Fórum témák
» Több friss téma |
Amilyen van úgy tervezed meg!
16x5 menet emelkedés.
Jelenleg nincs semmilyen, be kell szerezzem majd lineárokat meg orsókat is, És ha már építek valamit akkor olyat akarok ami jó is lesz.. 16x5-ös orsókat terveztem x y tengelyhez.Z-hez is kell ez a átmérő ?? meg a 20 as lineár. ??
Minden tengelyhez tökéletesen tudod használni.
20 lenárokkal jó lesz.
Sziasztok!
Végre összelát a gép egy olyan szintre, hogy ha dobnák rá egy fejet akkor már lehetne használni. Az asztal és a fej közötti távolság még csak nagyjából van beállítva, de így is a 4 sarkon mérve kevesebb mint 1mm eltérés van, majd készítek egy konzolt az órának és még pontosabbra állítom. A gép asztala egy igen erős fa váz, a lábak 60x120-as szárított deszkák, az asztal 4db álítható lábon áll. A motorvezérlés és a végállások az asztal egyik felében van, a másik felében meg az főköri kapcsolók, és a CO2 lézer tápegysége lesz a motor vezérlő oldalon még kicsit hiányos a számítógépes kapcsolódás, mert még nem tudtam eldönteni, hogy az UC100-al, vagy direkt lézervezérlőt építsek be. Összességében a váz bitang erős lett, és a golyós hüvely kottyanását is totálisan kiküszöböltem +2db hüvely beiktatásával. Most már erősen nekiállok törni a fejem a CO2 lézeren, igaz hogy van egy komplett üzemkész kék lézerem, de úgy vagyok ha már csinálom, akkor nagyobban csinálom. Talán majd a napokban feldobom a kékséget, de csak hogy lássam mégis mire képes a mechanika.
Még pár kép.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy aki használta már az Autoleveller nevű programot, hogy mi a tapasztalata? Minden oké vele? Én tegnap próbáltam,igaz csak a free verziót töltöttem le,de nem jól működik. Felveszi szépen az elején a koordinátákat,végigjárja a panelt. Marási mélységnek 0.04 mm-t állítok be,és mikor elkezdi marni a Nyák lemezt, akkor már 0.200 mm en jár a maró hegye. Mit rontok el? Köszönettel
Szia!
Én használom az autolevellert, mégpedig a 074-est. Én linuxcnc-hez generáltatom a kódot. Ha meg tudod mérni, hogy mennyi a valós marási mélység, és az valóban 0,04, akkor szerintem semmit nem rontottál el. Mivel a felületetet szkenneli, hogy az milyen magasan, mélyen van, a maró szerszám is ennek megfelelően fog elmozdulni. Majd nézd a Z értékeit, az szinte folyamatosan változni fog. Ha állandó 0,04 lenne az érték, nem lenne szükség autolevellerre. ![]()
Köszönöm Zoli bácsi a válaszodat,
nem az a problémám,hogy változik a z, hanem az,hogy valóban 0,2 mélyre lemegy,ami nagyon sok. Nem tudom,hogy miért adódik hozzá ennyi távolság. Vagy valamit a mach3 ban kellene beállítani?
Picit bővebben írhatnál a gépedről. Párhuzamos porton keresztül vezérled? Milyen vezérlőd van? Hogy rögzíted a nyákot?
Az autoleveller-el letapogató programot csinálsz és elősször azt futtatod, majd az elkészült probe fájl megadásával konvertálod az nc programjaidat vagy pedig bele írod a letapogatást a megmunkáló programba?
Igen,párhuzamos porton,egy kínai TB5560 vezérlővel.
Kétoldalas ragasztóval van lefogatva. Az autoleveller bekéri a panel g kódját,és hozzáadja a saját kiegészítéseit,majd generál egy új kódot. Ezt betöltve a mach3 ba,elindul a letapogatás,megszurkálja finoman a nyákot, majd elkezdi marni,csak nagyon nagyon mélyre belevág.
Letapogatásnál mekkora sebességet álítottál be az autolevellerben? A nyákon látszanak apró benyomódások a letapogatás után? Mire állítottad a mach3 kernel sebességét (párhuzamos port)?
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2015
Lehet hogy ez lenne a probléma?
Mondjuk én felvettem 150 re a feed rate-t. Igen,eléggé megpontozza szegény nyákot. A kernel sebességet próbáltam 25000 -n is,meg 35000 -n is,de nem változtatott semmit.
A 150 nagyon sok. Én 70-et használok és az én vezérlőm támogatja a hardveres letapogatást is (ethernetes kommunikáció, visszaadja a valódi érintkezési pont Z koordinátáját).
A te problémád abból adódik szerintem, hogy a gyors letapogatás miatt, a kezdeti referenciapont (amit fél sebeséggel vesz fel!) nagyon eltolódik a többi méréshez képest. Próbálj meg marás nélkül tisztán csak probe fájlt készíteni. Ez egy szöveges fájl lesz, amiben látszanak majd a koordináták is. Gyanítom látod majd, mi a gond. A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2015
Nagyon köszönöm a segítségedet,nagyon sokat segítettél,ha hazamegyek este kipróbálom lassabra véve.
Sajnos probe file t nem tudok készíteni,a free verzió nem engedi meg,csak gondoltam amíg nem tökéletes,addig nem veszem meg az autoleveller-t.
Szevasztok
Van itt valaki a a sárga fórumról ??Ha igen akkor nagyon megköszönném ha szólna egy adminnak , ,hogy fogadja el legyen olyan kedves a jelentkezésemet.Semmi kontakt nincs fentüntetve / nem találom az oldalon, ezért írtam ide mert 1 hete jelentkeztem... köszönöm A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2015
Szia Csatti2!
Megpróbáltam a feed rate-t levenni,50 re,így teljesen normálisan működik, arról nem beszélve,hogy a nyák on semmi nyoma nincs a mintavételezésnek. Mégegyszer köszönöm a segítséget.
Mi a véleményetek ezek jok lenének e x-y tengelyhez, illetve z hez a kisebb??
http://www.dioda.hu/ads10/d10012.html és ezt gondoltam z re http://www.dioda.hu/ads10/d10014.html
Szia! Érdemes mindenhol megnézni az inch - mm beállításokat, valamint kérdés, mennyire pontosan kalibráltad a géped? Én tolómérővel (jó az acélmérce is csak pontos, hiteles legyen) többször végigjárattam a gépet, mire pontos lett. Ezt a Z tengelynél csak egyszer felejtettem el a motorcsere után - volt is bajom.
Az X-Y-nak szántak csak élükre állítva terhelhetőek.
Ha így megtudod oldani a szerelésüket? A Z-nek szánt szerintem megfelelő Ezek nagykereskedők, magánszemélyt nem szolgálnak ki! (Nettó árakkal.) Te tudsz céges megrendelést eszközölni?
Lonewolf nem nagykereskedő. Többször vásároltam nála. Sosem nagy tételben.
Egy a bibi el kell menni érte, mert nem postáz...
Nem ismerem őket!
Tudsz email címet? Én már ingyen utazok! Legfeljebb cipekedek. A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2015
Privátban küldtem elérhetőséget.
Kicsit utána olvastam /HEPCO/ és azt az infót kaptam , hogy nem igazan jó ez ide precíz géphez..Ez inkább ilyen szállítópályához való. De olvastam , hogy csináltak ilyenekkel is gépet..
Z-hez viszont jó lesz amit linkeltem..remélem.400 mm es hosszal megoldható a 150mm z munkamagasság ??
400mm-es sín, ha 2 kocsival használod az 80mm tehát marad 320...
Ha távolabb teszed egymástól akkor is bőven meglesz a 150mm hasznos út.
Megkérdezhetem , hogy ki milyen lineáris sínt /tengelyt használ illetve mit ajánlana ??
A klavió kft ajánlom, minden szempontból tuti, én is tőlük vásároltam.Klavio
Itt én nem találom a talpas tengelyeket és sima koracélból nem akarom megcsinálni az nem jó.
Viszont vannak itt profilos vezetékek csak ahoz nagyon drága a kocsi.. Esetleg tudtok olyan helyet ahol lehet olcsóbban vásárolni profilos lineárokat kocsival??Esetleg tipust tudtok mondani melyiket érdemes nézegetni , mert ezekből rengeteg féle van..? |
Bejelentkezés
Hirdetés |