Fórum témák
» Több friss téma |
Egy kis lazítás a nagy gépépítés közepette. A cnc világában nincs már lehetetlen, bizonyítékként itt egy video:
Bővebben: Link Üdv!
Én egy kézi fúróval gyönyörű lekerekített háromszögeket tudok fúrni... Kör helyett
sziasztok
Néztem videót cnc nyák fúróról. És eléggé megtetszett a dolog, már csak a precíz furatok miatt is. Ezt milyen programmal lehet megoldani? Mármint eaglét használok, és ez alapján hogy lehetne átkonvertálni vagy bevinni a programba a lyukak helyét? Csak akkor szeretnék nekiállni ha már összeállt minden a fejemben.
Nyáktervező progik tudnak exelon fúróállományt csinálni, azt meg az etc_win progival g kóddá lehet alakítani. Jpeg meg pdf-ekből nem megy. A cnc-ek nagyon derékszögűnek kell lenni különben töri a 0.8-as vagy kisebb fúrókat, a fúró jó ha 20.000 felett pörög, ha ezek megvannak nagyon hasznos. Én is azzal fúrom a panelokat, a végén meg körbemarom.
Köszönöm a segítséget.
Nyomtató csúszkából és motorjából szeretném csinálni. Van pár hibás HP nyomtatóm elfekvőben. A léptetőmotornál mindegy mit találok benne? Mármint ha jól értettem akkor meg kell majd mérnem menyit mozdít a szerkezeten egy lépés és azt megadni programban, és 4 tekercsre épül a legtöbb leírás. Esetleg te melyik leírást ajánlanád?
Az Eagléban van egy pcb to g-code ULP. Én azt használom. Csinál egy nc filet és azt etetem meg a géppel. Manuális fúró cserét is szépen levezényli.
Léptető a tintás nyomtatóból nem igazán jó. Kicsi. Nekem Epson matrix fejmozgatóval megy. Jelenleg a következő gépem alkatrészeit csinálja aluból, csakhogy ne unatkozzon.
KÉPEKET!!!!
CNC masiniszta kollégák! Egy olyan kérdésem lenne, hogy a kisebb marószárak (gravít, kisebb marószárak, stb) mekkora átmérőjű pofába passzolnak?
2,4mm és 3,2mm ?
Így van, vagyis a nagyobbik az pontosan 1/8" azaz 3,175mm
Lesz, csak még a kártyán vannak.
Helló Arcok.
Múlt héten sikerült beszereznem egy csodás Skil Dremel copy gépet, mindösszesen 7.900 ért akciósan. így folytatódott a csodacnc építése. Kérdésem: nincs valakinek valamilyen világmegváltó Z tengely rajza/képe/ötlete/bármi ?
Sajnos az is szénkefés, és el fog kopni,+ szétszedi a kommutátort idővel. Nekem egy skill ment gallyra, ezek nem erre vannak kitalálva. Arra van kihegyezve, hogy egyszer kétszer egy hónapban fusson fél órát.
hát ennyiért megérte.... aztán ki az aki első CNCbe proxont vesz ?
eddig így áll az új cucc. már csak a Z hiányzik és mehet a móka. azt a lineáris egységet szeretném kiváltani valamivel, mert túl nagy.
Én 1500 ért vettem egy "rosszat" a helyi ócskásnál, órákat szokott menni, 40 fok körül beáll a melegedése, szikrázás miatt volt ennyi az ára, persze direkthajtásba hajt egy normálisabb marószárat.
jó vétel volt. én sajna nem ismerek ilyen helyeket. csak új holmit tudok viszonylag olcsón szerezni...
Biztos van nálatok is, mindenfelé vannak ilyen használt cikk boltok, néha fillérekért vannak nagyon jó dolgok, vettem már ott monitort is kishibásat, mondjuk eddig nem javítottam meg mert nem volt hozzá türelmem. 5 ért olyat lehet venni ami 100% os, itt még tesztelni is lehet.
Néha érdemes szétnézni a Vaterán meg itt az apróhirdetések közt is
Vaterát nézegetem. Itt kőbányán nem tudom hol van ilyesmi üzlet. Bár már minden megvan a géphez, ha a Z re találok valami elegáns megoldást, akkor már csak össze kell rakni. de szerintem az is fióksínes összeszorítós megoldás lesz
Szia
Én szombat-vasárnap elfekvö dolgokbol ezt dobtam össze a teszt a tartalék vezérlövel a héten meglessz akkor tudni fogom a pontosságát is de gyanitom a maszivságábol hogy nyákmarásra és kissebb gravirozásra jo lessz. üdv
Na ez szép munka az enyém is valami ilyesmi lesz, ha nekiállok összerakni. a Z tengelyt te se bonyolítottad túl
Minek bonyolitsam tul?nem napi 8 orát fog menni jo ha a szétszedése elött 20-30 ora benne lesz addigra az alkatrészei ugy is kellenek majd másba,tiszta transformers most pedig lehet megkövezni hogy ez igy gyenge ugy gyenge stb-stb nyákmaráshoz készült ennél sokkal gyengébb gépeket láttam szépen nyákot marni.
Pont muthéten láttam golyos fioksineket bementem a helyi barkácsáruházba mert már nekem is piszkálta a csöröm a sokat hallott fioksin hogy milyen jo és megnéztem közelröl hát mit is mondjak?Nagyon profi egy fioksinhez képest 35cm es darabot néztem volt benne vagy 40 golyo két oldalt,csak azt birom mondani rolla hogy nagyon profi.
na látod ebben igazat adok neked
én is csak azért csinálom rozsdamentes zártszelvényből, hogy tudjak vele alut marni. egyébként az enyém is mindenféle marhaságból van összerakva... menetes szár, nyomtató motor, plexi, teflon. mondjuk nem akarom majd szétszedni
Hello! Például igy lehetne
Benne is van a forum cimében: házi alkatrészekböl.A gépedröl tusz képet felrakni hogy álsz az épitésével?Amugy az a fioksin komolyan elgondolkodtatott hogy az egyel ezelötti cnc vázat (lecsupaszitott elözö verzios) fioksinekkel /x-Y/ össze kéne dobni igazábol nagyon megtetszett az a golyos megoldás kár hogy nem fényképeztem le a sint.És az ára is verhetetlen 1pár 1300 huf körül volt.
csak tervek vannak, és alkatrészek, ha minden jól megy a héten kezdem el behordani a nyersanyagot a CNC-s kollégának, maratni. De amint lesz valami érdemleges, postolom én ilyen olcsó 200Ftos fióksínt használok, tengelyenként 4et. úgy azért tud elég masszív lenni.
Na de megyek dolgozni, reggel benézek újra! aki melózik szintén annak jó munkát, aki aludni megy annak jó éjt ! |
Bejelentkezés
Hirdetés |