcsoló (plusz egy megszakító, hogy letilthasd a jobb oldalt), a jobb oldalon 1. Annyi, hogy a bal oldalon még automatika is van, de nem érdekes.
Alapból az éintkezők testen vannak, vagy az egyik, vagy a másik oldalt rakja pluszra, amíg nyomod. Így a motor felváltva tudja kapni a pólusain a 12V-ot, így tud menni mindkét irányba.
A balról vezérlésnél a kapcsoló 2 szála (ami a motorra menne), és a motor közé megy a jobb oldali kapcsolója. Így az csak a bal oldali (neki szánt) kapcsolón keresztül kaphat alapból testet, de azt megnyomva felváltva, pluszt is. Vagy a saját jobb oldali kapcsolójáról azt megnyomva...

Elektromos ablak bekötés, bal oldalon dupla kapcsolóval

Üdv
Inhouse
(#) akos70 válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 24, 2011 /
 
Idézet:
„Közben megnéztem és nincs itt rajz, de az egész HE-n sem találtam...”


Na ne már, csak a scroll gombot kell kicsit megtekerni.
(#) Inhouse válasza akos70 hozzászólására (») Nov 24, 2011 /
 
Ezt azt hiszem láttam, de nem akartam kézzel rajzoltat.
Egyébként a keresés nem az igazi még...azt vettem észre, hogy hiába macskakörmözök szavakat össze, akkor sem úgy csinálja...adott topicban, adott user-nek a hozzászólásaiban adott szavakat nem lehet keresni, ennyiből szerencse az aláírásom...a találatoknál a képekre állva nincs indexkép...a png-t nem szereti...de azért szeretjük!

Üdv
Inhouse
(#) dcsaby hozzászólása Máj 31, 2012 /
 
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni el. ablakemelő kapcsoló bekötéséhez! Az autóban 4 el. ablak van melyet egy a középső konzolon lévő kapcsolókról lehet vezérelni, ez rendben működik is mind a 4 ablaknál! A kérdésem a következő: a hátsó ajtókon vannak külön kapcsolók és ezeket szeretném bekötni hozzá pluszba, a kapcsolókon 5 kivezetés van, hogyan tudnám ezeket bekötni?

Köszönöm a segítséget!
(#) Inhouse válasza dcsaby hozzászólására (») Máj 31, 2012 /
 
3 hozzászólással lejjebb található egy linkelt rajz. Az első kapcsoló lesz a master (mester), a hátsó a slave (szolga).
Gyakorlatilag az első kapcsoló és a motor közé kell iktatni a hátsó kapcsolót. Milyen autó az, ahol az ablakemelő kapcsolók csak elöl vannak, holott hátul is van elektromos ablak?

Üdv
Inhouse
(#) dcsaby válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 1, 2012 /
 
hátul is van gyárilag az akókárpitban csak nincs bekötve! Köszi a segítséget!
(#) Regu hozzászólása Jún 28, 2012 /
 
Hozzáértők segítsetek !
Nemrég vettem egy központi zár vezérlő modult!
Ezen van egy vezeték ami 30 sec. negatív ablakzáró jelet bocsájt ki .Tehát a távirányító riasztó gombját 3 sec.-ig nyomva tartom akkor adja ki ezt a jelet.Kérdésem hogy tudom én ezt bekötni ,hogy rendeltetés szerűen működjön ??Az ablakemelő motorhoz 2 vezeték megy amiben az áram polaritását a kapcsoló változtatja aszerint merre menjen az ablak ?
(#) akos70 válasza Regu hozzászólására (») Jún 29, 2012 /
 
Az a kimenet egy modult vezérel, és az kapcsolja az ablakemelő motorokat (kettőt vagy négyet). Ezt a modult külön kell megvásárolni.
(#) Regu válasza akos70 hozzászólására (») Jún 29, 2012 /
 
tudnál dobni egy linket milyen modulra is gondoltál...
köszönöm..
(#) Inhouse válasza Regu hozzászólására (») Jún 29, 2012 /
 
Ha nem automata az ablakod, akkor ahogy Akos70 írta, kell egy ilyen modul, ami azzá teszi. Azt lehet ezzel a jellel vezérelni, bár annak meg nem kell 30s...
Igazából ott lenne értelme, ahol ugyan nem automata az ablak, de van kioldója a végálláshoz, ami tolerálja a többszöri ismételt kioldást. Ebben az esetben egy (2) relét kellene közé iktatni a meglevő gomb és motor összekötésnek, és a relét vezérelné ez a 30s-os jel.
Itt, vagy valahol hasonló témában van fenn utánépíthető ablakmodul is, ami pont jó lenne neked. Kérdés, hogy megéri-e vele vacakolni, amikor pár ezerért olyan modult kapsz, hogy nem csak, hogy leold a végállásnál, hanem teljesen automata ablakod lesz...

Üdv
Inhouse
(#) Regu válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 29, 2012 /
 
http://www.aventron.hu/index.php?tid=r_con1_l

valami hasonlóra gondoltál ??
(#) Inhouse válasza Regu hozzászólására (») Jún 29, 2012 /
 
Ez is jó, de ettől a kézi működtetés nem lesz automata. Azok kicsit drágábbak, de nyomod egy pillanatra a gombot, fel-/lemegy az ablak, közben megnyomod, megáll, vagy ha végállásba ment, akkor is.
Ha nem szükséges a kézi működtetés automatizálása, akkor ez pont jó neked.

Üdv
Inhouse
(#) Gonzáló hozzászólása Júl 25, 2012 /
 
Hali!
BMW 316i ablakemelő kapcsolója besült. Maga a kapcsoló eléggé érdekes, mert csak 4 szál vezetékem van(2 db pozitív+ 2 db motorszál) Sajnos kapcsolót nem találtam hozzá. Egy olyan kérdésem lenne, hogy össze lehet-e hozni egy 6 lábas univerzális ablakemelő kapcsolóval, vagy sem?
(#) janika25 hozzászólása Okt 27, 2012 /
 
egy olyan kérdésem lenne még ha a kulcsot bedugom a zárba és mechanikusan nyitom zárom és ott tartom valamelyik állásban akkor az ablak le és fel megy ha a távirányítón hosszan nyomom a nyitás zárást nem történik semmi pedig elvileg tudja az autó ezt hogy tudnám beprogramozni egy 2003-as seat leonon?
(#) FLeR hozzászólása Nov 3, 2012 /
 
Bővebben: Link

a képen látható kapcsoló lábai egytől ötig vannak számozva. Szükségem lenne egy bekötési rajzra,hová jön a villanymotor,hová jön a negatív és a pozitív. Az is jó ha minden számhoz odaírjátok hogy mit kell rákötni.
Köszönöm

Szerkesztve! A link gomb a linknek van, tudtad?
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2012
(#) akos70 válasza FLeR hozzászólására (») Nov 3, 2012 / 1
 
Általában a középső a +, két szélső a -, a maradék meg a motoré, de azért érdemes kilámpázni.
(#) attrax válasza janika25 hozzászólására (») Nov 3, 2012 /
 
Nem fog működni,mert az autód komfort fokozata nem tudja.Felejtsd el.
(#) attrax válasza Gonzáló hozzászólására (») Nov 3, 2012 /
 
Nem ,mert a kapcsolód egy"okos" elektronikára ,ment és az tudta vezérelni az ablakokat.Menj el bontóba de szerintem tudsz rendelni én is tudtam 10pénzért adtak 2db-ot újat.
(#) Attyo hozzászólása Nov 23, 2012 /
 
Sziasztok!

Ablakemelő kapcsolóval küzdök.
6 lábú kapcsoló, és nem tudom, melyik lábra mit kell kötni.
Kiméregettem a kapcsolót, le is rajzoltam, melyik állásban mit csinál.
Köszönöm a segítséget:Attyo
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2013

Kapcsoló.jpg
    
(#) hibbantpasi válasza Attyo hozzászólására (») Nov 23, 2012 /
 
Ha jól rajzoltad: 3,5: test , 4,6 :+ , 1,2 :motor .

üdv: hp
(#) Attyo válasza hibbantpasi hozzászólására (») Nov 23, 2012 /
 
Köszönöm!
Következő: »»   3 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem