Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AVR - Miértek hogyanok

Témaindító: pakibec, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
WinAVR / GCC alapszabályok:
1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile"
2. Soha ne érjen véget a main() függvény
3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van
4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron
5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás
6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et
Bővebben: AVR-libc FAQ
Lapozás: OK   312 / 840
(#) Reggie válasza covek hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Midnight Commander editorat hasznalom szerkesztesre, konsole vagy gnome-terminel alatt nyitok ablakokat, make es avr-gcc, avr-binutils, avr-lib.
(#) Reggie válasza Reggie hozzászólására (») Márc 2, 2011 / 1

Na tul lassan akartam modositani a hozzaszolast:

Szoval git-et es cvs-t nem hasznalok, viszont irtam egy ablakos konfiguratort a kernel konfiguratort felhasznalva(a make menuconfig mintajara). A uC tipusatol kezdve, a fuse bitek es altalanos szoftvermodulok(mint pl sorosport kezeles vagy crc, stb) at a fordito parameterezeseig mindent tartalmaz. Meg nincs teljesen kesz, de mar 280kbyte a forraskodja. Mellekeltem kepeket.
(#) Reggie válasza Reggie hozzászólására (») Márc 2, 2011 / 1

Tovabbi kepek.
(#) kovacsj válasza kovacsj hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Megnéztem az mfile-t. Ezek a beállítások nálam is be vannak állítva. PRINTF_LIB_FLOAT értéke ugyanaz.
(#) trudnai hozzászólása Márc 3, 2011 /

Megjelent az AVR Studio 5. Ugy tunik, hogy eldobtak az Eclipse alapu AVR32 fejlesztoi rendszer otletet es Visual Studio-ra alapoztak a fejlesztoi kornyezetet. Ez egyben jo, mert a Visual Studio kenyelmes, azonkivul AVR es AVR32 is egyetlen feluleten fejlesztheto, azonban emiatt a Linux es Mac felhasznalok remenye megszunt, hogy megkaphassak az uj IDE-t a kedvenc operacios rendszerukre.

Atmel AVR Studio 5
(#) covek válasza Reggie hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Gratulálok, szép! Már ha egy menuconfig szép lehet!
Ennyire én nem vagyok programozó! Már a jelenlegi Makefile átlátása is határeset.

Publikussá fogod tenni majd ha késznek gondolod?
(#) covek válasza Reggie hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Nállam vim a szerkesztő, terminator a terminal, a többit a make hívja, a libeket, meg includeolja a forrás.

A belinkelt git fában láthatod a blink könyvtárban a felépített fájl szerkezetet.
(#) covek válasza trudnai hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Szép! Akkor marad a megszokott favágós módszer. Nem bántam meg, hogy az USBasp-t építettem meg. Azt úgy sem támogatja.
(#) kovacsj válasza Reggie hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Ezekkel a számokkal én sem. Kell hozzá az is, hogy az egyik változó ne azt az értéket kapja amit kellene!
Ez is Developer Error, mint az eddigiek. Átírtam a függvényt és már nekem is jó. Köszönöm a segítséget!
(#) Reggie válasza covek hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Koszi. Lehet, hogy publikus lesz, de az elkovetkezendo 1 evben nem lesz idom fejleszteni.
(#) Reggie válasza covek hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Uhh, a vi-t de utalom. Akkor mar inkabb konzolbol grep, sed, awk segitsegevel szerkesztek
(#) trudnai válasza Reggie hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Nem szeretni kell, hanem hasznalni Kb 2 het mre az ember megszokja es meg masik 2 het miutan mar mas szovegszerkesztot nem akar hasznalni... legalabbis programozasra.
(#) covek válasza trudnai hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

A vim + highlighting nagyon bejön. Fekete háttérszínnel a szememet se vakítja agyon!
(#) samu003 válasza edison14 hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Sziasztok.

Ha az st-500 clonnal nem lehet debuggolni létezik valahol egyéni kapcsolás vagy valami olcso debugger amivel a chip memoriáját tudom müködés közben olvasni?
(#) Reggie válasza trudnai hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

En 12 ev linux/unix alatt nem tudtam megszokni.
(#) gtk válasza Reggie hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Vannak kenyelmesebb lehetosegek is, pl. gedit "menuconfig", functionbillentyukkel ellatva
(#) gtk válasza gtk hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Screenshot.

avr_dev.jpg

(#) Reggie válasza gtk hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Ezek nalam mar a tehetsegpotlas kategoriaba esnek
(#) gtk válasza Reggie hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

A tehetseget ertelmes dolgokra kell(ene) hasznalni
(#) Reggie válasza gtk hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Alapvetoen nem szeretem az IDE-ket. Mondjuk az AVR Studio 32 egesz jol sikerult, meg ott van is ertelme mert joval nagyobb kodot kell kezelni es joval bonyolultabb struturakat hasznal az ember, de a 8 bites vilagban pont az a szep, hogy megmarad az az oldschool 80as evek erzes, amikor meg az ember kezeben volt minden iranyitas. Es a parancssornal is ez van. Arrol nem is beszelve,hogy az F2 es a make kozott nincs nagy kulonbseg, ahhoz kepest, hogy egy forraskodhoz hany karaktert kell begepelni, pedig teljesen jelentektelen. Legfeljebb tudati szinten van kenyelmi funkcioja, az ujjaid csak 0.001%-al dolgoznak tobbet.
(#) Reggie válasza samu003 hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Evertool tud ilyet elvileg.
(#) David.zsombor válasza Reggie hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Hát lehet hogy 20 év mulva már rágondolsz a programra és a gép meg is írta de tényleg hová lessz abból az "oldschool"
(#) Reggie válasza David.zsombor hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Es ha akkor is konzolos parancsokban gondolkodok?
(#) trudnai válasza David.zsombor hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

Idézet:
„Hát lehet hogy 20 év mulva már rágondolsz a programra és a gép meg is írta de tényleg hová lessz abból az "oldschool"”

Na ja, nekem a herotom tele van azzal, mikor valami megprobalja kitalalani en mire gondolok. Jo pelda erre a futesi rendszer: O akarja kitalalni en mikor fazom es ehhez milyen erovel kell futenie... hol van mar az a szep ido mikor ha fazom csak raadom a kakaot es 10 perc mulva meleg lesz? Ez meg itten azt mondja, hogy a homerseklet rendben, en erzem rosszul, hogy fazom... Hat tudjatok mit? Inkabb ne talalja nekem ki egy fejlesztoi rendszer milyen programra gondoltam, ha meg arra sem kepesek, hogy kitalaljak mikor fazom
(#) David.zsombor válasza trudnai hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

Hát én se bírom a túl "inteligens" programokat...
(#) boomerang hozzászólása Márc 4, 2011 / 1

Hello !

Mega8-as vezérlővel szeretnék vezérelni egy ULN2003-as tr. mezőt. Szükség van bázisellenállásokra, vagy összeköthetem direktbe' ?
(#) Reggie válasza boomerang hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Az adatlap 3. oldalan van a valasz.
(#) gabi20 hozzászólása Márc 5, 2011 /

Sziasztok a problémám a következő:van egy AT90S2313 AVR procim. Power down modeból szeretném felébreszteni INT0 megszakítással, de nem akar felébredni. PORTD2 - INT0 lábat beállítottam bemenetre, bekapcsoltam rajata a felhúzóellenállást. MCUCR - ben beállítottam hogy lefutó élre kérje a megszakítást. INT0 és általános megszakítást engedélyeztem. Szerintem valamit elfelejtettem beállítani de nem tudom hogy mit
(#) Reggie válasza gabi20 hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Prell-mentesitve van, es legalabb 21ms-ig tartja az alacsony szintet?
(#) covek válasza boomerang hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Nem is tudtam, hogy létezik ilyen "mező"! Az adatlap alapján az ULN2003 tartalmaz a bemenetén 2,7k bázisellenállást. Így szerintem bátran összeköthető közvetlenül a vezérlővel.
Következő: »»   312 / 840
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem