Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   139 / 2208
(#) MrBrown hozzászólása Máj 6, 2008
Szi köbzoli, érdemes játszanom a gyorsító rácshoz betett ellenállás értékével (utánanéztem és elvileg a legtöbb alkalmazásban Ua=Ug2=250V)? Jó módszer ez az erősítés csökkentéséhez ha pl. torzít cucc a a kimenő kis mérete miatt? Ugye nem kell mondanom hogy a mono21-ről van szó?!
(#) szilva válasza szilva hozzászólására (») Máj 7, 2008
No, elkészült, egyelőre még "próbapadon" az első PCL86 SE-m. Egész elviselhető a hangja, pedig igencsak szedett-vedett "hangfalak"-on szól (6 ohmos mély+magas, kartondobozban - ebből van kettő párhuzamosan kötve).

A kimenőtrafónak elég nagy az áttétele, 1:43-at mértem 50Hz-es váltóval gerjesztve. Ezek alapján - ha jól számolok - a 6 ohm-os hangfalat kb. 11k anódellenállásra transzformálja fel, ami durván a duplája az adatlapi ajánlásnak, ezért tettem rá a két hangfalat.

100_3072_.jpg

(#) EcoPityu válasza kocos hozzászólására (») Máj 7, 2008
2006-ban voltam árusként!
De ezt már kiveséztük!
Akkor a síma látogatói belépő 500Ft, árus: 2000Ft, kiállító meg tán mégtöbb, mert külön helyiséget biztosítottak, ahol a lomot be lehetett mutatni. Ha kész lesz az SE-m, talán megyek, össze szoktam fogni az egyik HmVhely-i haverommal, ő is nagy mókermen, és esetleg együtt kitesszük amink van...
Amúgy jó szokott lenni a hangulat, nincsenek arcok, mindenki szerény... Napersze hatalmas HAM bazáros kirakodóvásár is volt.
Ha valaki komolyan gondolja, hogy lemászik odáig, akkor keressen meg, esetleg összefoghatunk, úgy olcsóbb, meg össze tudjuk hasonlítani a portékákat.
(#) kocos válasza EcoPityu hozzászólására (») Máj 7, 2008
Hát én lemásznék, ha olyan kedvem lenne, meg is néztem 94 km 750 Ft a diákjegy Persze csak nézelődni, nincs mit kiállítanom
(#) marci91 válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 7, 2008
Na hát átnézegettem az anyagot. Mennyire bonyolult ez az egész? Mert magát az erősítőt könnyű beszerezni csak hát ezt a kimenőtrafót elkészíteni szerintem nem egyszerű. Szerinted érdemes belevégni ilyesmibe? (gitárhoz szeretném használni). Valamint ez mennyire veszélyes kütyü? Mert ugyebár a gitár húrjainál fogva könnyen meg is csaphat a nagyáram, és azt nem szeretném Most én csak azt nem értem, hogyha egy csöves erősítő elé "nem csöves" előfokot teszünk, akkor már nem rontja el a hangzást? Én jelenleg Regent 660-t használok gitárhoz, csak hát azért ütötte meg a Beag a fejem mert hogyha tényleg ennyibe kerül és meg lehet csinálni az áttekercselést, és tényleg "csöves" hangja lesz, akkor igazán megérné szerintem. Attól félek hogy majd áttekercselem, meg költök rá és akkor a végén ugyanolyan hangja lesz mint a 660-nak.
(#) Imi65 válasza marci91 hozzászólására (») Máj 7, 2008
Fitalság, hagyjuk már el ezt a nagyfesztől való indokolatlan félelmet. A hagyományos - képcsöves - TV-ben 27-28000V van. Attól miért nem fél senki, mikor kamerát csatlakoztat hozzá? Mert nem tudják esetleg?
Tehát, szerintem érdemes, mert kapsz egy dobozt - amit szintén kéne gyártani - egy hálózati trafót, foglalatokat. Persze, azért alaposan utána kell nézni a csöves témáknak, mert amikor le van véve a fedlap, akkor azért tényleg tud súlyos balesetet okozni, még kikapcsolt állapotban is, de kizárólag úgy, hogy rossz helyre nyúlsz.
(#) cruisher válasza marci91 hozzászólására (») Máj 7, 2008
Szia!

Nekem van 2db APX100 hifire atalakitva, gyari 8 ohmos kimenovel es nagyon jo hangjuk lett! Ha akarsz gyere el es hallgasd meg!
Elotte illesztotrafoval hasznaltam, az APT100 kimenotrafoja tokeletes illesztonek!
Ha neked ugyis gitarra kell, akkor igy gond nelkul hasznalhatod, nemfog rosszul szolni, es iszonyat ereje van. Csak kell hozza egy jo kis elofok!
(#) MrBrown hozzászólása Máj 7, 2008
Sziasztok, a kutatás-fejlesztés egy új dimenziójába léptem (gondolhatnátok, hogy átrágtam magam egy az elektronika alapjaival foglalkozó tankönyvön még a csöves korszakból, de nem! Pedig az sem ártana.)! Kaptam egy barátomtól kölcsön-örökbe egy régi pici ámde tökéletesen működő kétsugaras szkópot meg hangminta CD-t 20Hz-től 20KHz-ig. Valamint állítólag az összes Rádiótechnika évkönyvet DVD-n. Ha a CD vagy a DVD érdekel valakit szívesen megírok neki egy példányt de előbb leellenőrzöm mi a teljes igazság belőlük.
(#) Müszi válasza MrBrown hozzászólására (») Máj 7, 2008
Én szívesen elfogadnék egy másolatot!
(#) MrBrown válasza Müszi hozzászólására (») Máj 7, 2008
Vettem az adást akkor eddíg egy. Remélem okés mind a két cuccos és nem lógatok be vele senkit.
(#) MrBrown válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 7, 2008
Összeszedtem a szükséges körkivágókat meg fúrórat, a deszkák és a vörösréz szegek megvannak, szombaton jönnek be faterék hozzánk, behozatom vele a dekopír fűrészét és elvégezzük az asztalos munkát. Még aznap az asszonnyal "lefényeztetem" és jöhet az elektromos szerelés szombat-vasárnap este. Lehet hogy olyanra sikerül a külseje amire azt fogom hazudni hogy próbapad ti meg simán el is hiszitek
(#) sprofan hozzászólása Máj 7, 2008
Sziasztok! Megint én
Még nincs kimenő, viszont van már újabb kérdés
Itt van két erősítő:
Bővebben: Link
Lehet valahol kapni olyan dolgot, ami a csövek körül van? Gondolom díszít, és kis mértékben megvédi a csövet attól, hogy eltörjem. Elsősorban webshop lenne jó, hogy lássam mégis hogy néz ki, bár lehet hogy ilyen nincs. köszi
(#) MrBrown válasza sprofan hozzászólására (») Máj 7, 2008
GU50 foglalata egy kis rézhálóval megspékelve, "kuka" fedőnéven fut. Na jó, nem kívánhatom hogy elkötelezd magad e mellett. Meg így nem sok látszik belőle, igaz nagy fényerejű színtelen led-el alúlról magvilágítva elég állat látvány.
(#) MrBrown válasza MrBrown hozzászólására (») Máj 7, 2008
szóval ez

DSC02166.JPG

(#) dxzo4z válasza sprofan hozzászólására (») Máj 7, 2008
Gondolom, ezek egyedi gyártású cuccok... Ha valahol van is, aranyárban mérhetik...
(#) MrBrown válasza sprofan hozzászólására (») Máj 7, 2008
Szerintem nem remémytelen a helyzeted, csak találnod kéne ilyen méretű alátéteket (vízszereléssel kapcsolatos bolt?) + 3-as menetesszár (kapható) + vékony fém csövecske (ez is kapható) + 3-as zárt végű csavar (szintén kapható) + egy kis barkácsolás.
Vagy inkább így hagyod katonai zölden :yes: :yes:
(#) sebestyen_ferenc hozzászólása Máj 7, 2008
Sziasztok most jövők az Székelyudvarhely i elektronikai kiálitásról én is elvitem a csőves erösítőmet
(#) sprofan válasza dxzo4z hozzászólására (») Máj 7, 2008
A második linken lévő házi készítésű. Ezért gondoltam hogy valahol csak lehet kapni.

MrBrown
ezzel csak az a baj, hogy én nem akarom így eltakarni a csövet, viszont azt sem akarom, hogy csak "úgy" kilógjon egy fémlemezből.

Esetleg egyéb ötlet? mert ez nekem nagyon tetszik, csak nemtudom miből megvalósítani. Esetleg nagyon-nagy alátét?

ui.: most láttam amit írtál MrBrown, azthiszem az lessz belőle köszönöm, csak rájövünk előbb-utóbb
Szerintem két ilyen ketrec 1000 forint alatt megáll és ha hozzá tudsz jutni oszlopos fúróhoz meg egy fémet vágó kis fűrészhez meg satuhoz 15 perc az egész.
(#) Mate78 válasza szilva hozzászólására (») Máj 7, 2008
Szia

örülök hogy jó lett az erősítő,gratula hozzá.
Egyébként üdv a csöves topikban,eddig csak a mikrovezérlős témában láttalak.
Ez azért egy kicsit más.

üdv

(#) djhans válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 7, 2008
Itt van pcl86 pp.

Link 1

Link 2
(#) MrBrown válasza djhans hozzászólására (») Máj 7, 2008
Hans, lassan megépítek valamit a cuccokból amiért egy hete jössz!
(#) djhans válasza MrBrown hozzászólására (») Máj 7, 2008
Bocs, de a délutánok nagyon zsúfoltak. Holnap műszakira viszem a kocsit. Pénteken se jó de majd azért elmegyek érte valamikor a jövő héten. Jobbat nem tudok most mondani.
(#) MrBrown válasza djhans hozzászólására (») Máj 7, 2008
Oksa.
(#) djhans válasza MrBrown hozzászólására (») Máj 7, 2008
Ezt nézzétek meg! Profi az emberke.

RED DEVIL
(#) sprofan válasza djhans hozzászólására (») Máj 7, 2008
Ilyen "távtartót" vagy mit, hol lehet szerezni?
Aképen fehér, és erre kerül a légszerelés, csak azért kérdem, mert hamár belefogtam akkor rendesen akarom megcsinálni a Piccolo-t.
(#) djhans válasza sprofan hozzászólására (») Máj 7, 2008
Én a távtartókat vékony rézcsőből szoktam készíteni aminek a belső átmérője 3-4mm. Barkács vagy fűtéstechnikai boltban lehet beszerezni.
(#) sprofan válasza djhans hozzászólására (») Máj 7, 2008
Hogyan? Csak azért, mert minden megoldás érdekel, ha leírnád nekem
(#) djhans válasza sprofan hozzászólására (») Máj 7, 2008
Ennél jobbat nem tudok. Méretre levágod a csövet. Vagy lehet még műanyagból, veszel vékony hosszú tipliket és azokat vágod méretre a felső részüket.
Következő: »»   139 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem