Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » BEAG APX 100
Témaindító: Gubán_Gábor, idő: Márc 1, 2009
Témakörök:
Ki lett véve a bemeneti túlvezérlés védelem (nem baj), annak helyén van a pót fűtőtrafó.
El kellene dönteni, mekkora teljesítmény akarsz, mert az áttekert kimenő 100W-ra kevés, 20-40W-ra elég max. kisimpedancián. (4-8 ohm). Mindkét erősítő egyforma?
Othoni zenehalgatásra akarom használni,a másik erősítő is ilyen.
Itt a Youtube link:https://youtu.be/6H20uEDZdAU
Biztos hogy ezek 6p36sz csövek? Nekem inkább 6p45sz-nek tűnnek.
Nekem is járt a fejemben ez a kérdés. Kellene a magassága a csőnek.
igazatok van , most néztem meg ezek 45 ös csövek.
Ez jó vagy nem az erősítő működése szempontjából?
Jó. PL509 orosz verziója. Nem kell bántani.
Sokkal robosztusabb felépítésű, szerintem jobban is szól vele az APX. Én nem szedném ki, sőt akkoriban én PL509-ről alakítottam át 6p45c-re.
Ez megnyugtató.
Nekem van 2db APX 100, amiből 1db már teljesen kész van (teljes felujjítás, festés stb.) A másik felujjítása nemsokára elkezdődik. Van 6P45C több db párban. Kérdés, amit eddig nem vizsgáltam, hogy az eredeti hálózat trafó elbírja e a 6P45C 2X2,5A es fűtését?
Ezt gondoltam... akkor mindenképpen kell egy fűtőtrafó...
Szerintem ha valakinek van egy original APX100, szerezzen PL509-et. Ha át van alakítva, tegye bele a 6P45SZ-t. Csodát nem kell várni.
Van PL509, és 519 is. Csak érdekelt, hogy bírná e.
Tennél fel pár képet róla.
Ezek lennének a képek. Azóta találtam a kivezérlésjelzőre új ernyőt.
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2016
Gratula! Szép munka.
Köszönöm.
Én úgy oldottam meg, hogy rátekertem az eredeti hálótrafóra plusz 2db fűtőtekercset. Elég nagy meló volt, mert a trafó ki volt öntve lakkal.
Ha esetleg valamiért mégiscsak nekiállok, akkor én is ezt a módszert fogom alkalmazni.
A PL 509/519 helyére bizton jó a 6P45C,de azt figyelembe kell venni,hogy majdnem 3A-ral fűt-darabja! Az APX 100-ast amúgy nem zenehallgatásra tervezték,inkább kül/beltéri hangosításra...csak jelzem. Audiofil komponensek között általában csalódást okoz...
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2016
Természetesen ha erre irányúlt volna a dolog, akkor a kimenő is cserélve lett volna.
Idézet: „Audiofil komponensek között általában csalódást okoz...” Sajnos ebben van igazság. A kimenő mindenképp cserélendő, de akkor a meghajtás is, a tápegység is. Vagyis a végére marad az eredeti erősítő doboza
Hali!
Szerintetek egy APX100-as hálózati trafóról lehet működtetni 2db komplett erősítöt?
Szerintem nem, mert eléggé ki van így is hegyezve a teljesítménye. De a szakik megmondják az igazat.
Egy autó motor el tud vinni két autót?...De meddig...
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek.Nemrég kaptam egy működő APX100-as erősítőt.Amibe anno valaki belenyúlt.Vagyis a Pl509-esek helyére most OS1-es csövek mennek. Az lenne a kérédsem ,hogy egészséges dolog-e hogy sötétben az egyik cső üveg felületén kékes fény jelenik meg? Ilyen kék derengésnek látszik. A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2016
Annyira más cső, hogy elképzelni se tudom, hogy rakták bele vagy mi okán. A kék fény még nem gond önmagában. Tegyél fel egy képet, mert ez izgalmasan hangzik.
Az alját most nem szedném le ha nem kell.Ott van bent egy egyedileg készített foglalat.A fűtésük a csöveknek sorba van kötve és úgy megy a Puskás trafóra. Az egyenirányító cső ki van kötve belőle , jelenleg csak dísz.Hallgattam gyári érintetlen APX 100-at és szerintem ennek sokkal jobb hangja van.És megvan a gyári gépkönyve is
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2016
Ez pedig a belseje alul
Érdekes. Az eredeti kimenővel szinte biztos nem jó az illesztés, de ha tetszik, hát nem érdemes belenyúlni. Tegyük fel, hogy a ki csinálta, tudta mit tesz. A kék fény inkább a cső gázossága lehet, ami önmagában még nem baj. Sok cső csinálja. Amíg megy és megfelel, addig nem nyúlnék bele.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |